A női NB I-ben is az összes résztvevő által méltán és jogosan utált, mindenki életét megkeserítő és teljesen értelmetlen duplafordulóval kezdődik a középszakasz. A tabella jelenlegi állása hűen tükrözi, milyen kiélezett csata várható a felsőházban feljutásért, az osztályozós helyért, illetve az alsóházban a kiesés elkerüléséért. Beharangozó!

NB I, nők, középszakasz, az 1-4. helyért, 1. forduló

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI – SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI
(Január 14. péntek, 16 óra)
A listavezető miskolciak az újonc szolnokiakat fogadják. A hazaiak célja egyértelműen az Extraligába való visszajutás, a vendégek viszont nagy bravúrt hajtottak végre a felsőházba kerüléssel, és ezzel megjött az étvágyuk! Kiesni már nem tudnak, innen kezdve számukra már minden meccs örömjáték lehet. Felszabadultan röplabdázhatnak, és ha ebből tőkét tudnak kovácsolni, akkor bizony az egyébként remek formában lévő borsodiaknak is nehéz dolguk lesz. Az MVSC a közelmúltban felkészülési tornát rendezett, amelyen legyőzte az NRK-Nyíregyházát, és az Újpesttől csak 3:2-re kapott ki!
„Azt gondolom, azt az időszakot, amely az ünnepek után a rendelkezésünkre állt, hasznosan töltöttük, és a megrendezett tornánk is maximálisan szolgálta a középszakaszra való felkészülésünket, mert jó meccseket játszottunk – mondta Toma Sándor, a Miskolc edzője. – Kezd összeállni a garnitúra, bízom benne, hogy ez a tétre menő találkozókon is látszani fog. A Szolnokot nem szabad lebecsülni, annak ellenére sem, hogy az alapszakaszban kétszer megvertük őket, ugyanis rutinos röplabdázóik mellé kezdenek feljönni a fiatalok, vagyis kellemetlen ellenfelek lehetnek. Azonban remélem, hozni tudjuk itthoni formánkat. A csapatból egyedül Csarkó Edina fog hiányozni, aki nyelvvizsgára készül.”

Tippünk 3:1

BITT-KAPOSVÁRI NRC – ÚJBUDA TC
(Január 14. péntek, 16 óra)
Az alapszakaszban a somogyiak hazai pályán legyőzték a fővárosiakat, viszont idegenben kikaptak tőlük, ezért vannak két ponttal a Miskolc mögött, ami a feljutás szempontjából bizony nem kevés... A Kaposvárnak immár nem csak előre, hanem hátra is figyelnie kell, hiszen az Újbudával azonos pontszámmal rendelkezik, és ha éppen aktuális riválisa ellen botlik, az osztályozót jelentő második hely is veszélybe kerül.

Tippünk 3:1

Középszakasz az 1-4. helyért
1. Miskolc 11 pont (17:9)
2. Kaposvár 9 pont (14:12)
3. Újbuda 9 pont (13:14)
4. Szolnok 7 pont (8:17)

NB I, nők, középszakasz, az 5-8. helyért, 1.forduló

AGRIA RC-EGER – PALOTA-BÖLLHOFF
(Január 14. péntek, 17 óra)
A névadó szponzor nélkül maradt, hányatott sorsú egri szakosztály anyagi gondjai enyhülni látszanak. Január első napjaiban fennállt annak a veszélye is, hogy az együttes visszalép a további küzdelmektől, mivel kilátástalan helyzetbe kerültek a főtámogató kivonulásával. Gáspárdy György ügyvezető elmondta, az önkormányzati vezetők közreműködésének köszönhetően nem kell drasztikus lépést tenniük, tehát jó esély kínálkozik a pontvadászat befejezésére. Egyelőre csak szóbeli ígéretet kapott a klub ügyvezetője, aki reménykedik benne, hogy rövid időn belül pénz áll a házhoz. A hevesi együttesnél problémát okoz, hogy két meghatározó játékosát, Répászki Mariannt és Dancs Renátát nélkülöznie kell Juhászné Tóth Mária edzőnek. Tóth Eszter viszont felépült sérüléséből, így akár a kezdőben is elfoglalhatja helyét a fiatal center.

Tippünk 3:1

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – KALOCSAI SE
(Január 14. péntek, 18 óra)
Nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a Veszprém, amely az alapszakasz második felében egymás után vesztette el a kulcsfontosságú meccseit, így nem jutott a felsőházba, a kiesés elkerüléséért zajló küzdelmet pedig meglehetősen kedvezőtlen pozícióból, ponthátrányból kezdi. A bakonyiak számára ideális évnyitó lesz a Kalocsa elleni, hazai meccs, amelyen megnyithatják a hosszú hajrát, hogy szégyenszemre ne essenek ki az NB II-be.

Tippünk 3:0

Középszakasz az 5-8. helyért
1. Eger 10 pont (15:9)
2. Palota 10 pont (13:10)
3. Veszprém 9 pont (14:11)
4. Kalocsa 7 pont (5:17)

(forrás: boon.hu, agriasport.hu)

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202581024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása