A Tatabányai Volán SE 3:0-ra nyert a Vasi Sportakadémia ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz kilencedik fordulójában. A szombathelyieknek ez volt a második vereségük a szezonban, hiszen korábban otthon is kikaptak a tatabányaiaktól.

A Volán alaposan belekezdett a mérkőzés elején, s pontosabb támadásainak köszönhetően fokozatosan elhúzott a vendégcsapattól. Úgy tűnt, a szombathelyiek nem tudtak felébredni a barátságtalan időben kezdődő meccsre, rengeteget rontottak nyitásban és támadásban is. A szett közepére némileg magukra találtak, de ez kevés volt a jól játszó Tatabánya ellen (1:0).

A második rész elején ébredezett a VSA. Javultak a nyitások, és támadásban is jelentős változás történt. A hazaiak az első szettben mutatott játékukat hozták, a szélsőtámadásaik rendre utat találtak az ellenfelük térfelére. Hiába vezetett a játszma jelentős részében a vasi együttes, a végjátékot ismét a Volán nyerte. 20:20-nál utolérte ellenfelét, az izgalmas hajrában begyűjtötte a második játszmát is (2:0).

A harmadik etapban sem változott jelentősen a játék képe. Eredményes szélsőtámadásokkal növelte előnyét a Tatabánya. A VSA-nál viszont éppen a szélsők teljesítménye volt halovány. Fekete és Dombi akciói jelentettek fontos pontokat a házigazdánál, míg a szombathelyi csapatban teljesen összeomlottak a szélsőütők. Üde színfolt volt, hogy a Sportakadémia feladója megtalálta centerét, Mikost, aki néhány jó támadással hálálta meg a bizalmat. Fekete szépen sáncolta Simont, majd ugyanez fordított szereposztásban néhány perc múlva megismétlődött. A győzelem kapujába értek a hazaiak, és 71 perc játék után le is zárták a meccset (3:0).

A találkozó színvonala messze elmaradt egy rangadótól. A hazaiak teljesítménye sem volt kimagasló, azonban szélsőütőik teljesítménye messze felülmúlta ellenfelük szélsőinek hatékonyságát. A vendégek játékát döntően befolyásolta, hogy szélsőütőik gyenge napot fogtak ki. Lehet mindezt a korai kelés, az utazás rovására írni, de fölösleges. Egy csapatnak, amely bajnokságot szeretne nyerni, minden külső körülménytől függetlenül sokkal többet kell nyújtania a pályán. A mérkőzés egészéről elmondható, hogy szinte több pontot termeltek a vendégek a hazaiaknak, mint amennyit saját maguknak szereztek. A rengeteg rontás alapvetően meghatározta a mérkőzés kimenetelét.

Mucsi Péter, VSA: – Ma csapatom mindent elkövetett, hogy győzelemhez segítse a hazaiakat. A szettenkénti 10-15 rontással tálcán kínáltuk a mérkőzést ellenfelünknek. A bosszantó az, hogy ennyi rontással is partiban voltunk a Volánnal. Itt az ideje, hogy megtanuljuk, hogyan kell rangadókat nyerni. Meg kell tanulnunk azt, hogyan kell mentálisan ráhangolódni, egyénileg felkészülni egy ilyen mérkőzésre. Gratulálok a Tatabányának, úgy tűnik megnyerte a bajnokságot.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 9. forduló

Tatabányai Volán SE – Vasi Sportakadémia 3:0 (21, 23, 14)
Tatabánya, 50 néző. Játékvezetők: Oláh B., Vasák
Tatabánya: Dombi, Pap, Mészáros, Fekete, Haász, Somogyi. Csere: Tóth R. (liberó), Sinai. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Tarlaczné, Mészáros. Csere: Sipos (liberó), Gácsi, Varga. Edző: Mucsi Péter

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: volán tatabánya szombathely röplabda nb ii vasi sportakadémia vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42530106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása