A címben szereplő mondat az Uralkodó szájából hangzott el, és Darth Vadernek szólt a Birodalom visszavág című Csillagok háborúja-részben, de a női NB I mezőnyének két élcsapatára, a Miskolcra és az Újbudára is igaz. Mindkét együttes meglepő vereséget szenvedett az előző körben, kérdés, az alapszakasz pénteki, nyolcadik fordulójában képesek lesznek-e javítani. Beharangozó!

KALOCSAI SE – BITT-KAPOSVÁRI NRC
(november 12. péntek, 16 óra)
Egy eredmény, amely mindennél többet mond: Kalocsa – Miskolc 3:2 (13, –16, –4, 21, 9). Valószínűleg a nagyon komoly, több doktorátussal rendelkező lélekbúvárok sem lennének képesek megfejteni, hogyan tud egy csapat fordítani, majd győzni egy 4:25-ös szett után... A Kalocsának az elmúlt fordulóban sikerült! Ez volt az együttes második sikere a bajnokságban, de a nagy bravúr ellenére sem hisszük, hogy máris jön a következő. Természetesen a kaposváriak is értesültek aktuális ellenfelük meglepetés-sikeréről, tudják, hogy ügyes, lelkes riválissal lesz dolguk, amely ráadásul a szezon elején szettet nyert Kaposváron! Eddig szinte minden csapat nyerni járt Kalocsára, úgy tűnik, ez az idő elmúlt, a magabiztos idegenbeli győzelmek helyett ezentúl keményen meg kell küzdeni a sikerért minden látogatónak. A somogyiak remek együttest alkotnak, képesek ezt végrehajtani, legutóbb Palotán is 3:0-ra győztek. Erős kezdőcsapattal és masszív cseresorral rendelkeznek, és már az sem igaz rájuk, ami korábban, miszerint alacsony lányok, akik zseniálisan mezőnyöznek. A játékosok immár jóval magasabbak, támadásban is nagyon veszélyesek, ráadásul a nagyszerű mezőnymunka is megmaradt...

Tippünk: 1:3

SZOLNOKI RK-SI – ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI
(november 12. péntek, 17 óra)
A Szolnok veretlen hazai pályán a jelenlegi szezonban! Bár az együttes még csak két meccset játszott odahaza (a Kalocsa ellenit elhalasztották), az Újbuda és a Palota elleni sikerek intő jelként szolgálhatnak az aktuális ellenfél számára! Nem éppen a legjobbkor jön ez a túra a miskolciak számára, hiszen éppen az előző körben szenvedtek megdöbbentő vereséget Kalocsán (2:3). Valószínűleg az az eredmény nem fog számítani a borsodiaknak a folytatásban, mert nem viszik magukkal a középszakaszra, a Szolnok még odaérhet a négy közé, ahova az MVSC is pályázik, ebben az esetben viszont egyáltalán nem mindegy, ki nyeri ezt a rangadószagú találkozót.

Tippünk: 2:3

ÚJBUDA TC – AVE-AGRIA RC-EGER
(november 12. péntek, 17 óra)

Szöges ellentétje egymásnak a két csapat mostanában. Az Eger hosszú nyeretlenségi sorozat után megindult felfelé, s az elmúlt két meccsét megnyerte, az Újbuda viszont a remek kezdés után kikapott Kaposváron (3:1), és ami igazán nagy meglepetés: meglehetősen rossz játékkal simán vesztett hazai pályán a Veszprém ellen (0:3). A hevesiek egy-két betegségtől eltekintve komplettek, a fővárosiaknál sok a hiányzó. Mindkét együttes a négy közé kerülésért küzd, Egerben az Újbuda nyert, ezúttal valószínűbb a visszavágás, annál is inkább, hiszen a hevesiek Veszprémben megmutatták, hogy idegenben is ütőképesek (3:1), tavasszal pedig Csepelen is győztek (3:2), ezzel az Újbudát kipöckölték a legjobb négy közül.

Tippünk: 1:3

PALOTA-BÖLLHOFF – VESZPRÉMI EGYETEMI SC
(november 12. péntek, 18 óra)

Az eddigiek alapján úgy tűnik, komoly csatát kell folytatnia a Palotának a kiesés elkerülése érdekében. Ebben a harcban pedig minden pont, minden győzelem számít. A Veszprém négy közé kerülése még nem biztos, ha a fővárosiak ezúttal győznek, s lerántják a bakonyiakat az alsóházba, az ellenük elért siker nagyon sokat jelenthet. Ehhez persze több kellene a Palota részéről, mint amit az elmúlt fordulóban, a Kaposvár ellen nyújtott. Leginkább a feladások és a támadások pontosságán van mit csiszolni. Úgy tűnt, a VESC komoly bajba került azzal, hogy Jezerniczki Tímea távozása után Pintér Eszter is elhagyta a csapatot, ráadásul Dordzsceren Dádzsó is megsérült. Az Eger ellen otthon vesztett a csapat, de a rendkívül indiszponált Újbuda ellen idegenben győzött. Nem játszott kifejezetten jól és szépen a bakonyi együttes, de eredményes volt, és ez a lényeg. A meglepetés-sikerből erőt meríthetnek a játékosok, és az eddig meggyőző teljesítményt nyújtó fiatal tehetség, Telek Nikolett, vagy az Újbuda ellen számos remek megoldással jelentkező cserecenter, Kintli Tímea aktív közreműködésével, az alapemberek megbízható, pontos, jó játékával újra nyerhetnek idegenben!

Tippünk: 2:3

Az állás 7 forduló után
1. Kaposvár 13 pont (20:9)
2. Miskolc 12 pont (19:12)
3. Veszprém 11 pont (17:11)
4. Újbuda 11 pont (15:13)
5. Eger 9 pont (12:16)
6. Palota 9 pont (11:16)
7. Szolnok 9 pont (6:15)
8. Kalocsa 8 pont (8:16)
A Szolnok és a Kalocsa egy meccsel kevesebbet játszott, egymás elleni mérkőzésüket november 28-ra halasztották.

Női NB I adatbankunkat ide kattintva megtekintheti!

Címkék: beharangozó röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr892440985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása