A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:2-re győzött a Dunaferr SE ellen a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. A négyes döntőbe az első meccset 3:1-re megnyerő dunaújvárosiak jutottak.

A két csapat alaposan ismeri a másik játékát, hiszen az előző héten szerdán a kupameccs első felvonásán találkoztak, majd bajnokin is összecsaptak. A párharc első meccsét 3:1-re nyerte a Dunaferr, így különösen fontosnak ígérkezett az első szett a kazincbarcikai visszavágón. Kissé beragadt a kezdéskor a Vegyész, de 1:3 után Kovács II Zoltán több pontot is szerzett a nyitóhelyről, így máris egyenlő lett az állás.

A borsodi együttes azonban támadásban még elég lagymatagon teljesített, ezért az első technikai időnél 5:8 volt az állás. A visszatérés után változatos, fordulatos volt a játék, szinte folyamatosan döntetlent mutatott az eredményjelző. A játszma közepén, amikor ismét Kovács II Zoltán kezdett szerválni, ellépett a Kazincbarcika (15:13), Ruffing Péter, a dunaújvárosiak edzője pedig időt kért. A rövid pihenő kisebb csodát tett a vendégek oldalán, mert innentől kezdve produkáltak 5:1-es szériát, amire Dudás András is időkéréssel reagált. Ez a szünet ugyanúgy hasznos volt a Vegyész számára, amely 4:0-val válaszolt (20:18). Az első felvonás hajrájára egy határozottabb hazai gárda érkezett, amely hozta a szettet (25:22, 1:0).

Talán túlzottan is megnyugtatta a részsiker a hazaiakat, mert a második szettben magához ragadta a kezdeményezést a látogató. 6:8 után hat pontot csinált zsinórban a Dunaújváros (6:14), és mint később kiderült, ez a néhány perces rossz periódus alapvetően befolyásolta ennek a játszmának a végkimenetelét. Voltak olyan pontok, amikor fellángoltak a hazaiak és négy, majd három pontra is megközelítették a vendégeket, de a dunántúliak jól tartották magukat, és megfelelő távolságban a borsodiakat. Miután egyenlített a Dunaferr, már csak a matematikában bízhattak a hazaiak a továbbjutással kapcsolatban (19:25, 1:1).

A harmadik szettben 10:13-nál, valamint 15:20-nál úgy nézett ki, hogy a Dunaferr végleg eldönti a kérdést, de a kazincbarcikaiak szurkolóik bíztatása közepette elementáris rohamot indítottak, amihez kellett az is, hogy előbb Lehóczky László, aztán pedig Kovács II Zoltán remekeljen a nyitóhelyen. Ruffing Péter két alkalommal is időt kért, gondolva arra, hogy ezzel megtörheti a házigazdát. 24:23-ra már a házigazda vezetett, de nem tudta lezárni a szettet 25:24-nél sem. A jobban koncentráló újvárosiak a végjátékban fordítani tudtak, amivel eldőlt, hogy ők kerülnek a négy közé. A nézők ennek ellenére maradtak a lelátókon, bízva abban, hogy a színvonal nem hagy alább és kedvenceik legalább a győzelmet megszerzik.

A tétnélküliség a negyedik és az ötödik felvonásban már érződött a dunaújvárosiak teljesítményén. A Vegyész játékosaiban azonban még dolgozott az akarat és a győzni akarás, így 1:2-ről fordítottak és megnyerték a visszavágót (3:2).

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, visszavágó

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dunaferr SE 3:2 (22, –19, –25, 16, 12)
Kazincbarcika, 150 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Kazincbarcika: Lehóczky L., Juhász P., Gulyás Á., Lehóczky G., Lónárt, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Dudás T., Csizmadia, Toronyai, Orosz. Edző: Dudás András
Dunaferr: Tóth A., Szabó B., Bokor E., Hatvany A., Dávid Cs., Lukács A. Csere: Pápai, Földes (liberók), Tomanóczy, Johansson, Szűcs. Edző: Ruffing Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – Mi nyertünk, ők örültek. Ennyit nem lehet hibázni, ziccerlabdákat rontottunk el.
Ruffing Péter: – Igazi kupamérkőzés volt. Az első három játszmában minden pontért óriási küzdelem zajlott a pályán. A ponterős ütőjátékunknak és a biztosabb nyitásfogadásunknak köszönhetjük a továbbjutást.

Továbbjutott: Dunaferr SE (5:4)

(forrás: Borsod Online)

Címkék: dunaújváros röplabda magyar kupa kazincbarcika dunaferr vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr192617383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása