A CSS Bihorul Oradea nyerte a Debrecenben rendezett hagyományos Eötvös Mikulás Kupát. A tornáról mindent megtudhat ide kattintva! A megyei verseny részletei ide kattintva olvashatók!

Az augusztusi Eötvös Kupa után ezúttal a kisebbek mérkőztek meg az érmekért. A nemzetközi röplabdatornán – a verseny 14 éves története során először – jelenlegi határainkon kívülre került a kupa, a nagyváradi fiúk diadalával zárult a verseny.

A röplabda szimpatizánsai megszokhatták, hogy a nagyobb korosztálynak szervezett Eötvös Kupán egzotikus csapatok is szerepelnek, de az utóbbi időben a Kelet-Európa legnagyobb utánpótlás tornájának kistestvérén, az Eötvös Mikulás Kupán is egyre több határon túli gárda vesz részt. Ennek ellenére a mostani versenyig még egyszer sem került határon kívülre a trófea, hiába vettek részt a viadalon az elmúlt években cseh, finn, lengyel, román, szerb és ukrán együttesek is.

A torna végig nagyon izgalmas volt, ami a lebonyolítás érdekességének is tulajdonítható. Az első versenynapon ugyanis csak Hajdú-Bihar megyei csapatok játszottak, amelyek közül a legjobb három szerzett jogot arra, hogy a másnapi nemzetközi versenyen szerepeljen. Már a megyei versenyen is apró pontok döntöttek fontos kérdésekben, például az egyik csoportban játszmaegyenlőség után mindössze egyetlen pont döntötte el, hogy melyik csapat játékosai vehetnek át érmet, illetve melyik együttes küzdhet tovább a nemzetközi tornán. Végül az első napon a három fiú- és hat lánycsapat közül az Arany János Általános Iskola fiúcsapata győzött, megelőzve a legjobb lánycsapatot, az Eötvös utcai Általános Iskola együttesét. A harmadik helyen – a fent leírt egy pont jóvoltából – az Arany János Általános Iskola leányai játszhattak vasárnap.

A nemzetközi versenynapra a magyarországiakon kívül nyolc együttes érkezett, üde színfolt volt a vajdasági Palics csapatainak szereplése. A sok külföldi csapat nevezése miatt előfordult, hogy az egyik csoportban három romániai és egy magyar csapat versenyzett. A három pályán lebonyolított küzdelem végén a legjobb három közé három fiúgárda jutott, ahol hatalmas küzdelemben a Nagyváradi Sportiskola csapata győzött, megelőzve a 2007-ben és 2009-ben diadalmaskodó Kunhegyest. Az aranyos fiúk ezúttal bronzérmet szereztek, de a megyei lánycsapatok is szépen helytálltak, a fiúk iskolatársai negyedikek, a nehéz csoportba kerülő Eötvös DSE pedig a nyolcadik helyen végzett.

Mindkét nap végén minden játékos ajándékcsomagot vehetett át a támogatók jóvoltából.

Címkék: debrecen röplabda eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232514538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása