Már csak egy forduló van hátra a női Extraliga alapszakaszából. Most egy olyan beharangozót terveztünk, amelyben összegezzük az esélyeket, és levezetjük az összes lehetséges eshetőséget. Na igen, de még mindig annyi variáció van, hogy ha ezt tényleg elkészítenénk, elmúlna a karácsony, mire végeznénk, és talán akkor is kihagynánk egy kombinációt, úgyhogy maradunk a hagyományos verziónál. A lényeg: a 14. kör előtt egy hely kiadó (vagyis kettő), és erre még négy csapat pályázik! Beharangozó.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE – MÁV ELŐRE SC
(December 19. vasárnap, 17 óra)
Nem fog hibázni a MÁV Előre, annál jobb csapat. A fehérváriaknak a négy közé jutáshoz kell a 3:0-s győzelem, és az NRK, valamint az Újpest veresége.

Tippjeink
Kovács Gábor 0:3
Rodics Dániel 0:3

VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA – BÉKÉSCSABAI RSE
(December 19. vasárnap, 17 óra)

Egy körrel a vége előtt sok még a nyitott kérdés, de az már biztos, hogy a Vasas a felsőházban, a Békéscsaba pedig az alsó négyben játszik a középszakaszban, így ez a meccs tulajdonképpen tétnélküli, hiszen az eredményt egyik csapat sem viszi magával. A MÁV Előre elleni győzelem után meglepetésnek számít a fővárosiak veresége Nyíregyházán, ezt ki kell heverniük. Az előző körben a Békéscsaba is kikapott, de a BSE elleni kudarc igazából talán nem is volt kudarc, hiszen soros meccsre kényszerítették a listavezetőt a viharsarkiak. Ebből erőt és motivációt meríthetnek.

Tippjeink
Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:1

BSE-FCSM – ÚJPESTI TE
(December 19. vasárnap, 17 óra)
Rendkívül motiváltan érkezik az Újpest a Városmajorba, abszolút indokoltan, de a személyes ellentéteket és a korábbi sérelmeket most hagyjuk. Elég, ha azt mondjuk: ha nyer az UTE, biztosan bejut a felsőházba! A vendégek mindent meg is fognak tenni a sikerért, de a hazaiak eddig csak egyszer kaptak ki, otthon ráadásul veretlenek ebben a szezonban, és jó formában vannak. Kérdés, mi van a színfalak mögött, mikor jelennek meg az első hajszálrepedések a tökéletes(nek tűnő) világ díszletein?!

Tippjeink
Kovács Gábor 3:1
Rodics Dániel 3:1

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – NRK-NYÍREGYHÁZA
(December 19. vasárnap, 18 óra)
Ha ebben a kiélezett helyzetben a négy találkozó közül ki lehet kiáltani egyet a forduló rangadójának, akkor ez az! Egyik csapat sincs biztonságban a legjobb négy közé jutás szempontjából, de amíg a Nyíregyháza egy bravúrgyőzelemmel hangolt pénteken, addig a Gödöllő súlyos vereséget szenvedett Székesfehérváron. Ennél nagyobb problémája is van a vasárnapi meccs házigazdájának, ugyanis kezdőeladója, a krónikus derékfájdalmakkal küszködő Borlai Luca ismét megsérült, és bejelentette visszavonulását. Hogy ebből mi lesz, ki tudja?! Egy biztos, ezt a meccset látni kell!

Tippjeink
Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 1:3
Teiresziász, a mitológiai vak jós 3:2  :-)

Az állás 13 forduló után
1. BSE 25 pont
2. Vasas 21 pont (29:23)
3. Gödöllő 20 pont (28:21)
4. NRK-Nyíregyháza 20 pont (26:26)
5. Újpest 20 pont (25:26)
6. MÁV Előre 19 pont (25:26)
7. Békéscsaba 18 pont (22:29)
8. Nyíregyházi Főiskola 13 pont

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr322523326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gijo 2010.12.18. 16:19:29

Tisztelt Szerkesztő!
Ha ilyen izgalmas a 14 forduló,akkor miért nem lehet minden mérközést egyidőben kezdeni?Az eredmények ismerete befolyásolhatja a mérközések hangulatát és küzdelmét.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2010.12.18. 22:54:34

@gijo: Kell a bunda ebben a nagy hidegben, nehogy valamelyik csapat megfázzon! :-)

figyelmes8 2010.12.19. 14:39:43

@Rodics: Aki bundát emleget az oly messze van a röplabdától...
Női mezönyben még az sincs meg mint összetartás, hogy minden alkalommal köszönjenek egymásnak.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2010.12.19. 21:23:06

@figyelmes8: Én bundát emlegettem, sokak bánatára mégsem vagyok oly messze a röplabdától. Te viszont sajnos oly messze vagy a humortól... Én ráadásul köszönni sem szoktam néhány embernek, akik már nagyon megutáltatták magukat velem. De nyugodt vagyok, mert ez szerencsére kölcsönös! :-)
süti beállítások módosítása