A férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszának pénteki játéknapja alaposan felforgatta az előzetes várakozásokat! A meglepetés-eredményeknek köszönhetően a vasárnap esedékes negyedik forduló meccsei kiváltképpen érdekesek lesznek, hiszen a pénteki vesztesek, illetve a fővárosi örök riválisok találkoznak. Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 4. forduló

CSEPEL – MAFC-BME-MAPEI
(Január 23. vasárnap, 17 óra)
Amit Tamás Zoltán edző hiányolt, végre megtörtént! Vérbeli rangadót nyert a Csepel, méghozzá nem is akárhol! Ott, ahol az élcsapatok is rendszerint megszenvednek, a Dág otthonában! Nagy meglepetés a fővárosiak pénteki sikere, amely így alaposan megkavarta az előzetes számolgatásokat a csoportban. Nagy kérdés, mire lesz képes két nappal az ötjátszmás idegenbeli győzelem után a Csepel, hiszen vasárnapi riválisa, a városi ellenfél MAFC a hét utolsó munkanapján pihent. A Magyar Kupában kétszer mérkőztek egymás ellen a csapatok a közelmúltban, kettős győzelemmel a MAFC jutott tovább. Ha a Csepel a tőle megszokott határtalan lelkesedéssel túlteszi magát a fáradtságon és a hullámvölgyeken, visszavághat a korábbi vereségekért.

Tippjeink
Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 3:2

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – DÁGI KSE
(Január 23. vasárnap, 17 óra)
Több hiányzója is van a Veszprémnek, a kulcsemberek közül a feladó, Puspán Balázs és a liberó, Horváth Ádám biztosan nem lép pályára vasárnap, Cziczó Gábor játéka kérdéses. A bakonyiak ugyanilyen tartalékosan kikaptak Szegeden, ezért a meccs esélyesének idegenben is a Dágot tartanánk. Igen ám, de a kistelepülés együttese éppen pénteken vesztette el hosszú hónapok óta tartó veretlenségét hazai környezetben a Csepel ellen! Két vesztes, akik mindenképpen javítani szeretnének. Ha a dágiak a legerősebb összeállításban lépnek pályára, gyorsan elfelejtik a két nappal korábbi kudarcot, szokásukhoz híven ezúttal is jól nyitnak és eredményesen sáncolnak, akkor a bakonyiaknak nagyon össze kell kapniuk magukat, hogy ne kapjanak ki.

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 2:3

Szabadnapos: HPQ-Szegedi RSE

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért,
Az állás 3 forduló után
1. Veszprém 5 pont (7:5, 3 mérkőzés)
2. Csepel 4 pont (5:8, 3 mérkőzés)
3. Dág 3 pont (5:4, 2 mérkőzés)
4. MAFC 3 pont (4:3, 2 mérkőzés)
5. Szeged 3 pont (3:4, 2 mérkőzés)

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 4. forduló

DEBRECENI EAC – SÜMEGI RE
(Január 23. vasárnap, 17 óra)
A szombat hajnali, székesfehérvári túra után másnap délután otthon lép pályára a Debrecen. A sümegiek pihennek szombaton, tehát vélhetően frissebbek lesznek a hajdúságiaknál. Hogy a dunántúliak legutóbbi, Nyíregyháza elleni veresége csak kisiklás volt-e, azt nagyszerűen megmutatja majd ez a találkozó.

Tippjeink
Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 1:3

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – KODOLÁNYI-MASITA FRKE
(Január 23. vasárnap, 19 óra)
Mindkét csapat hazai pályán játszik egy nappal korábban, ebből a szempontból a szolnokiak vannak kedvezőbb helyzetben. Igen ám, de nekik 72 órán belül ez lesz a harmadik mérkőzésük, kérdés, hogy ezt a szokatlan terhelést bírják-e?! A Kodolányi ebben a szezonban még nem nyert idegenben, semmi nem utal arra, hogy ez a sorozat éppen most törne meg.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr172604448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása