A Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2-re nyert a Dunaferr SE otthonában a férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának második fordulójában. A borsodi együttes meglehetősen kalandosan jutott el Dunaújvárosba. A csapatot szállító busz ugyanis Gyöngyösnél lerobbant, majd a játékosok stoppal jutottak el a hatvani benzinkútig ahol ismét buszra ülhettek, mert az Euro Car 98 Kft. gyorsan a segítségükre sietett.

A mérkőzés Hatvany Attila jó nyitásaival indult, majd a hazaiak hatékony mezőnymunkával és sáncokkal négy ponttal megléptek (8:4). Az első technikai idő viszont a Vegyésznek kedvezett, és Toronyai Miklós szervái után 10:11-nél már Ruffing Péternek kellett időt kérnie. A folytatásban szoros csata alakult ki, majd a végjátékban ismét a Dunaferr szerzett előnyt és végül behúzta a szettet (1:0).

A második felvonás elején a Kazincbarcika kezdett jobban (5:8), és a folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, tetszetős megoldásokkal szép pontokat értek el (17:21).  Ekkor a hazaiak trénere időkéréssel próbálta meg felrázni csapatát, de ez sem segített, mert a Vegyész egyenlíteni tudott (1:1).

A harmadik játszma rosszul indult a látogatók számára, mert Lukács Attila ponterős játékával hat pontra meglépett a házigazda, 11:4-nél időt kért Dudás András edző. A szünet után sem torpant meg a Dunaferr (19:12), és az előnyét megtartva ismét vezetést szerzett (2:1).

A negyedik szett ugyancsak dunaújvárosi előnnyel indult, ekkor Tóth András vitézkedett a nyitóhelyen, de a lelkes látogatók 6:6-nál egyenlítettek. A szett középső szakasza izgalmas küzdelmet hozott (16:15), ám a második kötelező pihenőt követően Lehóczky Gergő került a nyitóhelyre, és társai meg sem álltak 16:23-ig! Ebben az időszakban a Vegyész a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt. Ruffing Péter még időt kért, de hiába, mert a borsodiak ismét egyenlítettek (2:2).

Az ötödik felvonásban is lendületben maradt a Kazincbarcika (5:8, 6:10), de egy hazai időkérést követően felzárkóztak a dunaújvárosiak (13:14). Ekkor viszont Dudás András hívta magához csapatát, ami után Gulyás Ádám jó blokkja eldöntötte a mérkőzést a Vegyész javára.

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 1-4. helyért, 2. forduló

Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 2:3 (23, –20, 16, –17, –15)
Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Adler, Éva T.
Dunaferr: Szabó B., Bokor E., Hatvany A., Dávid Cs., Tóth A., Lukács A. Csere: Pápai, Földes (liberók), Tomanóczy, Johansson. Edző: Ruffing Péter
Vegyész: Dudás T., Juhász P., Gulyás Á., Toronyai, Lónárt, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Lehóczky G., Csizmadia J., Lehóczky L. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ruffing Péter: – 2:1-es vezetésünk után a negyedik játszmában többen azt hitték, hogy vége a mérkőzésnek.
Dudás András: – Jól építettük fel a mérkőzést és a végén megérdemelten nyertünk.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: dunaújváros röplabda kazincbarcika dunaferr vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr432605588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása