Mészáros Dömötör csapata, az Arkas Izmir hazai pályán simán, 3:0-ra legyőzte a szlovén Marchiol Vodi Prvacina együttesét a Challenge Kupa második fordulójának visszavágóján, így kettős győzelemmel lépett tovább.

A török csapat az első meccset emlékezetes körülmények között, nagy csatában nyerte meg idegenben, hiszen szlovén ellenfele már 2:0-ra is vezetett! A visszavágón az Arkas természetesen a legerősebb összeállításban lépett pályára.

Az első szett elején túl sokat hibázott a szlovén csapat, így hamar jelentős előnybe került az Arkas (8:2). A folytatásban már látszott, hogy ez a játszma sima török sikerrel zárul (16:6), és mivel az izmiri együttes lendülete a legvégéig kitartott, a szurkolótábornak nem is kellett csalódnia (25:15, 1:0). A második felvonásban a Prvacina jobban játszott, de sérülés miatt Koncilja kiállt, s helyére Kuburovic érkezett. A törökök ezúttal is gyorsan elléptek (8:4), és a második technikai szünetre sem tudott közelebb kerülni a szlovén csapat (16:11). A látogatók a folytatásban nagyon jól védekeztek, ezzel felzárkóztak két pontra (19:17), de a kulcsfontosságú pillanatokban ismét sikeres volt az Arkas (25:21, 2:0). A vendégek a harmadik szettben röplabdáztak a legjobban, ekkor fejtették ki a legkeményebb ellenállást. 12:12 után tudott csak ellépni az Arkas. A Marchiol jól szervált és sikeresen védekezett (20:20), de a játszma végén megint a törökök akarata érvényesült, így tulajdonképpen simán győztek (25:22, 3:0).

A folytatásban a továbbjutókhoz csatlakoznak majd a CEV Kupa első fordulójának kiesői, így folytatódik a Chellenge Kupa.

Challenge Kupa, férfiak, 2. forduló
1. mérkőzés:
Marchiol Vodi Prvacina (szlovén) – Arkas Izmir (török) 2:3 (23, 21, –24, –25, –9)

Visszavágó

Arkas Izmir – Marchiol Vodi Prvacina 3:0 (15, 20, 22)
Játékvezetők: Salabashyan (bolgár), Armeanu (román)
Arkas: Hüseyin, Emin, Agamez, Mészáros, Bravo, Burak. Csere: Nuri (liberó), Burutay. Edző: Glenn Hoag
Prvacina: Koncilja, Krivec, Basaneze, Bregant, Cabarkapa, Polgar. Csere: Sirk (liberó), Kuburovic. Edző: Dejan Primozic

Továbbjutott: Arkas (kettős győzelemmel, 6:2)
Az első mérkőzés fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

Címkék: mészáros röplabda challenge izmir arkas

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr562469365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása