Németh Szabolcs, Geiger András, Nagy Péter és Kecskeméti Péter után Dávid Zoltán is Romániában folytatja pályafutását: a CEV-kupában induló CVM Tomis Constanta együtteséhez igazolt, ahol Bajnokok Ligája-aranyérmes edzővel dolgozhat.

A 29 éves, 191 centiméter magas Dávid Zoltán a Kométa-Kaposvár után a tunéziai Etoile du Sahel, a görög Ethnikosz, az osztrák Aon hotVolleys Wien, majd az olasz Bassano röplabdázója volt. Ötszörös magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, kétszeres osztrák bajnok.

A Constanta edzője, a 47 éves Viktor Sidelnyikov 2007-ben bajnokságot, 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert az orosz Kazany csapatával. Ezen kívül kétszeres Orosz Kupa-győztes, háromszoros orosz bajnoki bronzérmes. És mindez csak az edzői eredménysora, hiszen játékosként kétszeres Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, kétszeres ifjúsági világbajnok, kétszeres ifjúsági Európa-bajnok, kétszeres szovjet bajnok, kétszeres KEK-győztes, kétszeres CEV-kupa győztes, kétszeres Szovjet Kupa-győztes.

A CVM Tomis tavasszal a román bajnokság második helyén végzett, és jelenleg szintén a második helyen áll, egy ponttal lemaradva a szintén veretlen Remat Zalau együttesétől. Immár Dávid Zoltán csapattársa a dán válogatott Mads Ditlevsen, a román válogatott Radu Began, a szlovák Jozef Janosik, az ukrán Igor Merkusev, a litván Arvydas Miseikis, valamint a brazil Mark Plotyczer, Marcos Oliveira és Anselmo Sigoli. Igazi nemzetközi keret...

Címkék: légió röplabda légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282451419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása