A második mérkőzést is elveszítette a marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata a szerb Zoran Terziccsel a kispadon. Amíg azonban egy héttel korábban, Constantán ez volt a papírforma, a Lugos ellen hazai pályán elhullajtott pontok kellemetlen meglepetésnek számítanak.

Az eredetileg az ötödik helyet célul kitűző marosvásárhelyi együttes eddig a várakozásnak megfelelően teljesített, kikapott a négy legjobbtól, de legyőzte a gyengébben jegyzett csapatokat, s Zoran Terzic edző érkezése nagy reményeket is ébresztett, hiszen a szerb szakember olyan igazolásokat ígért a visszavágókra, amelyekkel akár az előkelőbb helyek egyikét is megcélozhatja a csapat. Alighanem ő sem számított azonban arra, hogy pont a Lugos ellen botlik hazai pályán az együttes, miután 2:1-re vezettek a házigazdák, s a negyedik szettben is előnyük volt.

A mérkőzés drámai módon alakult, az első játszmában a vendégek meglepték a házigazdákat, s miután 14:9-re és 22:16-ra megléptek, sikerült is győzniük. A második játszmától kezdődően azonban úgy tűnt, hogy minden visszatér a rendes kerékvágásba, hiszen a második szettet kicsit nehezebben, a harmadikat viszont egészen könnyedén nyerte a hazai csapat. Sőt, a negyedik játszmában már 17:12 volt az előnye, azaz minden adott volt a 3:1-es sikerhez. Mégis 2:3 lett a vége, az ötödik játszmában minimális különbségű, 15:13-as vereséggel.

Az alapszakasz első felének utolsó fordulójában Bukarestben, a CSM ellen játszik a marosvásárhelyi együttes, s a két keret közötti különbséget tekintve aligha botolhat meg, s ha a Lugos kikap a papírforma szerint a Stiinta Bacautól, mégis meglehet a célul kitűzött ötödik hely.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 10. forduló
CSU Medicina Marosvásárhely – CSM Lugoj 2:3 (–19, 21, 16, –22, –13)

(forrás: szkelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr62513013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása