61 perces szőnyegbombázás

 2010.11.22. 00:48

A vártnál simább, de még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet aratott a házigazda BSE-FCSM a vendég TEVA-Gödöllői RC felett a női Extraliga alapszakaszában, a tízedik forduló rangadóján. A hazaiak a játék minden elemében felülmúlták riválisukat, akiknek így a hátralévő négy fordulóban hatalmasat kell küzdeniük a négy közé kerülésért.

Jól kezdett a vendégcsapat, amelynek kezdőjében ezúttal ugyanaz a hat ember kapott bizalmat, akik két napja legyőzték az Újpestet. A BSE-játékosok bizonytalanok voltak, így az első technikainál Gödöllő-előnyt jegyezhettünk fel (7:8). A folytatásban Sándor Renáta hatalmas blokkal jelezte, hogy bekapcsolódott a mérkőzésbe, vezérletével pedig hamar ötpontos előnybe került a városmajori együttes (16:11). Sok volt a technikai hiba a vendégeknél, így 18:13-as hazai vezetésnél Deme Gábor feladót cserélt: Tóth Lucát Borlai Luca váltotta. Ez sem javított sokat a csapat teljesítményén, zsinórban háromszor szerzett pontot gyors egymásutánban a BSE – az ebből a két satut kapó Merkószki Tünde helyére érkezett is a fiatal Kriegel Zsófia. A hazaiak részsikeréhez így sem férhetett kétség, alig húsz perc játék után 1:0 volt a kijelzőn (25:18).

A második szettet a hazai csapat kezdte jobban (6:3), ám Szakmáry Gréta vezérletével végre összeállt a gödöllői sánc, így az első technikaiig fordítottak a vendégek (7:8). Hogy ekkor miért álltak le szinte teljesen, az érthetetlen – az viszont biztos, hogy a cserék és az időkérések ellenére pillanatok alatt 20:10 lett az állás. Sándor Renáta mindent bebombázott, mindkét gödöllői feladó rendkívül bizonytalan volt, és a vendégek nyitásfogadása is akadozott. Bár a szett végén Szakmáry Gréta és Bajáriné Pesti Anikó vezérletével még közelebb lopództak Pest megyeiek, ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég – újabb megérdemelt részsikert aratott a BSE (25:19, 2:0).

A harmadik etapot felforgatott felállásban kezdte Deme Gábor együttese: Berze Zsófiát Lékó Lilla váltotta liberóposzton, és Borlai Luca is maradt a pályán, ám ha lehetett, ez csak még tovább rontott a helyzeten. A városmajoriak tetszés szerint szerezték pontjaikat (ászok, sikeres blokkok, remek ütések), Sándor Renáta például az első technikai szünetig hat egységet tett hozzá csapata eredményéhez. A különbség rohamosan nőtt (4:0, 6:1, 11:3, 16:6), és hiába érkezett a pályára Kriegel Zsófia mellett nővére, Kriegel Orsolya is, a harmadik szettet bántóan simán vesztette el a vendég együttes (25:11, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
BSE-meccs, így inkább csak az a kérdés, Sándor Renáta ezúttal hány ponttal  lett a találkozó legeredményesebbje, és legjobbja – nos, a választ ezúttal a huszonhármas szám rejti. Mellette a többieknek ezúttal csak epizódszerep jutott, ám azt mindenki kiválóan oldotta meg. A túloldalon nem csak a jó játék, de egy idő után a lelkesedés is hiányzott mindenkiből…

Extraliga, nők, alapszakasz, 10. forduló

BSE-FCSM – TEVA-Gödöllői RC 3:0 (18, 19, 11)
Városmajor, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Vári P.
BSE: Gudmann 3, Sándor R. 23, Tóthné 3, Kötél D. 6, Horváth A. 7, Hackl 4. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Hollósy László
Gödöllő: Tóth L. 1, Németh Zs. 6, Széles 3, Merkószki 5, Bajáriné 4, Szakmáry 9. Csere: Berze (liberó), Borlai 2, Kriegel Zs. 1, Lékó (liberó), Kriegel O. Edző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS
Hollóssy László: – Az utóbbi időszakban elvégzett kemény munkának ezekben a napokban arattuk le a gyümölcsét.
Deme Gábor: – A mai mérkőzésért elnézést kell kérnünk a röplabdaszerető emberektől. Ma egy serdülőcsapat is megvert volna minket. Továbbra sem értem, miért van az, hogy egy jó mérkőzést mindig egy ennyire gyenge követ.

Az állás 10 forduló után
1. BSE 19 pont (29:6)
2. Vasas 17 pont (21:12)
3. NRK-Nyíregyháza 16 pont (22:18)
4. Gödöllő 15 pont (22:17)
5. MÁV Előre 15 pont (20:20)
6. Békéscsaba 14 pont (16:22)
7. Újpest 14 pont (16:23)
8. Nyíregyházi Főiskola 10 pont (2:30)

Címkék: röplabda gödöllő bse extraliga női extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92464418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trénerbá 2010.11.22. 11:52:42

Szeva Dani!
Minden szentnek maga felé hajlik, ezt tudjuk, nem is azért szólok, csak a pontosság kedvéért: Megcserélnéd a tabellán a 6. és 7. helyezettet? Mert úgy a jó.. :)
Üdv!

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2010.11.22. 15:35:21

@trénerbá: Javítva! Köszönöm hogy szóltál!!!
süti beállítások módosítása