Komoly tétje már egyik meccsnek sincs, de azért érdekességekkel vár a férfi Extraliga alapszakaszának tízedik, utolsó fordulója. Nyári Sándor 36 év után ismét ellenfélként érkezik Szegedre, a Kazincbarcika pedig az első hely megszerzésére hajt Dunaújvárosban. Beharangozó!

HPQ-SZEGEDI RSE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(December 11. szombat, 16 óra)
A forduló, de talán mondhatjuk, az egész alapszakasz legpikánsabb mérkőzése: Nyári Sándor visszatér nagy sikerei színhelyére, Szegedre! A mester legutóbb a Szolnokot irányította ellenfélként a csongrádi megyeszékelyen, de ennek már 36 éve! A szegedi sikertörténetről könyvet lehetne írni, a lényeg az eredmény: két bajnoki aranyérem és négy Magyar Kupa-diadal, és az, hogy előtte és utána sem volt megközelítőleg olyan sikeres a város röplabdasportja, mint az ő irányítása alatt. Maga a meccs egyébként nagyjából tét nélküli, a két csapat a középszakaszban is találkozni fog egymással az alsóházban. A szegediek közül továbbra is többen sérültek, így idegenben is a Veszprém az esélyesebb.

Tippjeink

Kovács Gábor 2:3
Rodics Dániel 1:3

DUNAFERR SE – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(December 12. vasárnap, 16 óra)
A forduló rangadójának a dunaújvárosiak számára már nincs komoly tétje, ugyanis a borsodiak az előző körben megfosztották veretlenségétől a Kecskemétet, így a Dunaferr már biztosan a harmadik helyen zárja az alapszakaszt. Bár a folytatás szempontjából semmiféle szerepe nincs, a Kazincbarcika számára biztosan, és teljesen érthetően fontos az első hely megszerzése a bajnokság első fázisában, ez pedig egy bármilyen arányú győzelemmel vasárnap teljesíthető, a motiváció tehát adott! A legutóbbi fordulóban a Vegyész és a Dunaferr is eredményesen, jól játszott, nagyszerű meccsre van kilátás.

Tippjeink

Kovács Gábor 1:3
Rodics Dániel 2:3

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE – MAFC-BME-MAPEI
(December 12. vasárnap, 17 óra)
A kötelező rossz tipikus esete... Valószínűleg egyik csapatnak sem hiányzik ez a tét nélküli meccs, amely előzetesen meglehetősen simának tűnik. Régen volt már 2005, amikor az újonc MAFC éppen a pályaelőnyben lévő Kecskemét ellen szerezte meg a bajnoki bronzérmet. Akkor még tűzpirosan, kőkeményen küzdöttek a fővárosiak, idén egyelőre visszafogottan teljesítenek. Bár az is köztudott róluk, hogy ha jó eredményt érnek el, akkor is csak a szezon végén robbantanak. Kérdés, mennyire veszi komolyan az ellenfelet és a meccset a sok kisebb-nagyobb gonddal, problémával küszködő Kecskemét. Ha az alföldiek odafigyelnek, gyors meccs lesz. Ha nem, akkor nyögvenyelős, kínkeserves.

Tippjeink

Kovács Gábor 3:0
Rodics Dániel 3:0

Az állás 9 forduló után
1. Kazincbarcika 17 pont (26:10)
2. Kecskemét 17 pont (25:12)
3. Dunaferr 15 pont (22:12)
4. Veszprém 11 pont (13:21)
5. MAFC 11 pont (12:24)
6. Szeged 10 pont (7:26)

A Fino-Kaposvár ezen a hétvégén nem lép pályára a Közép-európai Liga alapszakaszában.

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr262505200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása