Hasznos, sok értékes tapasztalattal bíró tornán jártak a hétvégén a DVSI-Dunaferr fiatal röplabdázói, akik a sümegi Ramassetter Kupán szerepeltek, s az ötödik helyet szerezték meg.

Az elmúlt hétvégén Sümegen rendezték a 28. Ramassetter Kupát mini korosztályú fiúcsapatok számára. A tornán nyolc csapat – köztük a DVSI-Dunaferr – vett részt. A szervezők két csoportot alakítottak ki, s az újvárosiak a második csoportba, a Kunhegyes, a Kaposvári Sportiskola és a Veszprém csapatai mellé kaptak besorolást. Tomanóczy Tibor edző tanítványai végül a kvartett harmadik helyét szerezték meg, így az ötödik helyért folytathatták a küzdelmeket, amelyet a házigazda Sümeg ellen vívtak. A DVSI-Dunaferr fiataljai itt magabiztos, szép játékkal, sima győzelmet aratva hozták a találkozót, s szerezték meg ezzel a torna ötödik helyét.

A viadalt követően a csapat edzője, Tomanóczy Tibor értékelte a látottakat, kiemelve, hogy egy nagyon hasznos tornán vettek részt, amelyből sokkal több kellene ahhoz, hogy játékban, mentalitásban is fejlődjön együttese.

„A torna nagyon hasznos volt, mivel hasonló erősségű és tudású csapatok ellen játszottunk, amire sajnos nagyon kevés lehetőségünk volt eddig – magyarázta Tomanóczy. – A mérkőzéseken bizonyosodott, hogy ha több ilyen szintű és színvonalú mérkőzést tudnánk játszani, sokkal eredményesebb lenne ez a társaság. Az edzőkollégák nagyon sok dicsérő szóval illették a csapatot, amire eddig nem nagyon volt példa más tornákon. Mint azt eredményeink is mutatják, az első szettekben a nagyobb rutinnal rendelkező Kunhegyes és Kaposvári Sportiskola csapatai ellen csak minimális különbséggel kaptunk ki. Az említett két csaptat elleni második játszmákra jellemző volt a rutintalanság és a kishitűség, ami a kevés ilyen színvonalú mérkőzés hiányára vezethető vissza.”

28. Ramasetter Kupa, Sümeg

Csoportmérkőzések
Kaposvári Sportiskola – DVSI-Dunaferr 2:0 (23, 18)
DVSI-Dunaferr – Kunhegyes 0:2 (–24, –19)
Veszprém – DVSI-Dunaferr 0:2 (–16, –22)
Az 5. helyért: Sümeg – DVSI-Dunaferr 0:2 (–21, –23)

A torna végeredménye: 1. Dabronc, 2. Kaposvári Sportiskola, 3. Kunhegyes, 4. Kaposvár Kodály, 5. DVSI-Dunaferr, 6. Sümeg, 7. Tapolca, 8. Veszprém

A DVSI-Dunaferr csapata: Csányi Tamás, Szabó Péter, Hibácskó Máté, Papp Péter, Zsiga Dávid, Fekete Soma Huba, Nemes Gábor, Tomanóczy Bálint. Edző: Tomanóczy Tibor

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: dunaújváros röplabda sümeg utánpótlás dunaferr dvsi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr672483615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása