Mint arról korábban többször is beszámoltunk róla, a női Extraligában szereplő Újpesti TE a téli időszakban több ismert játékossal erősítette meg keretét. Az alapszakaszt a hatodik helyen záró fővárosiakhoz decemberben Várhegyi Anikó csatlakozott, majd az újévben Kapuvári Melindát igazolták le, és reaktiválták Ancsin Ildikót, aki a junior csapat edzője és a felnőtt csapat másodedzője is volt egy személyben.

„Az Újpest kiegyensúlyozott anyagi és szakmai háttere megfelelő biztonságot nyújt, így személyes fejlődésemnek optimális helye lehet a fővárosi csapat – mondta Kapuvári Melinda. – Váltásomnak másik oka személyes jellegű: napi elérhető közelségben vannak a családtagjaim, akik Tatabányán élnek. Igen fontosnak tartom a családi hátteret, amely érzelmileg feltölt, és a röplabda mellett az egyedüli biztos pontot jelenti az életemben. Nyíregyházára jó szívvel emlékszem vissza, kifejezetten jó kapcsolatom volt az edzővel és a csapattagokkal egyaránt, remélem, ezek a barátságok tovább fognak élni.”

A kívülállók számára nagy meglepetés a játékos-edzőként debütáló Ancsin Ildikó, aki liberóposzton fogja erősíteni a csapatot. A kiváló mezőnyjátékos elmondta, egyáltalán nem fél a megmérettetéstől, fizikai állapota megfelelő, hiszen szeptember óta együtt edz a csapattal, és nagy kihívásnak tekinti, hogy belülről is segítse az UTE munkáját. Külön érdekesség, hogy egy csapatban fog játszani lányával, a feladó Ancsin Kittivel.

Jurácsik Mátyás szakosztályvezető hozzátette, az erősítések azért történtek, hogy biztosítani tudják a középszakaszban az alsóházban az ötödik helyet, lehetőleg pontveszteség nélkül, így a lehető legjobb pozícióban vághatna neki az együttes a rájátszásnak. Kiemelten fontosnak tartja a Magyar Kupában való szereplést, rövidtávú cél a soron következő, Vasas elleni párharc megnyerése. Ha ez megvalósulna, akkor az UTE újjáalakulása óta legjobb eredményét (négy közé jutás) érné el. „Hiszünk abban, hogy nagyszerű, tapasztalt játékosokkal felálló kiváló csapatteljesítményt nyújtó együttest építünk, és számolni kell velünk a rájátszásban” – mondta Jurácsik.

Címkék: röplabda ute újpest extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr602564816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása