A Company Nyelviskola-Veszprémi RC hazai pályán 3:0-ra nyert a MAFC-BME-Mapei ellen a férfi Extraliga alapszakaszának hetedik fordulójában. A bakonyiaknak ez volt a második győzelmük a bajnokságban.

A szezon elején alaposan meggyűlt a baja a Veszprémnek a MAFC nevű csapatokkal. A bajnokságban a MAFC-BME-Mapei hazai környezetben 3:2-re nyert a bakonyiak ellen, akik a Budapest-bajnokságban címvédő MAFC-Vásárhelyi ellen csak kínkeservesen jutottak tovább a Magyar Kupa első fordulójában (3:2).

Ezúttal sem kezdett valami fényesen a dunántúli együttes, Nyári Sándor edző már az első percben időt kért (0:2). A vendégek rendre kihasználták a Veszprém hibáit, így az első technikai szünetnél két ponttal vezettek (6:8). A rövid pihenő után Németh Ervin ütését kétszer is blokkolták, így Németh Zoltán érkezett a helyére (7:11). A következő percek a Cziczó Gábor, Tóth Tibor párosról szóltak. Hol az egyik, hol a másik blokkolt, a MAFC röplabdázói képtelenek voltak túljárni a duó eszén. A védekezés mellett támadásban is jeleskedtek, így a második rövid szünetre már ötpontos vezetéssel mehetett a Veszprém (16:11).

A hazaiaknál ismét előjöttek a bosszantó hibák, leginkább nyitásfogadásban, ennek következtében felzárkóztak a vendégek (16:14). Mielőtt a MAFC vérszemet kaphatott volna, jött Tóth és Czintula, és pontos ütéseik révén megnyugtató különbséget harcoltak ki a bakonyiak (21:16). Tóth ezt követően két pontatlan ütéssel jelentkezett, így háromra csökkent az előny (21:18). Nyári Sándor időkérése után azonban rendezték a sorokat a hazaiak, és Czintula Mihály két bombaerős nyitásával lezárták az első szettet (25:19, 1:0).

A második játszmában fej-fej mellett haladtak a csapatok, de több porszem is került hazaiak gépezetébe, többek között zsinórban három nyitást is a hálóba ütöttek, így az első technikai szünetet jelző dudaszónál a fővárosiak álltak jobban (5:8). Seck György bravúros mentése utáni Németh Zoltán ejtéssel szépített a Veszprém, majd Tóth és Cziczó remek megmozdulásaival 10:10-nél utolérték ellenfelüket, így a vendégek mesterének időt kellett kérnie. Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, hol a Veszprém, hol a MAFC állt jobban egy ponttal, miközben a mérkőzés leglátványosabb labdamenetét több bravúros megmozdulás után Czintula révén a bakonyiaknak sikerült behúzni (14:13).

Igen ám, de a második technikai szünetre a kisebb hazai megingás következtében a vendégek mehettek kétpontos előnnyel (14:16). Seck, majd Cziczó ütése után zárkóztak a veszprémiek, majd Németh Zoltán ütésével 17:17-nél utolérték a budapesti együttest. Az ellenállhatatlanul játszó Cziczó révén átvette a vezetést a Veszprém (20:19), majd az első szetthez hasonlóan jött Czintula, és remekül helyezett ütéseivel a hazaiak behúzták második játszmát is (25:21, 2:0).

Remekül indult a folytatás a házigazda számára, Németh Zoltán és Tóth Tibor pontjaival 3:1 volt az állás. Majd jött Cziczó Gábor és háromra növelte a hazaiak előnyét (5:2). A fővárosi időkérés után fokozatosan csökkent a veszprémi előny, és 7:7-nél már együtt voltak a csapatok. Puspán remek feladási után Cziczó használta ki a vendég sánc hiányosságait, majd Tóth Tibor és Czintula is élt a lehetőséggel, így a rövid pihenőre megnyugtató előnnyel mehettek a bakonyiak (16:11). Seck és Czintula pontjai révén eldőlni látszott a mérkőzés, majd Cziczó ütésével és blokkolásával közel is került ehhez (23:15). A vendégek hibája után meccslabdához jutott a Veszprém, amelyet Tóth Tibor kegyetlenül kihasznált (25:17, 3:0).

A mérkőzés legjobbja
Több remek teljesítmény akadt a győztes hazaiaknál. A feladó, Puspán Balázs néhány pontatlanságtól eltekintve kiválóan osztogatott és jól irányította együttesét. A csereként beállt Németh Zoltán szinte egyáltalán nem hibázott, fontos pontokat szerzett, nagyon hasznos tagja volt együttesének. A mérkőzés legjobbja ezúttal a Veszprém centere, a parádésan blokkoló és pontosan támadó Cziczó Gábor volt. A MAFC röplabdázói közül Takács Gergely volt a leglelkesebb, ő teljesített a legjobban.

Extraliga, férfiak, alapszakasz. 7. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – MAFC-BME-Mapei 3:0 (19, 21, 17)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Stefik
Veszprém: Puspán, Seck 3, Czintula M. 17, Tóth T. 8, Cziczó 21, Németh E. 2. Csere: Horváth Á (liberó), Németh Z. 4. Edző: Nyári Sándor
MAFC: Szappanos M. 5, Molnár I. 4, Tari 1, Takács G. 13, Vocskó M. 3, Dzsáber 2. Csere: Tihanyi (liberó), Pénzes 3, Kolozsi. Edző: Novák László

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:3, 6:8, 7:11, 16:11, 16:14, 20:15, 21:19. 2. játszma: 5:9, 10:10, 15:15, 19:17, 23:20. 3. játszma: 8:7, 12:8, 18:12, 23:15

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – A Budapesten elszenvedett ötjátszmás vereséget nagyon sajnálom, mert aki a tabellára néz, láthatja, ha eggyel több győzelmünk lenne, akkor eséllyel pályázhatnánk a legjobb négy közé jutásra. Meg kell várnunk a középszakaszban elfoglalt helyünket, és fel kell készülnünk a tavaszi nagy keresztjátékokra. A MAFC és a Veszprém közül tízből nyolcszor a Veszprém jobb csapat, ha odafigyelünk, nem dadog a kezünkben a labda, és nem lámpalázzal játszunk, hanem önbizalommal. Ma az utóbbi csapatot láthattuk a pályán. Puspán Balázs kiemelkedő irányító munkát végzett, valamint Cziczó Gábor centertámadásban és blokkban is kiemelkedőt alkotott. Sokat kritizálóm és piszkálom a játékosokat, de jól tűrik. Úgy látszik, hogy előbb-utóbb lesz eredménye... Jó úton haladunk!
Novák László: – Jól kezdtük az első és a második szettet is, de mindig volt egy-egy állás, ahol nem tudtuk beütni a labdákat. Támadásban voltunk gyengébbek, a Veszprém pedig viszonylag keveset hibázott, a jó szélsőütéseikkel nem tudtunk mit kezdeni.

Vegyész RC-Kazincbarcika – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (20, 31, 13)

(forrás: hajraveszprem.hu)

Címkék: veszprém röplabda mafc extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572447152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása