Veres Péter csapata, az orosz Dinamo Moszkva hazai pályán 3:1-re nyert Mózer Zoltán együttese, az osztrák Hypo Tirol Innsbruck ellen a férfi Bajnokok Ligája F-csoportjának negyedik fordulójában. A moszkvai együttes továbbra is veretlen az elitsorozatban.

A mérkőzés szokatlan időpontban, helyi idő szerint délben kezdődött, mert a Dinamo a találkozó után indult Katarba, a klubvilágbajnokság helyszínére. A rendhagyó időpont nem csak a nézőszámon, hanem a játék színvonalán is meglátszott. A Roeselare elleni 1900-hoz képest ezúttal mindössze ötszázan voltak a lelátón, és a közönségen kívül a hazai együttes is tartalékos volt, hiszen Jurij Cserednik edző úgy döntött, a hosszú utazás és a katari torna előtt ezúttal pihenteti a Veres, Dante, Grankin, Jakovlev kvartettet. Azt azért tegyük gyorsan hozzá, hogy a kezdőcsapatot minden bizonnyal ebben az összetételben is bármelyik klub megirigyelné a világon!

Veres tehát nem játszott, de a másik oldalon Mózer Zoltán sem kezdett. A Hypo jó mezőnymunkával rajtolt, és megszerezte a vezetést (0:2). A Dinamo jó blokkokat mutatott be a brazil Da Silva ellen, és gyorsan egyenlített. Látszott, hogy nem kimondottan összeszokott a hazaiak kezdőhatosa, a korábbiaknál több volt a hiba az oroszok játékában. Rontásból nem volt hiány a másik oldalon sem, volt olyan időszak, amikor egymást múlták alul a csapatok, amelyek így egymás hibáiból éltek. A színvonal nem emlékeztetett a Bajnokok Ligájára, ez a moszkvaiakat bizonyára nem nagyon érdekelte, hiszen amikor 12:8-ra vezettek, az innsbruckiaknak kellett időt kérniük.

Sok támadást rontott a Hypo Tirol, az oroszoknál viszont ismét elemében volt a 217 centiméteres center, Kazakov, aki a szett közepén ászt is nyitott. Ellépett a házigazda, ezért az osztrákok mestere pályára küldte Mózer Zoltán a finn Kankaanpaa helyére. Da Silva újabb hibái után lassacskán magához tért az Innsbruck, és pontosabb támadójátékkal felzárkózott (18:17). Érezték a bajt a hazaiak, újra meglódultak, és összeszedettebb játékkal megint növelték előnyüket. Az osztrákok ismét időt kértek (21:18), de a végén már nem tudtak újítani (25:21, 1:0).

Megint a vendégek kezdtek jobban (0:2), de ezúttal is gyorsan fordított a Dinamo, és a Hypo Tirol edzője már az első technikai szünet előtt időt kért (6:4). Hiába, hiszen együttese nyitásfogadásában sok volt a bizonytalankodás, ezért a hatékony támadásvezetés is hiányzott. Hamarosan újra jött egy időkérés (11:6), majd ezután egy ideig tartotta a különbséget az Innsbruck (16:11). Szórványos ütésváltások és jó blokkok után felzárkózott a látogató (18:16), de ebben a szettben sem termett több babér Mózer Zoltán együttese számára, hiszen a moszkvaiak nagyobb odafigyeléssel, pontosabb játékkal lezárták a periódust (25:20, 1:1).

A harmadik részt is jól kezdte az osztrák bajnok (2:3, 3:5). Da Silva összekapta magát, szinte minden támadása ponttal zárult. Összeszedettebb, pontosabb és hatékonyabb volt ezúttal Hypo Tirol, de 9:12 helyett egy téves játékvezetői ítélet után 10:11 lett az állás. Ez átmenetileg meg is zavarta a látogatót, gyorsan fordított a Dinamo (13:12), de az osztrákok nem hagyták meglépni riválisukat (16:15). Ebben az időszakban játszott a legjobban az Innsbruck, és kisvártatva újra vezetett (16:17). Rendre jó megoldásokat választottak a vendégek, jó volt a kivitelezés is, és a remek blokkok sem hiányoztak (16:19). Kruglov ászértékű nyitásával visszazárkózott egy pontra a Dinamo (20:21)! Jurij Cserednik mester érezte, hogy ráfér a frissítés csapatára, ezért Grankin és Jakovlev is beállt. Markin nyitást rontott, Mózer ütése pontot ért, ezzel játszmalabdához jutott az osztrák együttes. A moszkvaiak időt kértek, a visszatérés után Kornyejev ütött, de egy hajszálpontos ejtéssel az Innsbruck lezárta a játszmát (23:25, 2:1).

A negyedik részben Kruglov újabb ászértékű nyitásával hamar ellépett a Dinamo, aztán támadásban is eredményes volt, és a vendégek időkérése után megint védhetetlenül szervált (6:2). Amikor Kazakov is ászt nyitott, másodszor is időt kért az osztrákok mestere (11:4), de tehetetlen volt, teljesen összezuhant a csapata, elsősorban nyitásfogadásban (14:7, 19:8). Cserékkel próbálkozott Chrtiansky edző, de amikor Kruglov megint nyitott egy ászt, már csak percek voltak hátra az összecsapásból. Mózer még ütött néhány pontot, a többiek viszont nagyon sok támadást rontottak. A végén viszonylag nehézkesen zárta le a meccset a Dinamo, de tíz pont így is megmaradt az oroszok vezetéséből (25:15, 3:1).

Bajnokok Ligája, férfiak, F-csoport, 4. forduló

Dinamo Moszkva (orosz) – Hypo Tirol Innsbruck (osztrák) 3:1 (21, 20, –23, 15)
Moszkva, 500 néző. Játékvezetők: Feldstein (ukrán), Satanassi (olasz)
Dinamo: Zajcev, Kazakov, Kornyejev, Kruglov, Markin, Sesztak. Csere: Sztyepanjan (liberó), Grankin, Jakovlev. Edző: Jurij Cserednik
Innsbruck: Carletti, Gavan, Da Silva, Kankaanpaa, Chrtiansky, Cebron. Csere: Laure (liberó), Mózer, Koncal, Svoboda. Edző: Stefan Chrtiansky

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 16:11, 18:17, 23:19. 2. játszma: 8:5, 15:10, 18:16, 23:19. 3. játszma: 7:8, 14:12, 16:19, 21:23. 4. játszma: 8:3, 16:7, 23:11

• Statisztika itt!
• Képgaléria itt!
• A meccs teljes felvétele!

Címkék: bajnokok ligája moszkva röplabda veres innsbruck dinamo hypo tirol mózer

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr842515772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása