Kikapott és kiesett a Kaposvár

 2010.12.15. 21:06

Kettős vereséggel búcsúzott a férfi Challenge Kupától a Fino-Kaposvár, amely a hazai 2:3 után idegenben szettet sem nyert a belga Prefaxis Menen ellen. A visszavágó félperces összefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Hétfőn hajnalban vágott neki a belgiumi túrának a kaposvári csapat, és kétórás repülőút, illetve másfélórás buszozás után érkezett meg a mérkőzés helyszínére. Már a repülőtéren látszott, hogy nem a belgák a legkedvesebb emberek a világon: két nyolcszemélyes kisbuszba kellett behajtogatni magukat a magyaroknak. A szállodai szobák egy része is még enyhén lelakott volt az érkezéskor, és a csapat ebédjéről is elfeledkeztek a vendéglátók. Ezek után már szinte említésre sem méltó az edzésidőkkel való variálás, ami már csak azért sem érthető, mert a közel 15 ezres kisváros sportcsarnokát csak a röplabdacsapat használja.

Az is kiderült, hogy a belgák a közlekedési szabályokat is elég rugalmasan kezelik, ami némi derültséget okozott a kaposváriak körében. Nem úgy az ellátás, ami nagyjából egy jobb menza színvonalát érte el, de mindenképpen értékelendő, hiszen a házigazdák vezetői sokszor saját maguk szervírozták az étkeket, ami azért nem feküdte meg a fiúk gyomrát. A mérkőzés előtt még rossz ómenként az egyik magyar játékosnak vissza kellett mennie a szállásra egy nagyon fontos ruhadarabért, de az izgalom csak ezen a momentumon volt lemérhető.

A magyar bajnok kezdőcsapatában ott volt az edző, Kántor Sándor is! A rengeteg vonallal ellátott pályán nehezen találta a ritmust a vendég együttes. A belgák elsősorban centereik révén voltak eredményesek, a kaposváriak nyitásban és nyitásfogadásban is bizonytalankodtak. 18:14-es belga vezetésnél kérte ki első idejét a magyar csapat, majd 23:17-nél a másodikat. A hazaiak továbbra sem hibáztak, így 25 perc alatt megnyerték az első szettet.

A második felvonás elején két kaposvári csere sem hozott változást a játék képében, a kaposvári nyitások továbbra is hatástalanok voltak, nem úgy a hazai oldalon... 20:12-nél veszni látszott a szett, de ekkor elsősorban Kántor nyitásainak köszönhetően sikerült felzárkóznia a látogatónak. Sokáig azonban nem tarthatott a magyarok öröme, hiszen újabb 25 perc elteltével már 2:0-ra vezetett a Menen.

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a harmadik periódusban, de mindig a házigazdáknak sikerült meglépniük egy-két ponttal. A belgák továbbra is szinte hiba nélkül játszottak, ugyanez nem volt elmondható a Kaposvárról. A hazai találkozó a nyerhető kategóriába tartozott a magyar csapat számára, az idegenbeli viszont nem, elsősorban azért, mert végig magabiztosan játszott a Menen. Azon kár elmélkedni, hogy ha Kaposváron más az eredmény, akkor mi lett volna a visszavágón. Így csak a tények maradnak: a belga együttes kettős győzelemmel jutott a Challange Kupa legjobb 16 csapata közé.

A Kaposvár pénteken az osztrák válogatott ellen lép pályára Fürstenfeldben, januárban pedig már a magyar bajnoksága is bekapcsolódik az együttes.

Challenge Kupa, férfiak, 3. forduló, visszavágó

Prefaxis Menen (belga) – Fino-Kaposvár 3:0 (20, 19, 21)
Menen, 300 néző. Játékvezetők: Takaichvili (grúz), Boris (olasz)
Menen: Coucke, Sinnesael, Anton, Coolman, Schouren, Vandecavey. Csere: Dejonckheere (liberó). Edző: Kris Tanghe
Kaposvár: Kaszap, Nagy J., Csoma, Schulcz, Kántor, Gergye. Csere: Dömötör (liberó), ifj. Laszczik I., Szabó A., Bagics Balázs, Németh F. Edző: Kántor Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:2, 4:2, 5:5, 8:6, 9:7, 13:9, 16:13, 18:15, 20:16, 23:18. 2. játszma: 1:2, 3:3, 8:5, 10:6, 12:7, 14:11, 16:12, 20:16. 3. játszma: 3:3, 6:4, 9:6, 12:10, 14:14, 16:14, 19:16

(forrás: kaposvarvolley.hu)

Címkék: kaposvár röplabda challenge

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242518393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása