A Kaposvári RSE 3:1-re kikapott hazai pályán a szlovén OK Salonit Anhovo Kanal együttesétől a férfi Közép-európai Liga alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A győztes vendégek magyar centere, Kovács I Zoltán tíz pontot szerzett.

A kaposváriak a szerda esti, lengyelországi CEV Kupa-találkozót és a hosszú utazást követően pénteken már újabb tétmérkőzést játszottak, és győzelmet reméltek az Anhovo ellen. A somogyi fiúk ennek szellemében kezdték a mérkőzést, és az első szettet jó játékkal sikerült is megnyerniük. Kaszap Tamás foghatatlan nyitásaival indult a mérkőzés, majd az első technikai szünet után öt ponttal ellépett a házigazda. A vendégek nem hagyták magukat, és a játszma közepén egyenlíteni tudtak (15:15). A hajrá újra a kaposváriaké volt, akik Schulcz István ütésével jutottak játszmalabdához, Andel rövid nyitása után pedig már a 25:22-es sikert ünnepelhették.

A második játszmában a somogyiak végig csak futottak az eredmény után, így tulajdonképpen könnyedén egyenlített az Anhovo. Az Andrej Kovacsics, Tomas Andel, Andraz Paliska trió szorgalmasan termelte a pontokat, miközben a hazai oldalon Hoboth Ákos csapatkapitányt a fiatal Gergye Roland váltotta fel.

A harmadik játékrész közepén Bagics Balázs pontjaival a hazai együttesnek sikerült felzárkóznia az amúgy jól mezőnyöző szlovénokhoz, 19:19 után a végjátékot azonban elrontotta a magyar bajnok: a rengeteg hibával tarkított szett végén már nem tudott újítani a fáradt benyomást keltő társaság.

A térfélcsere után előbb Németh Ferenc, majd Laszczik Iván próbált új színt vinni a játékba, de ez csak arra volt elég, hogy a Kaposvár többször is két pontra megközelítse ellenfelét. A végén már egyértelmű volt a helyzet: a vendégek megnyugtató előnyt szereztek, és az ex-kaposvári center, Kovács I Zoltán pontjával a játszmát és vele a mérkőzést is megnyerték.

Az elmúlt hat nap nem a kaposváriakról szólt: a somogyi fiúk három meccsből hármat vesztettek, és mindössze egy szettet nyertek.

Kántor Sándor, a Kaposvár edzője: – Fásultak voltunk, ám ennek ellenére több volt a csapatban, mint amit nyújtottunk. Alapvető problémánk, hogy ha hátrányba kerülünk, nincs olyan emberünk, aki ki tudná rántani a csapatot a kátyúból.

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 8. forduló

Kaposvári RSE – OK Salonit Anhovo Kanal (szlovén) 1:3 (22, –20, –22, –19)
Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Vedris, Hranic (horvátok)
Kaposvár: Kaszap 5, Hoboth Á. 2, Csoma 8, Schulcz 11, Bagics Balázs 13, Nagy J. 5. Csere: Dömötör (liberó), Gergye 8, Szabó A. 2, Laszczik 1, Németh F. 4. Edző: Kántor Sándor
Salonit Anhovo: A. Kovacic 12, Kovács I Z. 10, Andel 15, Paliska 9, Dos Santos 8, Krivec 6. Csere: J. Kovacic (liberó), Bektasevic, Mijatovic, Savicic. Edző: Dragutin Suker

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 4:1, 5:4, 8:7, 12:7, 14:10, 16:15, 20:18 (24 perc). 2. játszma: 4:5, 7:8, 7:10, 12:16, 15:20 (22 perc). 3. játszma: 4:5, 6:8, 6:10, 14:16, 19:20 (25 perc). 4. játszma: 4:5, 8:6, 10:8, 11:11, 14:16, 15:20 (25 perc)

(forrás: kapos.hu, sonline.hu)

Címkék: kaposvár kovács röplabda közép európai liga anhovo salonit

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr112460372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása