Légiós-körkép december 21.

 2010.12.21. 16:08

Közkívánatra újra jelentkezik a sokak által kedvelt és hiányolt légiós-körkép elnevezésű rovat! Bőven van miből szemezgetnünk, hiszen a magyar röplabdázók Európa és az Egyesült Államok számos országában, államában sikeresen szerepelnek! Összeállítás Moszkvától Párizson át Leedsig, illetve Kansastől Szalonikin át Izmirig!

FÉRFIAK

Mészáros Dömötör (Arkas Izmir, török): A Challenge Kupa harmadik fordulójának visszavágóján 3:0-s győzelem és továbbjutás hazai pályán a finn Raision Loimu ellen. Képgaléria itt! A török csapat következő ellenfele a fehérorosz Sztrojtel Minszk lesz. A bajnokság alapszakaszának tízedik fordulójában meglepő vereség (1:3) a MEF Okullari otthonában. A magyar játékost jó statisztikai mutatói ellenére a második szettben lecserélték, de később újra visszaküldték. Statisztika itt!

Veres Péter (Dinamo Moszkva, orosz): A Bajnokok Ligája F-csoportjának negyedik fordulójában 3:1-es siker odahaza, Mózer Zoltán csapata, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck ellen. Bővebben itt!
A BL-meccs után a katari fővárosba, Dohába utazott az orosz csapat, és részt vett a klubvilágbajnokságon. Az első csoportmeccsen kikapott a címvédő olasz Trentinótól, majd legyőzte az amerikai Paul Mitchell együttesét, végül vereséget szenvedett az argentin Drean Bolivar ellen, így nem jutott tovább.
A bajnokság alapszakaszának kilencedik körében értelemszerűen nem lépett pályára a moszkvai csapata, a Gazprom-Jugra Szurgut elleni meccset január 18-ra halasztották.

Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter (Remat Zalau, román): A Bajnokok Ligája D-csoportjnak negyedik fordulójában 3:0-s vereség a címvédő olasz Trentino otthonában. Bővebben itt! Az alapszakasz 11. fordulója meglepő zilahi pontvesztést hozott, hiszen a Remat csak 3:2-re tudott nyerni a CSM Bucuresti otthonában. Érdekesség, hogy az öt játszmából négy csak a minimális kétpontos különbséggel zárult. Mivel Nagy Péter túl későn igazolt Romániába, a szabályok szerint csak a bajnokság következő fázisában játszhat.

Kecskeméti Péter (CS Stiinta Explorari Baia Mare, román): A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában 3:0-ra kikapott a nagybányai csapat hazai pályán a Dinamo Bucuresti ellen. Az első és a második játszmában is csak két ponttal nyertek a fővárosiak. A magyar feladó csapata ismét visszacsúszott a tabella ötödik helyére.

Dávid Zoltán (CVM Tomis Constanta, román): A Challenge Kupa harmadik fordulójának visszavágóján 3:0-s vereség az orosz Gazprom-Jugra Szurgut otthonában. A román együttes ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól. Mivel Dávid túl későn igazolt Romániába, a szabályok szerint csak a bajnokság következő fázisában játszhat. Az együttes az alapszakasz 11. fordulójában 3:0-ra nyert otthon a CSMU LPS Suceava ellen, s immár két ponttal vezeti a tabellát.

Kovács I Zoltán (OK Salonit Anhovo Kanal, szlovén): A Challenge Kupa harmadik fordulójának visszavágóján 3:0-s vereség hazai pályán a francia Beauvais Oise ellen. A magyar center együttese ezzel elbúcsúzott a nemzetközi porondtól. A Közép-európai Liga alapszakaszában 3:2-es győzelem Grazban a Team Club Austria ellen. Kovács csereként lépett pályára, négy pontot szerzett. Statisztika itt! A csapat nem jutott be a Szlovén Kupa fináléjába, mert az elődöntőben 3:2-re kikapott az UKO Kropa együttesétől. Kovácsot nem nevezték a találkozóra, tehát nem lépett pályára. Statisztika itt!

Koch Róbert (SK Posojilnica Aich/Dob, osztrák): A Challenge Kupa harmadik fordulójának visszavágóján 3:2-es siker és továbbjutás hazai pályán a bosnyák OK Kakanj ellen. Az osztrákok következő ellenfele az újvidéki Vojvodina lesz. A Közép-európai Liga alapszakaszának 11. fordulójában sima 3:0-s vereség a címvédő és veretlenül listavezető szlovén ACH Volley Bled otthonában. A magyar feladó végig a pályán volt, nem szerzett pontot. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Mózer Zoltán (Hypo Tirol Innsbruck, osztrák): A Bajnokok Ligája F-csoportjának negyedik fordulójában 3:1-es vereség Veres Péter együttese, az orosz Dinamo Moszkva otthonában. Bővebben itt! A Közép-európai Liga alapszakaszában nem lépett pályára a csapat az elmúlt hétvégén.

Szabó Dávid (Sisley Treviso, olasz): A Bajnokok Ligája E-csoportjának negyedik fordulójában 3:2-es vereség otthon a francia Tours VB ellen. Bővebben itt! A bajnokság alapszakaszának tízedik fordulójában 3:0-s győzelem hazai pályán az M. Roma Volley ellen. A magyar játékos nem lépett pályára. Statisztika itt!

Baróti Árpád (Tonno Calippo Vibo Valentia, olasz): A bajnoki alapszakasz tízedik fordulójában 3:1-es győzelem hazai környezetben a Castellana Grotte ellen. Baróti csereként lépett pályára, pontot nem szerzett. Statisztika itt!

Molnár Dávid (TV Bühl, német): Az elmúlt hétvégén a csapat szabadnapos volt a bajnokságban.

Berndt Attila, Demeter András, Fehér Tamás, Herczeg Roland, Tóth Milán (Leeds Carnegie, angol): Karácsonyi szünet van az angol bajnokságban. Érdekesség, hogy az MVP-listán Berndt Attila áll az első helyen, őt a jelenlegi szezonban eddig öt alkalommal választották meg a mérkőzés legjobbjának.

Offra Norbert (London Polonia, angol): Karácsonyi szünet van az angol bajnokságban.

Demeter György (edző, Fenerbahce, török): A Bajnokok Ligája E-csoportjának negyedik fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán az orosz Lokomotiv Belgorod ellen. Bővebben itt! A bajnoki alapszakasz tízedik fordulójában 3:0-s győzelem a Besiktas otthonában. Statisztika itt! Fotógaléria itt!

NŐK

Bérczes Judit (DJK Augsburg-Hochzoll, német): A másodosztály Déli-csoportjának 12. fordulójában 3:1-es győzelem hazai pályán a TV 05 Wetter ellen.

Dégi Barbara (VBC Köniz, svájci): A CEV Kupa első fordulójának visszavágóján 3:0-s győzelem és továbbjutás az albán Tirana ellen. A folytatásban a török Besiktas ellen játszanak a svájciak. A bajnokság alapszakaszának 14. fordulójában újabb vereséget szenvedett a Köniz, ezúttal a VBC Biel-Bienne otthonában (3:2). Az ötödik szettben már 6:1-re is vezetett a magyar játékos csapata, s a végén két meccslabdája is volt. Egy nappal később, a Svájci Kupa nyolcaddöntőjében 3:0-s győzelem a VBC Schaffhausen ellen, szintén idegenben. Érdekesség, hogy Dégi klubjának honlapján a karácsonyi üdvözlőszöveg magyar nyelven is olvasható!

Kötél Zsanett (Entente Saint-Chamond, francia): A másodosztály alapszakaszának kilencedik fordulójában 3:1-es győzelem odahaza a CSM Clamart ellen. A csapat a hatodik helyen áll a tabellán.

Józsa Zsuzsanna (Iraklisz Szaloniki, görög): A Challenge Kupa második fordulójának visszavágóján 3:0-s vereség idegenben Józsa korábbi csapata, a német VC Wiesbaden ellen, ezzel kiesett. A bajnokság alapszakaszának nyolcadik körében 3:0-s vereség az Iraklisz Kifisszia otthonában.

Kiss Katalin (AEK Athén, görög): A bajnoki alapszakasz nyolcadik fordulójában sima 3:0-s győzelem otthon a Panelliniosz ellen.

Héjjas Valéria (Nantes, francia): A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában 3:0-s vereség az Istres Ouest Provence VB otthonában. A térdműtét után lábadozó magyar játékos ezúttal sem lépett pályára. Statisztika itt!

Kriegel Éva (Union Stade Francais Saint Cloud, francia): A bajnokság alapszakaszának 11. fordulójában 3:0-s vereség hazai pályán a Le Cannet Rocheville VB ellen. A magyar feladó nem lépett pályára, csapata még mindig nyeretlenül áll a tabella utolsó helyén. Statisztika itt!

Nagy Mariann (Lavoro.Doc Pontecagnano, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának tízedik fordulójában sima 3:0-s győzelem otthon a Verona ellen. A magyar játékos tíz pontot szerzett. Statisztika itt!

Filipovics Anita (Icos Crema, olasz): Az A2 Liga alapszakaszának tízedik fordulójában 3:1-es vereség hazai pályán a Biancoforno Santa Croce ellen. A magyar center végig a pályán volt, tíz pontot ütött. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Horváth Dóra (Asystel Novara, olasz): Az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában 3:1-es vereség odahaza a MC-Carnaghi Villa Cortese ellen. A magyar játékos 14 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Kovács Eszter (SWE Volley-Team, német): A bajnoki alapszakasz negyedik fordulójában 3:1-es vereség a Smart Allianz Stuttgart otthonában. A magyar center három pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt!

Liliom Rita (Alemannia Aachen, német): A bajnoki alapszakaszban előbb egy előrehozott meccset játszott a csapat a Smart Allianz Stuttgart otthonában, ahol 3:1-re kikapott. Liliom Rita csapata legeredményesebbjeként 14 pontot szerzett. Statisztika itt! Képgaléria itt! A negyedik fordulóban megdöbbentően sima vereség a Dresdner SC otthonában. Az Aachen mindössze 31 pontot szerzett, ebből kilencet a magyar játékos. A meccs mindössze hatvan percig tartott. Statisztika itt!

Bognár Krisztina (SC Potsdam, német): A bajnoki alapszakasz negyedik fordulójában 3:1-es vereség otthon az SV Sinsheim ellen. A magyar feladó csereként lépett pályára, négy pontot szerzett. Statisztika itt!

Meléndez-Pál Beatrix (Extremadura Arroyo, spanyol): A másodosztály alapszakaszának 11. fordulójában 3:2-es vereség otthon a VP Madrid ellen.

Farkas Virág, Kiss Beáta, Kun Dorottya (Leeds Carnegie, angol): Az angol bajnokságban karácsonyi szünet van.

Várkonyi Bernadett (Ealing Energy): Újabb magyar röplabdázóval bővült a listánk! Londoni csapata a Leeds-hez hasonlóan az első ligában (tulajdonképpen másodosztály) szerepel, tíz meccs után öt győzelemmel és öt vereséggel a negyedik helyen áll.

Dobi Edina (New Orleans Privateers), Molnár Hajnalka (Memphis Tigers), Szívós Mária (Middle Tennessee State University BlueRaiders), Farkas Anett (Virginia Commonwealth University Rams), Porubek Lilla (Kansas State University Wildcats), Forman József (edző, Auburn University Tigers, amerikaiak): Az Egyesült Államokban már véget ért a szezon.

Címkék: röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842530534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása