Nyert a Csepel és a Debrecen a férfi NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A fővárosiak óriási csatában nyertek Sümegen, a hajdúságiak pedig hazai környezetben győzték le a Nyíregyházát.

Sümegen az első szett kiegyenlítetten indult. A csepeliek részéről sok volt a kényelmes és felszínes megoldás, amely sokszor a hazai csapatot segítette. A Sümeg – akárcsak az egész mérkőzés folyamán – nagyon sok nyitást rontott, és 16:15 után úgy nézett ki, hogy a néhánypontos előny elég lehet a végjátékra a fővárosiak számára. 22:18-ról viszont sikerült egyenlítenie a házigazdának (24:24). Innen jött egy kemény adok-kapok, amelyből a Csepel jött ki győztesen, és meg tudta nyerni az amúgy sokkal simábbnak ígérkező első felvonást (26:28).

A Sümeg a második szettben végig vezetett két-három ponttal, de a Csepelnek a végén sikerült felzárkóznia és egyenlítenie (22:22). A hazaiak nem hagyták magukat, összesítésben egyenlítettek (25:22, 1:1). A harmadik etap kísértetiesen hasonlított a két csapat sümegi Magyar Kupa-meccsének első szettjéhez, mivel Tamasi István nyitásainak köszönhetően 8:2-s előnyre tett szert a Csepel, és gyakorlatilag az egész játszma alatt ebből a hatpontos előnyből élt. Ez egyszer négyre csökkent, de onnan nagyon gyorsan újítani tudtott a fővárosi együttes, és viszonylag simán hozta ezt a részt (18:25, 1:2).

A negyedik részt remekül kezdte a vendégcsapat, amely eleinte könnyedén érte el pontjait (7:12). A folytatásban ez az előny fogyni kezdett, 11:15 után jött két buta hiba, a Sümeg pedig ekkor vérszemet kapott, és 18:20-nál már szorosan ott volt riválisa nyomában. 21:21-nél egyenlített a házigazda, innentől pedig felváltva estek a pontok, de rendre a hazaiaknak volt játszmalabdájuk. 28:28-nál a Csepelnek sikerült kivédekeznie egy ejtést, de a betámadott labdát a játékvezető outnak ítélte, innen pedig már nem volt visszaút, a látogatók kaptak egy blokkot és jöhetett az ötödik szett (30:28, 2:2).

Viszonylag jól kezdte az utolsó periódust a Csepel, hiszen nyitott három ászt, a Sümeg pedig továbbra is sok szervát rontott (8:6). Néhány perccel később, 13:9-es vendégvezetésnél már úgy tűnt, eldőlt a találkozó, de ezután a Sümeg két pontot szerzett, és 13:11-nél is támadhatott a további felzárkózásért! A csepeliek mezőnyben hárítottak, és a nyitósarokból feladott labdára a sümegi blokk olyan szerencsétlenül ugrott fel, hogy letépték a hálót, így 14:11 lett az eredmény. Az első komoly esélye a meccs befejezésére 14:12-nél volt a Csepelnek, de ekkor Horváth András outot ütött, ám a következő feladás már a négyes helyre ment, és ekkor véget ért a dráma (13:15, 2:3).

Öt hét alatt negyedszer győzött a Csepel a Sümeg ellen. A dunántúliak meccsről meccsre erősebb összeállításban léptek pályára, ezért a fővárosiak számára ez a legutolsó mérkőzés volt a legnehezebb.

NB I, férfiak, alapszakasz, 8. forduló

Sümegi RE – Csepel 2:3 (–26, 22, –18, 28, –13)
Sümeg, 200 néző. Játékvezetők: Stefik, Kiss Z.
Sümeg: Markó, Kaposi, Gőczi, Soós, Koós, Porkoláb. Csere: Horváth Cs. (liberó), Erdei, Petre E. Edző: Petre Antonio
Csepel: Szabó-Erdélyi, Buzás, Tamasi, Budaházi, Horváth A., Daróczi. Csere: Nagy N. (liberó), Kunert, Tamás Z. Játékos-edző: Tamás Zoltán

Debreceni EAC – Nyíregyházi FRK 3:1 (18, –23, 21, 24)
November 13. szombat, 16.00: Kodolányi – Szolnok

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel röplabda sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282445590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása