Az Extraligában szereplő nyíregyházi női röplabdacsapatok külön utat járnak a bajnokság középszakaszában. Az NRK a felső-, a Főiskola SE az alsóházban próbál minél jobban szerepelni.

Három hét szünet után mindjárt duplafordulóval kezdenek a csapatok. A program húzós, elvégre a legjobb négy között érdekelt NRK pénteken a Vasas otthonában lép pályára, míg vasárnap 17 órától a címvédő BSE-t fogadja a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, vagyis a legkeményebb riválisokkal találkozik.

„Tesszük a dolgunkat, mindent elkövetünk, hogy sikerrel vegyük az akadályokat – fogalmazott Kőhalmi Richárd, a nem túl rózsás anyagi helyzetben lévő NRK edzője. – Elégedett leszek, ha olyan teljesítményt nyújt a csapat, ami a bennünket sújtó szituáció dacára is elvárható a csapattól. Sajnos, gondjaink tovább szaporodtak, Petróczy Enikő bokaszalag-szakadást szenvedett, Ilyés Bettina most tért vissza, ráadásul félegészségesen az ifjúsági-válogatott összetartásáról, és akkor még nem beszéltem arról, hogy az Újpestre igazoló Kapuvári Melinda pótlását is meg kell oldanunk. Egyik nehezebb mérkőzés lesz, mint a másik, ígérgetni felesleges, szeretnék a lehető legtöbbet kihozni ebből a két fellépésből.”

Bravúrra készül a jelenlegi szezonban még nyeretlen Nyíregyházi Főiskola SE. A bennmaradásért hajtó együttes csak abban az esetben úszhatja meg a kiesést, ha elmozdul a jelenlegi nyolcadik helyről. A hetedik pozíció az osztályozó, egyben a megkapaszkodás esélyét kínálja. Ehhez elengedhetetlen tényező a bravúrok bemutatása. Előbb a MÁV Előre idegenben, majd vasárnap 15 órától hazai közegben, a Tiszavasvári úton az Újpest ellen szerepelnek a nyírségiek.

„Bevetjük a térdműtéten átesett Botos Fruzsinát, küzdünk, ahogy illik, meglátjuk mi sül ki belőle – közölte Kolozsi János, a Főiskola SE trénre. – Természetesen két siker lenne az igazi, de már akkor bizakodó leszek, ha a hétvége után sem lennénk nagyobb hátrányban a Békéscsabával szemben, amelyre fél szemmel figyelünk. Reálisan ugyanis az ő utolérésükre van esély, egyelőre két győzelemmel tartanak előrébb. A fehérváriak fiatalok, legutóbb meg tudtuk szorítani őket, az Újpest viszont tovább erősödött Kapuvárival és Várhegyi Anikóval. Mindkét csapattal kapcsolatban kérdés, mennyire hajtanak arra, hogy alsóházban a lehető legjobb helyet, az ötödiket megcsípjék.”

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr102582443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása