A 11. fordulóval folytatódnak a női Extraliga küzdelmei. Ezzel együtt már csak négy kör van hátra az alapszakaszból, a négy közé jutásért pedig óriási harc várható az NRK-Nyíregyháza, Gödöllő, MÁV Előre trió között – utóbbi kettő hazai pályán játszik rangadót a hétvégén. Beharangozó!

BÉKÉSCSABAI RSE – NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA SE
(december 4., szombat, 17 óra)

A hatodik fogadja a nyolcadikat, ami papíron szoros meccs is lehetne, ám míg a Békéscsabának továbbra is van esélye bekerülni a legjobb négybe, addig a szabolcsi csapat még mindig első győzelmét üldözi a jelenlegi szezonban. Ennek alapján nem nagyon lehet kétséges, hogy ki a találkozó esélyese – a Békéscsaba hazai pályán legutóbb az NRK-Nyíregyházát is legyőzte, sőt a hét közben a Magyar Kupában az Újbuda ellen is nyert, így Nagy Attila játékosai önbizalommal várhatják aktuális ellenfelüket. Az eredmények számukra kedvező alakulása esetén ráadásul pontszámban utolérhetik a jelenleg negyedik helyen tanyázó Gödöllőt! Nem hisszük, hogy kell ennél nagyobb motiváció a viharsarkiak számára!

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:0
Kovács Gábor: 3:0

MÁV ELŐRE PRO-PÁTRIA ELECTRONICS SC – BSE-FCSM
(december 4., szombat, 17 óra)

A bajnoki címvédő látogat ezúttal Fehérvárra, ahol a csapatok nagy része bizony igencsak megizzadt eddig. Fésüs Irén kezei alatt egyre masszívabb együttes alakul, a kezdőhatos mostanra remekül összeszokott, a kanadai Collette Meek a jelek szerint kiválóan beleillik a MÁV Előre játékába. Hazai oldalon eddig szinte minden megnyert meccsen volt valaki, aki extraklasszis teljesítményt nyújtott, ám legutóbb az UTE otthonában csapatként működött igazán kiválóan a MÁV. A vendégeknél hárman is az U23-válogatottal készültek a hétvégén (Sándor Renáta, Hackl Szilvia és Kötél Dóra utazott Tatára), így nem lehetnek túlságosan pihentek a BSE kulcsjátékosai. Ennek ellenére tudjuk, és az eredményekből látjuk, hogy Hollósy László kiváló csapatot gyúrt össze a Városmajorban – ám azt ne feledjük, hogy a fehérváriak két hete az Újpest ellen remekül semlegesítették Dambedzet Nathalie-t. Ha ez Sándor Renátával szemben is sikerülne…

Tippjeink
Rodics Dániel:
0:3
Kovács Gábor: 3:2

NRK-NYÍREGYHÁZA – ÚJPESTI TE
(december 4., szombat, 17 óra)

A szezonnak nagy reményekkel nekivágó UTE számára egyre inkább úgy tűnik, hogy csak a rájátszás vagy a Magyar Kupa hozhatja meg a kívánt sikert, hiszen a bajnoki alapszakaszban hiába verték meg a Vasast, jelenleg az osztályozós helyen szerénykednek. Ezzel szemben az NRK az előzetes várakozásokon felül szerepel eddig, és két további győzelemmel biztosíthatja helyét a pillanatnyi legjobb négy között. Budapesten 3:0-ra nyertek a szabolcsiak az UTE ellen, így most sem lenne meglepő, ha a hazaiak otthon tartanák a két bajnoki pontot – még akkor sem, ha az előző körben váratlan vereséget szenvedtek a Békéscsaba otthonában. Pihenten jobb csapatnak tűnik egyelőre a Nyíregyháza, de botorság lenne a részükről lebecsülni az újpestieket.

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:1
Kovács Gábor: 3:0

TEVA-GÖDÖLLŐI RC – VASAS DUNA AUTÓ ÓBUDA
(december 5., vasárnap, 18 óra)

Egyértelműen a forduló rangadója a hétvége egyetlen vasárnapi meccse, amelyen a Gödöllő nem titkolt célja, hogy elkapja a Vasast. A hazaiaknak nagyon fontos lenne a győzelem a négy közé jutásért vívott harcban, hiszen egy esetleges sikerrel akár pontelőnnyel is állhatnak a Fehérvár előtt. Az előző idényben a döntőbe jutásért hatalmas párharcot vívott egymással a két együttes, ám az aktuális bajnokságbeli találkozójukon a Vasas – az elvesztett szett ellenére – viszonylag sima győzelmet aratott. A gödöllőieknél a kezdőfeladó, Borlai Luca újra bevetésre kész, így az biztos, hogy a vendégeknek nem lesz egyszerű dolguk. A hazaiak malmára hajthatja a vizet a december elsejétől életbe lépett új szabály, amely szerint minden meccsre két liberó nevezhető, akik tetszés szerint cserélhetőek – Berze Zsófia és Lékó Lilla kiváló ellensúlyt nyújthat Vatai Gabriellával szemben. Hatalmas meccs lehet a párharcból, ha mindkét csapat képes lesz a legjobb támadójátékával előrukkolni vasárnap este – amennyiben ez nem, történik meg, akkor minden bizonnyal a jobban támadó csapaté lesz a két pont.

A rangadó legpikánsabb szereplője egyébként az a fiatalember, aki most már végképp nem tudja, hogy a két szerelme közül melyiknek drukkoljon! Bár végül is ő ezúttal csak jól járthat...

Tippjeink
Rodics Dániel:
3:2
Kovács Gábor: 1:3

Az állás 10 forduló után
1. BSE 19 pont (29:6)
2. Vasas 17 pont (21:12)
3. NRK-Nyíregyháza 16 pont (22:18)
4. Gödöllő 15 pont (22:17)
5. MÁV Előre 15 pont (20:20)
6. Békéscsaba 14 pont (16:22)
7. Újpest 14 pont (16:23)
8. Nyíregyházi Főiskola 10 pont (3:30)

Címkék: máv székesfehérvár beharangozó békéscsaba röplabda ute fehérvár újpest gödöllő főiskola vasas bse extraliga nyíregyházi főiskola női extraliga máv előre nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr622489542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása