A férfi A1-osztályban január 22-én játsszák az alapszakasz visszavágóinak első fordulóját, amikor a Torpinak hazai pályán a Dinamo Bucurestit kellene fogadnia. Ehhez képest – noha még nincs róla hivatalos megerősítés – a marosvásárhelyi együttes nem folytatja a román élvonalbeli bajnokságot.

„Nem tartom valószínűnek, hogy megrendezhető a találkozó” – fogalmazott Vasile Mascasan technikai igazgató, ugyanis a Torpinak egész egyszerűen nincsenek játékosai, akikkel kiállhatna a Dinamo ellen. Mascasan elmondta, hogy a klubnak három röplabdázóval (Schiesz, Farcas és Filip) van szerződése az idény végéig, a többiek kölcsönben vagy ideiglenes átigazolási engedéllyel játszottak ősszel a csapat színeiben. Miután azonban nem sikerült kifizetni az átigazolás ellenértékét, december végétől az utóbbiak visszatértek az anyaegyesületükhöz, a maradék három pedig már most is különböző csapatokkal (Steaua, Craiova) készül a tavaszi idényre, s kérték a Torpitól a szerződésük felbontását.

„Nincs ok arra, hogy ne engedjük el a játékosokat, a klub pedig valószínűleg jelezni fogja a szövetségnek, hogy anyagi gondok miatt visszalép a bajnokságból” – mondta Vasile Mascasan, aki szerint így van esély arra, hogy egy-két év múlva újraalakuljon a férfi együttes, ha viszont kizárnák őket, akkor három évig nem lenne joga ismét benevezni. A Torpi az alapszakasz első fele után a 11. helyen állt, mindössze három ponttal, s az adott kerettel csekély esély mutatkozott arra, hogy a kiesést elkerülje.

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr302577298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása