Légiós-körkép január 25.

 2011.01.26. 01:33

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat, a teljesség igényével! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A bajnokság alapszakaszának 14. fordulójában 3:0-s siker hazai pályán a Tofas ellen. A magyar játékos végigjátszotta a meccset, tíz ponttal zárt. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A bajnokság alapszakaszában az All Star Gála miatt szünet volt. A Kemerovóban rendezett gálát a Veressel felálló Nyugat csapata nyerte! Képgaléria1, képgaléria2, képgaléria3!

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában újra pontot vesztett a címvédő, amely ezúttal a VCM LPS Piatra Neamt otthonában győzött 3:2-re.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában sima 3:0-s siker odahaza a Kolozsvár ellen. Fotógaléria itt!

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A bajnokság alapszakaszának 12. fordulójában 3:1-es győzelem a CSM Bucuresti otthonában. A magyar légiós a kezdőcsapatban kapott helyet.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A Közép-európai Liga alapszakaszának 15. fordulójában Koch Róbert csapata, az osztrák SK Posojilnica Aich/Dob 3:1-re nyert a szlovén csapat otthonában. Kovács végigjátszotta a találkozót, nyolc pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Közép-európai Liga alapszakaszában az osztrák csapat előbb 3:1-re nyert Kovács I Zoltán együttese, a szlovén OK Salonit Anhovo Kanal otthonában. Koch végigjátszotta a találkozót, öt pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A folytatásban Mózer Zoltán csapata, az osztrák rivális Hypo Tirol Innsbruck otthonában játszott az együttes, és 3:1-re kikapott. Koch ezúttal is végig a pályán volt, pontot nem szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Közép-európai Ligában előbb a Kaposvár ellen nyert a csapat hazai pályán 3:0-ra, Mózer kilenc pontot szerzett. Statisztika ittKépgaléria itt! A folytatásban Koch Róbert együttese, a szintén osztrák SK Posojilnica Aich/Dob ellen is győzött a Hypo Tirol, szintén odahaza. Mózer ezúttal tíz pontot ütött. Statisztika itt! Képgaléria itt!

A Közép-európai Liga állása
1. ACH Volley Bled 44 pont (15 mérkőzés)
2. SK Posojilnica Aich/Dob 36 pont (15 mérkőzés)
3. Hypo Tirol Innsbruck 33 pont (14 mérkőzés)
4. OK Salonit Anhovo Kanal 24 pont (17 mérkőzés)
5. OK Mladost Marina Kastela 23 pont (14 mérkőzés)
6. VK Chemes Humenné 19 pont (15 mérkőzés)
7. Fino-Kaposvár 12 pont (15 mérkőzés)
8. hotVolleys Wien 11 pont (16 mérkőzés)
9. Team Club Austria 9 pont (12 mérkőzés)
10. HAOK Mladost Zagreb 8 pont (8 pont)

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A bajnokság alapszakaszában szünet volt, mert az Olasz Kupa végküzdelmeit rendezték a közelmúltban. A negyeddöntőben 3:1-es győzelem a Modena otthonában, Szabó egyszer lépett pályára csereként. Statisztika itt! A négyes döntőt Veronában rendezték, az elődöntőben a Treviso 3:0-ra kikapott a Bajnokok Ligája-címvédő és klubvilágbajnok Trentino együttesétől, amely a finálét azonban elvesztette a Cuneóval szemben. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakaszban szünet volt az Olasz Kupa mérkőzései miatt. A negyeddöntőben 3:1-es vereség a Macerata otthonában, de ami ennél sokkal fontosabb: Baróti először volt kezdő, és végigjátszotta a meccset! Nyolc pontot szerzett, és ő volt a mezőny legeredményesebb blokkolója. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): A bajnoki alapszakasz 14. fordulójában 3:1-es vereség odahaza a Netzhoppers KW-Bestensee ellen. A csapat a 11. helyen áll a 13 csapatos tabellán. Statisztika itt!

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Rossz periódusban van a csapat, hiszen idei második bajnokiján is kikapott. „Itthon 3:1-es vereség a London Malory ellen – kezdte exkluzív beszámolóját Tóth Milán. – Ellenfelünk a címvédő és a tavalyi kupagyőztes, ugyanakkor az első találkozásunkkor emlékezetes meccsen nyertünk 2:0-ról 3:2-re, az volt az a meccs, amikor késés miatt buktunk két szettet. Van gond bően a csapatnál, Bryan Simmons, az amerikai centerünk, akit eddig négyszer választottak a meccs emberének, vízumproblémái miatt az Egyesült Államokban kényszerült maradni, és valószínűleg már nem is jön vissza. Attila, Roland és Tamás szerintem nagyon jól teljesítettek, az első szettet leszámítva. András ma nem kapott lehetőséget, én pedig a sérült térdemmel néhány pontig tartózkodtam csak a pályán. A játékvezetők ismét nem tudtak felnőni a feladathoz, persze nem erre fogjuk a vereséget. A meccs végén már nagyon fáradtan mozogtunk, sokkal lendületesebb volt az ellenfél.”

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A bajnoki alapszakasz 14. fordulójában ismét vesztett egy pontot a csapat. A címvédő hazai pályán már 2:0-ra vezetett a Cankaya Belediyesi Anka ellen, de végül csak 3:2-re tudott nyerni. A horvát Coskovic sérülés miatt nem tudott játszani, a centert, Gericset le kellett cserélni. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Botos Ferenc (edző, Union Raiffeisen Arbesbach, osztrák): A felnőtt bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán az SG VCA Hypo Niederösterreich ellen. Statisztika itt! Képgaléria itt! A Landesliga-csapat hazai pályán 3:0-ra kikapott a Sportunion Bisamberg együttesétől, ahogyan az 1. Klasse-együttes sem.

NŐK

Zsoldos Edina (TG Biberach, német): A másodosztály Déli-csoportjában 3:1-es győzelem otthon a sereghajtó TBS Saarbrücken ellen. A magyar játékos ezúttal nem lépett pályára.

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjában 3:0-s győzelem hazai pályán a VCO Dresden ellen. Bérczes csereként kapott lehetőséget.

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): Óriási bravúr a bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában, hiszen a csapat 3:2-re nyert a Bajnokok Ligája-résztvevő, odahaza éllovas Voléro Zürich ellen! A helyi lapok nyerőemberként emlegetik Dégit, aki csapata legeredményesebbjeként 14 pontot szerzett! Képgaléria1, képgaléria2!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A bajnoki alapszakasz 11. fordulójában 3:0-s vereség otthon a Quimper Volley ellen.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A bajnokság alapszakaszának 11. körében 3:0-s vereség otthon a Panathinaikosz ellen. A magyar játékos hat pontot szerzett. Az Iraklisz a hetedik helyen áll a tabellán.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki alapszakasz 11. fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán az Olympiakosz ellen. A magyar röplabdázó a mezőny legeredményesebbjeként 16 pontot szerzett. Csapata továbbra is a tabella élén áll.

Héjjas Valéria és Pethő Anita (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában 3:0-s győzelem hazai környezetben a Pays d’Aix Venelles VB ellen. Héjjas nem játszott, Pethő végig a pályán volt, tíz pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 14. fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán a Banca Reale Yoyogurt Giaveno ellen. A magyar játékos csapata legeredményesebbjeként 17 pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának 14. fordulójában 3:1-es vereség a Cedat 85 San Vito otthonában. A magyar center a harmadik szett kivételével a pályán volt, három pontot ütött. Statisztika itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Rossz kezdés után alaposan elkapta a fonalat a csapat, hiszen az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának nyolcadik fordulójában meglepően sima, 3:0-s győzelmet aratott otthon a Perugia ellen. Horváth végig a pályán volt, nyolc pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria1, képgaléria2!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz tízedik fordulójában 3:0-s vereség a VfB Suhl otthonában. A magyar center öt pontot szerzett. Statisztika itt! A 11. körben hazai pályán is 3:0-s vereség, ezúttal a VT Aurubis Hamburg ellen. Kovács négy pontot szerzett. Statisztika itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakasz tízedik fordulójában 3:2-es győzelem az USC Münster otthonában! A magyar játékos a mezőny legeredményesebbjeként 21 pontot szerzett! Statisztika itt! Képgaléria itt! A 11. körben szintén 3:2-es siker, ezúttal odahaza a Köpenicker SC ellen. Liliom ezúttal 16 ponttal volt a mezőny legeredményesebbje. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz tízedik fordulójában 3:1-es vereség hazai környezetben a Schweriner SC ellen. A magyar feladó csereként lépett pályára, két pontot szerzett. Statisztika itt! A 11. körben szintén 3:1-es vereség, ezúttal a Smart Allianz Stuttgart otthonában. A magyar feladó ezúttal is csereként játszott, háromszor volt eredményes. Statisztika itt!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 14. fordulójában 3:2-es vereség a CV Vall D’Hebrón otthonában. Az ötödik szett 20:18 lett...

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr532613991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása