Meglehet, a duplafordulókat a hátuk közepére kívánják a női Extraligában szereplő nyíregyházi női csapatok röplabdázói, eddig ugyanis semmi örömük nem volt a kettős játéknapokban.

Az előttünk álló pénteken egyébként garantáltan házon belül marad a győzelem, hiszen a város két klubja játszik egymás ellen a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, 18 órától. Vasárnap az NRK Békéscsabára utazik, a Főiskola SE pedig a Vasast fogadja.

„Nem könnyű megfogalmazni az elvárásokat, annál is inkább, mert nehéz feladatok előtt állunk – fejtegette Kőhalmi Richárd, NRK edzője. – A Bujtosiban talán mi vagyunk az esélyesek, hiszen mégis csak az a mi hazai pályánk, ezzel együtt azt gondolom, a Főiskola mindent meg fog tenni, hogy megszerezze első győzelmét. A Békéscsaba elleni idegenbeli meccs talán egy fokkal még keményebb dió. Van mit törlesztenünk velük szemben: még mindig fájdalmas emlék az októberben elszenvedett hazai vereség, nekik az egy bravúrgyőzelem volt, most mi szeretnék hasonló sikerrel előrukkolni. Noha a legutóbb hiányzó Erdős Zsófia meggyógyult, de aligha ő fog kezdeni, ahhoz túl sokat hagyott ki.”

A nyíregyházi derbi mellett a Vasassal is összecsap a Főiskola SE. Ebből a duplázásból nem lesz egyszerű jól kijönni. „Minél jobb játékra akarunk törekedni, és ha lehet, próbáljuk szetteket, szerencsés esetben meccset fogni – tolmácsolta reményeit Kolozsi János, a Főiskola SE trénere. – Az NRK elleni fellépéssel kapcsolatban a sportág szempontjából is az lenne a kívánatos, hogy legalább olyan hangulatú mérkőzést vívjunk, mint amilyen nálunk volt, október elején. Sajnos, a megfogyatkozott létszám következtében a gond nem kevés: Botos Fruzsina műtét után lábadozik, ketten anyai örömök előtt állnak, vagyis három komoly kiesőről beszélhetünk, valamennyien kezdőjátékosok lehetnének. A betegségekről, munkahelyi elfoglaltságról nem is szólva, de ez a csapat mindig arról volt híres, hogy akkor szedi össze magát, amikor a legnagyobbnak tűnnek a problémák.”

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr92456858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása