Már a nyolcadik fordulóra kerül sor a férfi Extraliga alapszakaszában, amelynek eheti legérdekesebb összecsapása a Veszprém kecskeméti vendégjátéka lehet – nagy kérdés, hogy az egy héten belül harmadik tétmeccsükre készülő hazaiak mennyire lesznek frissek az egyre jobb formába kerülő bakonyiak ellen. A Közép-európai Ligában a Kaposvár számára létfontosságú meccs következik a Salonit Anhovo ellen, hiszen lehet, hogy egy újabb vereséggel a somogyiak lemondhatnak a négy közé jutásról. Beharangozó!

HPQ-SZEGEDI RSE – DUNAFERR SE
(november 20., szombat, 16 óra)

Az utóbbi két fordulóban szoros meccsekre, szoros szettekre kényszerítette ellenfeleit a sérülésektől tizedelt Szeged, ám nyernie legutóbb október közepén, a MAFC ellen sikerült. Nem túl szerencsés a csongrádiak sorsolása, hiszen a Kecskemét és a Kazincbarcika után ezúttal a harmadik legerősebb ellenfél, a Dunaferr vár rájuk. Nehéz elképzelni, hogy pont most szakad meg a hazaiak rossz sorozata, hiszen a dunaújvárosiak még idegenben is egyértelmű esélyesei az összecsapásnak (és még akkor is azok lennének, ha a Szegedben mindenki egészséges lenne, de tudjuk, hogy ez nincs így). Szüksége is van az Újvárosnak a két bajnoki pontra, hiszen az előző fordulóban hazai pályán, 2:0-s vezetésről szenvedett 3:2-es vereséget a nagy rivális Kecskemét ellen. Ruffing Péter edzőnek volt tehát dolga a héten, de nem gondoljuk, hogy ezúttal is elpackázza a győzelmet a tabella harmadik helyén álló Dunaferr.

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 1:3

MAFC-BME-MAPEI – VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA
(november 20., szombat, 16 óra)

Immáron a Katarba igazoló Szalai Szabolcs nélkül utazik a Vegyész a fővárosba, ahol a MAFC otthonában vendégszerepel szombat délután. Mondhatnánk, hogy ez lehet a budapestiek nagy esélye, de a borsodiak már az előző héten, a Szeged ellen is bizonyították, hogy csapatuk Szalai nélkül is igen ütőképes, így nem valószínű, hogy éppen most botlanának az eddig mindössze egy győzelemmel álló MAFC ellen. Mostanra tisztán látszik, hogy bizony a fővárosiak nagyon sokat gyengültek a nyáron, úgy tűnik, Vocskó György együttese számára a bennmaradás kiharcolása lehet az ideális feladat. A másik oldalon ezzel szemben továbbra is a négy közé jutás az elvárás, így nem tévedünk nagyot, ha inkább a vendégek győzelmét valószínűsítjük.

Tippjeink
Rodics Dániel:
1:3
Kovács Gábor: 0:3

KALO MÉH-KECSKEMÉTI SE – COMPANY NYELVISKOLA-VESZPRÉMI RC
(november 21., vasárnap, 17 óra)

Az erőltetett menet közepén lévő Kecskemét vendége az egyre jobban játszó, egyre jobb formába lendülő, így mindenkire egyre veszélyesebb Veszprém lesz vasárnap. Szerencse az alföldiek számára, hogy a fárasztó hét után ezúttal legalább hazai pályán játszanak, így egy újabb hosszú utazástól megkímélik magukat. Ez lesz a Kecskemét harmadik tétmeccse egy héten belül, így a fáradtság nagyon fontos tényező lehet – az ilyen sorozatterheléshez nem nagyon vannak hozzászokva a játékosok. Ezt használhatja ki a Veszprém, amely ha az utóbbi hetekben látott játékát még pontosabban, kevés hibával tudja játszani, bizony meglepheti a veretlen hazaiakat. Van egy megérzésünk...

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 2:3

KAPOSVÁRI RSE – SALONIT ANHOVO KANAL (szlovén)
(november 19., péntek, 18 óra)

A két csapat első összecsapásán Anhovóban a magyar együttes szoros, 3:1-es vereséget szenvedett úgy, hogy két játszmában sem volt elég a szlovénoknak a huszonöt szerzett pont a részsikerhez. Nagy kérdés, hogy most hazai pályán mire mennek a somogyiak ellenfelükkel szemben, akiket nagyon jó lenne legyőzni, hiszen egy vendéggyőzelemmel déli szomszédaink megelőznék a mieinket a tabellán. A Kaposvár jelenleg 3/5-ös győzelem/vereség mutatóval áll, és az szinte bizonyos, hogy hazai pályán már nem hibázhat, ha még mindig komolyan gondolja a négy közé jutási terveit. Azt azonban ne feledjük, hogy a somogyiak túl vannak egy fárasztó és sikertelen lengyelországi utazáson is (Rzeszówban szenvedtek 3:0-s vereséget a CEV-kupában), így kérdés, mennyire lesznek frissek a hazai lábak és fejek. Kovács I Zoltán személyében egy nagy visszatérő is lesz pénteken – a korábban hosszú éveket Kaposváron töltő válogatott center nyári átigazolása óta először léphet pályára tétmeccsen vendégként a Városi Sportcsarnokban.

Tippjeink
Rodics Dániel:
2:3
Kovács Gábor: 3:2

Férfi Extraliga-adatbankunkat ide kattintvanézheti meg!

A Közép-európai Liga állásáról és csapatairól ide kattintvatudhat meg többet!

Az állás 7 forduló után
1. Kecskemét 14 pont
2. Kazincbarcika 13 pont
3. Dunaferr 11 pont
4. Veszprém 9 pont
5. MAFC 8 pont
6. Szeged 8 pont

Címkék: szeged veszprém kecskemét dunaújváros beharangozó kaposvár kazincbarcika kovács zoltán dunaferr mafc vegyész extraliga hpq közép európai liga anhovo salonit kaposvári rse vrc mevza

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr212456943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása