A női Extraliga 5-8. helyéért zajló középszakaszának harmadik fordulójában matematikailag is eldőlt, hogy a Nyíregyházi Főiskola SE elbúcsúzik az élvonaltól. A szabolcsiak mindössze 48 perc alatt kaptak ki 3:0-ra a Békéscsabai RSE otthonában, és ezzel behozhatatlan hátrányba kerültek a tabellán.

Már az első percekben kitűnt, hogy nem a védekezés a Nyíregyháza erőssége. Sok labdát egész egyszerűen elnéztek, támadásaik halványak voltak, emiatt aztán vidáman élt a pályán a Békéscsaba. Szép ütések sorát élvezhette a közönség, védekezésben pedig könnyedén hárították az erőtlen szabolcsi támadásokat. Az első szett második felére valamennyire magára talált a vendégcsapat, de ez csak annyit jelentett, hogy hosszabb labdameneteknek lehettek szemtanúi a nézők. Így aztán a szett megnyerésére alig 12 percre volt szüksége a házigazdának.

A második játékrészre javult a nyíregyháziak védekezése, ráadásul egy kissé elméláztak a békéscsabaiak. Igaz, az első technikaira már kétpontos előnyre tett szert a hazai együttes. A folytatásban hősiesen küzdött a nyeretlen sereghajtó, de továbbra sem találta a dinamikus békéscsabai támadások ellenszerét. Ha a viharsarki együttes nem rontott volna időnként, akkor a vendégek ezúttal sem gyűjtöttek túl sok pontot... Nagy Attila edző már a második szettben igyekezett mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, így aztán néha egészen szokatlan együttes volt a pályán. De még így is megnyerték a szettet a csabaiak.

A harmadik játékrészre ismét az alapcsapat lépett pályára, amely magára talált, az első technikaira már jelentős előnyre tett szert. Pallag Ágnes gyakorolhatta a nyitásokat, ugyanis hosszú időn át nem szereztek pontot a vendégek. Végül ezt a szettet is könnyedén behúzták a házigazdák, így nem történt meglepetést, nyert a Békéscsaba, illetve kikapott és kiesett a Nyíregyházi Főiskola SE.

Extraliga, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 3. forduló

Békéscsabai RSE – Nyíregyházi Főiskola SE 3:0 (8, 21, 9)
Békéscsaba, 150 néző. Játékvezetők: Szél M., Vári
Békéscsaba: Sherman 3, Molcsányi R. 12, Jezerniczki 11, Fésüs E. 4, Soós N. 14, Pallag 10. Csere: Bucsi (liberó), Jenei 1, Horváth V. 1, Czina 1, Bozóné 1, Kerepeczki. Edző: Nagy Attila
Nyíregyháza: Sípos T. 9, Roma 2, Szikszai 5, Botos 2, Kovács B. 1, Czipták 2. Csere: Török 2, Tóth D. 1, Homoki. Edző: Kolozsi János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:1, 12:2, 14:5, 18:5, 23:7. 2. játszma: 1:4, 6:6, 9:6, 14:9, 14:11, 17:11, 23:20. 3. játszma: 3:2, 7:3, 17:3, 21:8

Jók: Molcsányi R., Jezerniczki, Fésüs E., Soós N., Jenei, illetve Sipos T.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Simább mérkőzés volt, mint ahogyan vártam. Látszott rajtunk az elmúlt egy hét alatt játszott négy tétmérkőzés minden nyoma.
Kolozsi János:– Megköszönöm azoknak, akik itt voltak betegen és sérülten. Holnaptól arra készülünk, hogy visszakerüljünk ebbe az osztályba.

Az 1-4. helyért: BSE-FCSM – Vasas Duna Autó Óbuda 3:0 (15, 22, 16)

(forrás: beol.hu)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda főiskola extraliga brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842603517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása