A román bajnok Remat Zalau 3:1-re kikapott a német bajnok VfB Friedrichshafen otthonában a férfi Bajnokok Ligája D-csoportjának második mérkőzésén. A vendégcsapat a nagy csatában megnyert első szett után nem tudott jelentős ellenállást kifejteni.

Rendkívül örömteli volt látni, hogy a román csapat mindhárom magyar játékosa, Geiger András, Nagy Péter és Németh Szabolcs egyaránt a kezdőben kapott helyet. Közülük Geiger és Nagy korábban szerepelt a Friedrichshafen együttesében, tehát ők tulajdonképpen hazatértek szerda este, Németh pedig a Moerser SC játékosaként szintén ellenfélként játszott többször a ZF Arenában.

De nem csak ezért volt pikáns ez a párosítás, hanem azért is, mert a VfB edzője még mindig a legendás Stelian Moculescu, aki nem mellesleg hazája, Románia válogatottjának szövetségi kapitánya, s csapatában ott volt a nemzeti együttesben is szereplő, s ezúttal honfitársai ellen is játszó Adrian Radu Gontariu.

A csapatkapitány, Geiger hátsósoros ütése révén született meg a meccs első pontja, majd Lukas Bauer blokkolta Nagy Péter próbálkozását. Németh Szabolcs sikeres támadása után kétpontos előnyre tett szert a Zalau (3:5), amely az első technikainál már hárommal vezetett (5:8). Csapattársaikat segítve, rendkívül elszántan, lelkesen és eredményesen röplabdáztak a magyarok. A rövid szünet után gyorsan felzárkózott a német bajnok (7:8), majd jött egy olyan időszak, amely során egyik csapat sem tudott átnyitni a hálón (12:13). A folytatás is rendkívül szoros volt, de a zilahiak nem engedték ki kezükből a vezetést (14:16).

A sok szervahiba miatt a román együttes tagjai átálltak a kevésbé kockázatos nyitásokra, ezt a németek könnyebben meg tudták szelídíteni, ennek köszönhetően előbb egyenlítettek (19:19), majd Geiger András ütésének blokkolásával a vezetést is átvették (20:19). Ovidiu Macarie edző időt kért, de a visszatérés után a hazaiak kanadai légiósa, Frederic Winters ászt nyitott (21:19). A következő labdamenet után kényszerszünet következett, mert a számítógép beleköpött az elektronikus jegyzőkönyv-vezető levesébe, és hibaüzenet villogott a képernyőn. Amikor elhárult a probléma, a Zalau nyitásrontása révén újra a németek kaptak pontot (22:20). Egy ütésváltás után már nagyon közel volt a részsikerhez a Friedrichshafen (23:21), a Remat trénere megint időt kért. Az észt Oliver Venno szervát hibázott, majd Geiger remek nyitása után a németek nem tudtak visszatámadni, ezzel egyenlítettek a vendégek (23:23)! De ezzel még nem volt vége a rendkívül izgalmas hajrának, sőt! Egy román potyalabda után a német centertámadás szélesnek bizonyult, ekkor Moculescu mester kért időt, de Németh Szabolcs ravasz, és rendkívül technikás, pontos ejtésével a Zalau nyerte az első játszmát (23:25, 0:1).

Alaposan megfricskázta a házigazdát a román bajnok, és a németek a második rész elején rögtön jelezték is, hogy értik, de nem szeretik a tréfát. Játékba lendültek, és 4:4 után elléptek riválisuktól (8:4). Fokozatosan növelték a különbséget (11:6, 16:10), a román együttes játékosainak ekkor kevés sikerélménye volt, hiszen a játékot a németek irányították. A második technikai után zárkózni kezdett a Remat (16:13, 18:15), de ekkor ismét megemberelték magukat a hazaiak, és könyörtelenül megbüntették a zilahiak minden bizonytalankodását. A látogatók a korábbinál kevésbé voltak hatékonyak támadásban és védekezésben, ezért ebben a részben esélyük sem volt (25:19, 1:1).

A rossz nyitásfogadások és eredménytelen visszatámadások miatt a románok edzője a harmadik periódusban nagyon korán időt kért (4:1). A tendencia azonban nem változott, képtelen volt változtatni csapata, és gyorsan jelentős hátrányba került (13:5). A Friedrichshafen örömjátéka folytatódott, a 2200 néző legnagyobb örömére, a harmadik szakaszt 25:15-re, a negyediket pedig 25:11-re nyerte a házigazda, így a Zalau továbbra is pont nélkül áll a Bajnokok Ligája D-csoportjában (3:1). A mezőny legjobbja a német csapat kanadai röplabdázója, Frederic Winters volt, aki 18 pontot szerzett (+12), és nyitsfogadásban, valamint támadásban is kiválóan teljesített. Rajta kívül a francia Jeroen Trommel és a brazil Miguel Joao José is remekül játszott, és Pazar statisztikai adatokat produkált. A Zalau magyar játékosai közül Geiger 11, Nagy 10, Németh pedig 9 alkalommal volt eredményes.

Óriási különbség volt a pontot érő blokkok száma (12, illetve 2), valamint a nyitásfogadás és a támadás pontossága között is.

Bajnokok Ligája, férfiak, D-csoport, 2. forduló
Vfb Friedrichshafen (német) – Remat Zalau (román) 3:1 (–23, 19, 15, 11)

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Stelian Moculescu: – Az elvesztett első szett után kiengedtük a kéziféket, és megindultunk! A csapat nagyon jól teljesített, jó volt a fogadás, a nyitás és a támadás is. Minden ragyogóan alakult!
Ovidiu Macarie: – Rendkívül jól kezdtük a meccset, de a folytatásban nagyon sok hibát követtünk el, és percről percre bizonytalanabbak voltunk, leginkább nyitásfogadásban.

A mérkőzés teljes felvétele megtekinthető ide kattintva!

A találkozó statisztikája ide kattintva böngészhető!

A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Címkék: bajnokok ligája nagy németh röplabda geiger zalau remat

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642471603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása