A Marosvásárhely férficsapata kikapott, a női együttes viszont nyert a román bajnokság első osztályában, az év utolsó mérkőzésén. Az alapszakasz 11. fordulójában a Topri a Steaua Bukarest ellen vesztett, a CSU Medicina pedig a CSM Bukarest otthonában győzött.

A negyedik mérkőzését veszíti el úgy a marosvásárhelyi Torpi férficsapata, hogy játszmát sikerül nyernie, de csupán egyet, így ezért nulla pont jár. Az alapszakasz első felének záró fordulójában a Torpi elvileg verhető együttest fogadott, legalábbis olyat, amely a tabella alsó részében foglal helyet, s hazai pályán éppen ezért jól jött volna a győzelem ellene egy kiesés ellen küzdő csapatnak. A továbbra is edző nélkül játszó Torpi azonban ezúttal sem mutatott olyan játékerőt, amely feljogosítaná arra, hogy okkal bizakodjék a bennmaradásban. A Steaua elleni találkozón rövidebb-hosszabb időszakokra voltak ugyan felvillanásai a hazai gárdának, azonban a számtalan ki nem kényszerített hiba, taktikai melléfogások sorozata azt mutatta, hogy bizony elkelne egy tisztán látó szem a kispadra, aki ráadásul képes ráncba is szedni a csapat széteső játékát.

A Steaua egyáltalán nem mutatott valami félelmetes arcot, épp ellenkezőleg. Noha a kispadján az a Daniel Banu ül, akivel a Torpi megkezdte a bajnokságot, a fővárosiak könnyen legyőzhető csapat érzetét keltették, valakinek azonban ki kellett volna aknáznia a hiányosságaikat. A mérkőzés olyan körülmények között is viszonylag szoros volt, hogy a Torpi gyakorlatilag ösztönből játszott. Az első játszmában a vendégek 13:14 után szereztek négy pontot zsinórban, amivel sikerült a meglépniük, míg a másodikban csupán a legvégén, 22:22 után tudtak nyerni. A harmadikban játszottak a hazaiak a legjobban, amikor 14:8-nál már felsejlett a játszmagyőzelem reménye. A Steaua azonban innen is felállt, 22:22-re egyenlített, ezt a végjátékot azonban a Torpinak sikerült behúznia.

Talán a szett megnyerése okozta, de a Torpi bűn rosszul indította a negyedik játszmát, s 3:8 után már legfeljebb három pontra tudta megközelíteni ellenfelét. A visszavágók január 22-én kezdődnek, az első mérkőzésen a Torpi a Dinamo Bukarestet fogadja. Azt azonban már most szinte biztosan állíthatjuk, hogy amennyiben nem sikerül megfelelő edzőt szerződtetni, illetve két-három tapasztaltabb játékost igazolni a téli szünetben, a kiesés elkerülése utópisztikus kívánságnak tűnik.

Román bajnokság, férfiak, alapszakasz, 11. forduló
Torpi Marosvásárhely – Steaua Bucuresti 1:3 (–21, –23, 22, –19)

A marosvásárhelyi CSU Medicina női csapata érvényesítette a papírformát, és könnyű sikert aratott az év utolsó mérkőzésén a CSM Bukarest otthonában. Az igazi hír azonban, hogy Maja Szimanics személyében nemzetközi sztárjátékost igazol a klub.

A bajnokság alapszakaszának első felében az utolsó mérkőzését játszotta a marosvásárhelyi együttes, és az első sikerét aratta Zoran Terziccsel a kispadon. Nem volt meglepő, vagy váratlan a siker, hiszen az egyik kiesőjelölt, a CSM Bukarest otthonában született, a játszmánkénti eredményeket figyelembe véve könnyedén, minden kétséget kizáró módon. Ez volt az utolsó mérkőzés, amelyen a marosvásárhelyi együttes nem tudta használni azt a három szerb idegenlégióst, akiket már a nyáron a csapathoz hozott, de adminisztratív hiányosságok miatt nem tudott időben leigazolni. A visszavágók során azonban Maletics, Terzics (csak névrokona az edzőnek) és Jovanovics is az együttes rendelkezésére állhat majd, illetve a csapat tagja lehet a téli átigazolási időszak egyik legnagyobb szenzációjának tekinthető új szerzemény, Maja Szimanics is. Az újonc régi ismerőse Zoran Terzics edzőnek, hiszen utóbbi vezetésével tagja volt a 2006-os világbajnokságon és a 2007-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett szerb válogatottnak, a legutóbbi két idényben pedig a román bajnoki mezőny erősségének számító Tomis Constanta játékosa volt.

Szimanics 29 éves, 180 centiméter magas feladó, aki ezen a poszton a rendkívül ígéretes, de a huszadik évet még be nem töltött Lorena Ciociannal konkurál majd. Terzics a csapat irányításának átvételekor kijelentette, hogy szeretné az együttest a legjobb négy közé vezetni, a rangsor tanulmányozása után azonban arra a következtetésre juthatunk, hogy a negyedik helynél magasabbra reálisan legfeljebb a rájátszás során pályázhat a csapat.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 11. forduló
CSM Bucuresti – CSU Medicina Marosvásárhely 0:3 (–14, –13, –19)

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román bucuresti marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr42527061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása