A Vasi Sportakadémia 3:0-ra nyert a pécsi TE-PEAC otthonában a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz hatodik fordulójában. A szombathelyiek győzelme egyáltalán nem volt sima, hiszen szoros szettekben győzték le a baranyaiakat. A mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Továbbra sem könnyű a helyzet a vasi együttesnél. A sérültek szépen gyógyulnak, de messze van még a pályára lépésük ideje. A sérülteken kívül egyetemi elfoglaltsága miatt nem tudott a csapattal tartani Héger Zsuzsanna sem. A pécsi egyetemista lányok jól kezdték a bajnokságot. Egészen az előző fordulóban elszenvedett Tatabánya elleni vereségig minden héten győzelemnek örülhettek a Mecsekalján. Lelkes, szimpatikus játékuk nehéz mérkőzést, igazi rangadót ígért a listavezető VSA-nak.

A mérkőzés kezdete további nehézségeket hozott a vendégek számára. Egy perc játék után Wlassits Brigitta derékfájdalmai miatt nem tudta folytatni a játékot, Koltayné állt be a helyére. A korai váltás nem fogta meg a szombathelyieket. Kiegyenlített játék folyt a pályán, de rengeteg nyitást rontott a VSA, ez jellemezte a találkozó elejét.  10:10-nél kezdett el okosan taktikusan játszani a vendégcsapat. A ritmusváltások, a remekül helyezett ejtések ellenszerét nem találta a megilletődött pécsi csapat. Elhúzott az Akadémia, és remek végjátékának köszönhetően nyerte az első játszmát.

A második részben magasabb fokozatra kapcsolt a hazai csapat. Szép megoldások és gyermeteg hibák egyszerre jellemezték a pécsiek játékát. Gregor erőteljes ütései utat találtak a vendégek térfelére, azonban Mikos sáncait centerből képtelenek voltak átjátszani a hazaiak. A VSA fegyelmezett, taktikus játékot produkált. A pécsi lányok lendülete 19 pontig tartott. Addig szinte végig vezetve haladtak a játszmagyőzelem felé. 20:21-nél vette át a vezetést a VSA, és nagyobb rutinját kihasználva izgalmas végjátékban fordította maga javára a szettet.

A harmadik játszma elején jobban kezdett a PEAC, míg a másik oldalon akadoztak a nyitások, amelyeket remek sáncainak, védekezésének köszönhetően tudott kompenzálni a VSA. Összeállt a Simon, Mikos sáncfal, és hatékonyan semlegesítették a pécsi bombákat. A döntő szituációkban rendre hibázó hazaiak esélyét 24:23-as vendégelőnynél Simon hosszú ütése ugyan életben tartotta, de nyitásait követően, kijavítva hibáját, a vendégcsapat örülhetett a mérkőzés megnyerésének.

A Pécs ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott az eddig megszokottnál. Az ellenfél taktikus röplabdájának köszönhetően kevés, hatástalan centerjáték jellemezte a baranyaiak játékát. Szélsőtámadásaikat többnyire hatástalanította a kimagaslót nyújtó VSA-sánc. Lelkesedésük, ha tudatosabb, célratörőbb játékkal párosul, kimagasló eredményt érhetnek el, akár ebben a bajnoki szezonban is. A vendégek taktikus, nagyon fegyelmezett játékot mutattak. Negatívum tőlük, hogy nyitásaik kivitelezése messze elmaradtak a tőlük megszokott hatékonyságtól, sok volt a rontás. Támadásaik tudatos szervezésével és a hálónál, valamint mezőnyben történő védekezéssel tudtak ellenfelük fölé nőni.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 6. forduló

Pécsi TE PEAC – Vasi Sportakadémia 0:3 (–21, –22, –24)
Pécs, 50 néző. Játékvezetők: Péterfy, Mihály T.
Pécs: Pesti, Gregor, Szilágyi, Bauer, Böröczki, Császár. Csere: Szalai (liberó), Tolnay, Fridrich, Mihályfi. Edző: Storcz Tamás
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Tarlaczné, Mészáros. Csere: Sipos (liberó), Koltayné, Varga, Gácsi, Fülöp. Edző: Mucsi Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Storcz Tamás: – Nem vagyok elégedett a csapatom teljesítményével. A lányok alapvető hibákat vétettek, és nem az előre megbeszéltek szerint játszottak. Ez a játék egy tudatosan játszó ellenfél ellen nem volt elegendő. A játékosoknál fejben kell most rendet rakni.
Mucsi Péter: – Gratulálok csapatomnak! A mai mérkőzést a szívünknek és a fegyelmezett játékunknak köszönhetően sikerült megnyernünk. Sportemberi tartásból hetek óta kimagaslót nyújt a csapatom, dicséret érte!

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: vas pécs szombathely röplabda nb ii vasi peac sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr232465732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása