Szorosabbra fűzte kapcsolatát a BITT-Kaposvári NRC és a Kaposvári Egyetem. A szerződés alapján öt évig az egyetem utaztatja a röplabdacsapatot, és támogatja a lányok egyetemi tanulmányait is. Az egyesület vállalta, hogy népszerűsíti az intézményt a röplabdázók körében, és ha lesz rá igény, amatőr egyetemi csapatot is alakít!

Ünnepélyes keretek között, öt évre szóló megállapodást kötött szerdán a Kaposvári Egyetem és a BITT-Kaposvári NRC.

„Az egyetemnek nagyon fontos a minőségi sport – mondta professzor doktor Szávai Ferenc rektor. – Egyik részről nagyon sok sportoló az egyetemre jár közülük is már, másik részről az egyetem azt tudja vállalni, hogy olyan szerződést köt az egyesülettel, hogy öt év alatt lesznek olyan hallgatók, akik két tanévben, szemeszterben nagyon jó eredményt érnek el, így lehetőséget nyitunk nekik a költségtérítéses formából az államilag finanszírozott formába való átkerülésre. Mellette a szerződésben megnyitjuk azt a lehetőséget, hogy a kollégiumi férőhelyeinket, ha vannak, a sportegyesület részére bocsátjuk.”

Az egyetem ezeken túl az idegenbeli meccseikre is eljuttatja a csapatot. Az együttműködés hatalmas lépés a klub életében. A BITT-KNRC egyetemi csapatot is alakítana. „Mindenképp a köszöneté az első szó, hiszen az, hogy az egyetem átvállalja a csapat utaztatását, ráadásul egy hosszabb időszakra, öt évre, ez az egyesület számára nagyon fontos, hiszen nagy összegeket emészt ez fel minden évben – mondta Orosz Ferenc, klubelnök. – Legalább ennyire fontosnak tartom azt is, hogy segítik a játékosaink egyetemi tanulmányait, ha kell, akkor egyéni tanrenddel, ha kell, ösztöndíjjal.”

Az egyesület vezetői a röplabda mellett fontosnak tartják, hogy a lányok a tanulást is komolyan vegyék. „Mindig is ez volt az elsőszámú célkitűzés, csak röplabdából nem lehetne megélni – mondta Halász Márta, edző. – Illetve nagyon minimális az a rétege a női mezőnynek, akik ebből tudnak csak megélni, úgyhogy most is az a cél, hogy minél több gyerek tanuljon, és minél több gyerek a tanulás mellett tudjon elég magas szinten röplabdázni, úgyhogy nagyon örülök a megállapodásnak. Már van megállapodás a Munkácsy Mihály Gimnáziummal, onnan is sok gyereket kapunk, és szeretném, ha minél többen érkeznének ide az egyetemre továbbtanulni.”

Kondor Tímea, a csapat egykori játékosa tavaly a Kaposvári Egyetemen szerzett diplomát, ő volt az első, aki a Munkácsy sportosztályának elvégzése után ebben az intézményben fejezte be felsőfokú tanulmányait. A röplabdázók közül jelenleg ketten járnak a kaposvári campusra. Kondor Gabriella a gazdaságtudományi kar, Pintér Zsanett pedig a pedagógiai kar másodéves hallgatója.

„Nappalira járok, ez hétfőn, kedden és szerdán jelent tanórát, és egyéni tanrendet kell kérnem azokból a tantárgyakból, amikor edzés van, de a tanárok teljesen megértik és támogatnak ebben” – mesélte Pintér Zsanett.

Hozzátett, szerinte könnyen összeegyeztethető a sport és a tanulás a Kaposvári Egyetemen. A klub vezetői ezért abban bíznak, hogy évről évre egyre több lány tanul majd itt tovább, miközben a BITT-KNRC csapatában üti a labdát.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: kaposvár röplabda bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr862598329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása