A hétközi abszolút sikeres dunántúli túrák után szombaton bajnoki mérkőzésen próbál maradandót alkotni mindkét nyíregyházi, élvonalbeli női röplabdacsapat. Az NRK az Újpestet fogadja, a Főiskola SE pedig Békéscsabára látogat.

Az NRK szerdán Tatabányán nyert a Magyar Kupában, így bejutott a legjobb nyolc közé, szombaton 17 órától pedig az Újpestet fogadja bajnoki meccsen. A szabolcsiaknak a győzelmen kívül nincs is más választásuk, rohamosan közeleg ugyanis az alapszakasz vége, amit az első négyben akarnak zárni.

„Nagyon fontos mérkőzés vár ránk és a csapat ebben a nehéz helyzetben mindent meg fog tenni a pályán – nyomatékosította Kőhalmi Richárd, a momentán harmadik helyezett NRK edzője. – Maradjunk annyiban, nem fenékig tejfel az élet a klub számára, erről bővebbet egyelőre nem szeretnék mondani. Ellenfelünkről olyan hírek érkeztek, hogy két ukrán játékost tesztel, azt viszont nem tudom, játszanak-e a meccsen, mindenesetre felkészültünk a legrosszabbra... Egyébként sem gyenge a keretük, tavalyhoz képest sokat erősödtek, mivel magyar szinten klasszisokat igazoltak. Nyilván meg kell izzadni a sikerért, ugyanakkor ha nyerünk, hatalmas lépést tehetünk célunk, a négy közé jutás elérése érdekében.”

A Főiskola SE szintén eredményes kupakalandot teljesített, Győrben harcolta ki a negyeddöntőbe jutást. A játékosok immár a bajnoki feladatra koncentrálhatnak, annál is inkább, mert a soros békéscsabai összecsapás mindennek nevezhető, csak könnyűnek nem.

„Eddig sem volt könnyű egyetlen mérkőzésünk sem, viszont úgy érzem, megint ki-ki meccset játszhatunk a Csabával – adott hangot vágyának Kolozsi János, edző. – Az első körben nagyon mérgesek voltunk a 3:0-s hazai vereséget követően, összesen alig tizenegy pont különbséggel kaptunk ki. Sajnos, akkor a szettek végét rontottuk el, pedig megfékeztük azt a Molcsányi Ritát, aki meccsenkénti huszonhét pontos átlaggal érkezett, de ellenünk tizenötig sem jutott. Megpróbáljuk kihozni a maximumot, ami nem lesz egyszerű a sok a hiányzó miatt. Ez persze nem kifogás, bármilyen felállásban ugyanaz a célunk, megszerezni az első győzelmet.”

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr762490970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása