A Dunaferr SE hazai pályán 3:1-re nyert a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A pontarány viszonylag szorosan alakult (93:88) a dunaújvárosiak javára.

Lehóczky Gergő tanulmányai miatt nem tartott a vendégekkel Dunaújvárosba, tehát rá nem számíthatott ezen az összecsapáson Dudás András edző. Jól indult a mérkőzés borsodi szempontból, ugyanis Kovács II Zoltán remek nyitásai révén, 5:1-es vendégvezetésnél Ruffing Péter edzőnek időt kellett kérnie. A látogatók lelkesen és megfelelő mezőnymunkával játszottak, a második technikai időnél már 16:9 volt az állás. A szett utolsó szakaszában, 15:21-nél még időt kért a hazai mester, de már ez sem segített a Dunaferr csapatán.

Hatvany Attila kiváló nyitásaival indult a második felvonás, és már az első kötelező pihenőnél 8:5-re vezetett a vendéglátó. Ezután Dávid Csanád került a nyitóhelyre, sorozatban négy jó szervát produkált, s 12:5-nél Dudás András kérte magához játékosait. Már elúszni látszott ekkor a szett, bár a vendégek tettek még egy kísérletet arra, hogy utolérjék a Dunaferrt. 18:13-nál a borsodi szakvezető tartott egy utolsó eligazítást, ami nem hozta meg a várt áttörést, egyenlített a Dunaferr.

A harmadik játékrész is hasonlóképpen zajlott, amelynek az elején három-négypontos előnyt gyűjtött a hazai együttes. A Vegyész szívós munkával 20:20-nál egyenlített, de ekkor Szabó Balázs került a nyitóhelyre, eredményesnek bizonyult, s biztosította csapatának az újabb részsikert. A negyedik felvonás megint hasonlított a korábbi kettőre. A Dunaferr végig vezetett, a Vegyész kapaszkodott, s az időkérés sem segített. Három-négypontnyi fórját őrizte a Dunaújváros, amely a végjátékban Lukács Attila blokkjával hozta a mérkőzést.

A kazincbarcikaiak szombaton újra Dunaújvárosban játszanak, csak az már bajnoki meccs lesz. A kupavisszavágót jövő szerdán, 17 óra 30-tól rendezik a borsodi városban.

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Dunaferr SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (–18, 20, 22, 21)
Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Hóbor, Vári
Dunaferr: Szabó B., Bokor E., Dávid Cs., Tóth A., Tomanóczy, Lukács A. Csere: Pápai (liberó), Hatvany A., Johansson. Edző: Ruffing Péter
Kazincbarcika: Dudás T., Juhász P., Gulyás Á., Toronyai, Lónárt, Kovács II Z. Csere: Szántai (liberó), Csizmadia, Lehóczky L. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ruffing Péter: – Igazi kuparangadó volt. Az első játszma megilletődése után javultunk nyitásban és fogadásban, ami döntőnek bizonyult. Még nem dőlt el semmi.
Dudás András: – Egy nagyon jó Dunaferr ellen nyitva maradt a döntés.

(forrás: boon.hu)

Címkék: dunaújváros röplabda magyar kupa kazincbarcika dunaferr vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr872598970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása