Lassacskán kiderül, hogy – pestiesen szólva – mi merre hány méter a férfi Extraliga 5-9. helyéért zajló középszakaszában! A vasárnapi második fordulóban a Veszprém második győzelmét, a MAFC és a Csepel viszont a második vereségét gyűjtheti be, és akkor bizony egyértelműen kirajtolódhatnak az erőviszonyok. Persze könnyen lehet, hogy az egész teljesen máshogy alakul... Beharangozó!

Extraliga, férfiak, középszakasz, az 5-9. helyért, 2. forduló

MAFC-BME-MAPEI – HPQ-SZEGEDI RSE
(Január 16. vasárnap, 16 óra)
A fővárosiak pénteken rangadót vesztettek Dágon. A harmadik szett végjátékában bravúros fordítást mutattak be, de az első, a második és a negyedik szettet meglehetősen simán bukták el. Ez nem túl jó előjel számukra a Szeged elleni találkozó előtt, amely szintén kulcsfontosságú lehet a kiesés-bennmaradás szempontjából. Persze, ez még a középszakasz eleje, messzemenő következtetéseket ilyenkor talán még nem érdemes levonni a mutatott játékból és az eredményekből, mindenesetre tény, a MAFC-nak nem lenne könnyű dolga a folytatásban, ha megint vesztene.
A szegediek borzalmas őszt zártak. Nem elsősorban azért, mert mindössze egy meccset nyertek az alapszakaszban, és az utolsó helyen végeztek, hanem azért, mert döbbenetes sérüléshullám sújtotta őket. A téli szünetben talán rendezték a soraikat, és egy idegenbeli bravúrral új lendületet vehetnek, hiszen ne felejtsük el, ők pénteken rápihenhettek a vasárnapi meccsükre! „Idegenben nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére szeretnénk meglepetést szerezni – nyilatkozta Mészáros Péter, a Szeged edzője. – A hét közben az Arad elleni 5:0-ra megnyert felkészülési találkozón biztató teljesítményt nyújtottak a srácok, remélhetőleg a MAFC ellen is kiemelkedőt produkálnak.”

Tippjeink

Kovács Gábor 3:2
Rodics Dániel 2:3

COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC – CSEPEL
(Január 16. vasárnap, 17 óra)
Érdekes, de gyenge színvonalú meccset játszott egymás ellen a fővárosi és a bakonyi csapat pénteken, amely a Veszprém 3:1-es győzelmével zárult. Meglehetősen sok volt a nyitás- és támadásrontás a találkozón. Az első szettben a Csepel remekül hajrázott, a másodikban viszont a legvégén rontott, ezzel egyenlítettek és lendületbe jöttek a dunántúliak, akik egyébként lelkesedésben alaposan alulmaradtak korábbi önmagukkal, illetve a csepeliekkel szemben is. A két csapat közül fizikailag és pszichikailag valószínűleg a fővárosiak bírják kevésbé a duplaforduló terhelését, és ne feledjük, hogy a kudarcélmény is őket érte péntek este. A Veszprém részéről a Csepelen nyújtott teljesítmény vélhetően hazai pályán is elég lesz a sikerhez, de azért nagyon bízunk benne, hogy ezúttal jobban játszik majd mindkét csapat, és színvonalasabb meccset láthatunk.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

NB I, férfiak, középszakasz, a 10-14. helyért, 2. forduló

SÜMEGI RE – SOLLIGHT-NYÍREGYHÁZI FRK
(Január 16. vasárnap, 17 óra)
A dunántúliak lendülete tovább tart, nem törte meg őket az a tény, hogy nem sikerült feljutniuk az Extraligába, ezért hazai pályán egyértelmű esélyesei a találkozónak, annak ellenére, hogy mindössze egy nappal korábban Székesfehérváron játszanak bajnoki meccset. Ilyen távolságnál az utazás mindig erősen befolyásoló tényező lehet, most ez sem a nyíregyháziaknak kedvez.

Tippünk 3:1

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI – DEBRECENI EAC
(Január 16. vasárnap, 18 óra 30 perc)
Bár az alapszakaszban hazai pályán megszorongatta a Szolnokot a Debrecen, idegenben valószínűleg ezúttal sem lesz képes a bravúrra. Ha a szolnokiak a jelenlegi helyzetükön ugyanúgy felül tudnak emelkedni, mint a sümegiek, és az Extraligába való feljutás meghiúsulása után képesek motivációt találni az NB I alsóházában, akkor nem lehet kérdés, melyik csapat nyeri a meccset.

Tippünk 3:0

A férfi Extraliga 1-4. helyéért zajló középszakaszának első fordulójában vasárnap rendezik a Kaposvár–Dunaferr mérkőzést, amelyről korábbi írásunkban, ide kattintva olvashatnak beharangozót.

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr292585227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása