Közel állt a sikerhez Mózer Zoltán csapata a Bajnokok Ligája F-csoportjában. Az osztrák bajnok Hypo Tirol Innsbruck végül mégis 3:2-re kikapott a belga Knack Randstad Roeselare otthonában. A magyar játékos végig a pályán volt, 11 pontot szerzett.

Teltház, 2000 néző várta a szezon első hazai BL-meccsét a Knack Randstad Roeselare otthonában. Rendkívül szorosan kezdődött az első szett (7:8). A folytatásban az osztrák center, Daniel Gavan sikeres támadásai és blokkjai jóvoltából előnybe került a Tirol (9:12). Osztrák nyitásfogadási hibák, valamint pontos belga támadások révén a Roeselare egyenlített. Ivan Contreras az ütéseivel, Sam Deroo pedig a szerváival segítette a hazai együttest, amely megfordította az állást (15:14). Az Innsbrucknak sem kellett több, blokkban és mezőnyvédekezésben szigorítottak a vendégek. Minden támadás belga próbálkozást megfogtak, és az ellentámadásaik rendre sikeresek voltak (17:20). A Tirol feladóátlója, Da Silva a hazai blokk segítségével szerzett pontot (19:21), ám a belgák fiatal tehetsége, Deroo nem adta fel! Az ő pontjaival szorosan felzárkózott riválisához a Roeselare (21:22), de a legvégén jött Mózer Zoltán, és befejezte a szettet (22:25, 0:1).

A belgák indultak jobban a második szettben (5:2), de a kiemelkedően játszó Da Silva kemény támadásokkal visszahozta csapatát a játékba (5:5). kemény támadásokat. Bár a Roeselare vezetett az első technikainál (8:6), az Innsbruck feladója, Carletti minden támadásnál Da Silvát kereste, aki nem hibázott, minden pozícióból betalált (9:11 és 10:12). Aztán eljött a holland Vlam ideje: két sikeres támadásával egyenlített a belga csapat (13:13). A Kristof Hoho helyére beálló Verhanneman nyitott egy ászt (20:17), de a házigazda továbbra sem tudta semlegesíteni a brazil Da Silva bombáit (22:22). A legvégén bezzeg sikerült, Vlam blokkolta a dél-amerikait (24:22), és a belga bajnok hamarosan lezárta a második szettet (25:23, 1:1).

Verhelst és Hoho is ott volt a hazai csapatban a harmadik szett elején, amikor 8:6 volt az állás az első technikainál. Hoho próbálkozott is rendületlenül, váltakozó sikerrel. Az osztrákok feladója, Carletti ebben a periódusban Gavant tömte labdával, és sikerült is a fordítás az Innsbrucknak (18:20). Contreras és Hoho pontjaival tartotta a különbséget a Roeselare (19:21 és 20:22), de közelebb nem tudott kerülni a házigazda, mert szemben ott volt Da Silva, aki lezárta a harmadik szettet (22:25, 1:2).

A negyedikben az osztrákok rajtoltak jobban (1:3, 3:5 és 5:7), és még a technikainál is vezettek (7:8). A meccs leghosszabb labdamenetét egy ügyes támadás végén Contreras zárta ponttal, és ekkor már a Roeselare állt jobban, aztán Deroo is betalált (13:10). A mérkőzés igazi thrillerként folytatódott: támadás, védekezés, blokk! Csodálatos röplabdafesztivál volt, mindkét csapat elképesztően küzdött (16:14). Contreras újabb pontjával tovább nőtt a házigazda előnye (19:16), majd Hoho blokkolta Carletti ravasz próbálkozását (21:17). A forró légkörben a hazaiak nem hibáztak, behúzták a negyedik szettet (25:20, 2:2).

A Roeselare az utolsó felvonásban is ugyanebben a szellemben játszott tovább (6:3). Contreras és Hoho blokkolt és támadott egymás után (8:5). Vlam Pazar nyitássorozatával nem tudott mit kezdeni az elfáradó Innsbruck (8:5 után 13:5). A feladó, Depestele mérkőzéslabdához juttatta a belga együttest (14:5). Egy ideig még képtelen volt befejezni a meccset a Roeselare, elkezdett zárkózni a Tirol, de Verhelst bekalapálta az utolsó pontot (15:9, 3:2).

Dominique Baeyens, a Roeselare edzője: – Meglehetősen idegesen kezdtünk, és az Innsbruck erős volt blokkban és mezőnyvédelemben. Először nem találtuk az ellenszerét ennek, de amikor sikerült megállítani Da Silva támadásait, a mérkőzést a magunk javára fordítottuk. Nagyon örülök, hogy megvan az első győzelem.

Bajnokok Ligája, férfiak, F-csoport, 1. forduló
Knack Randstad Roeselare (belga) – Hypo Tirol Innsbruck (osztrák) 3:2 (–22, 23, –22, 20, 9)

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A meccs teljes felvétele ide kattintva megtekinthető!

A találkozó képgalériája ide kattintva megtekinhető!

A csoport másik mérkőzésén
Panathinaikosz (görög) – Dinamo Moszkva (orosz) 2:3 (–28, –21, 25, 22, –15)

Címkék: bajnokok ligája röplabda innsbruck mózer roeselare

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr642456494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása