A Nyíregyházi FRK a hétvégén már az alapszakasz második körét kezdi a férfi NB I-ben. Az első periódust két győzelemmel zárta a szabolcsi együttes. Emellé öt vereség párosult, és a Magyar Kupa első fordulójából is kiesett a csapat. Ezzel az eredménnyel Bugyi József játékos-edző sem túlságosan elégedett.

„Jól kezdtünk, hiszen a debrecenieket számomra is meglepően jó játékkal, magabiztosan győztük le – kezdte az első kör értékelését Bugyi József. – Aztán a második fordulóban már nem tudtunk komplett csapattal elutazni Székesfehérvárra, és vereség lett a vége. Leginkább ez jellemezte az eddigi szereplésünket, hiszen Pampuch Csaba visszatérő sérülése miatt nem tudott mindig játszani, ezt pedig megérezte a csapat.”

A tréner szerint Tolnai hiába nyújtott kiegyensúlyozott, jó teljesítményt, miként a fiatal, 17 esztendős, ifjúsági-válogatott Szabó Attila, ez még kevés az eredményes játékhoz. „A többi fiatal is ügyes, ám most még csak epizódszerepre képesek, meghatározó teljesítményre nem – vélekedett Bugyi József. – Fájó volt még a Csepel elleni hazai vereség, ezen a meccsen rosszul játszottunk, viszont Szolnokon közel álltunk a győzelemhez, csak az ötödik szett döntött a hazaiak javára. Hasonlóan fájó az ifjúsági-válogatott ellen, Jászberényben elszenvedett vereség is. Bízom benne, hogy a folytatásban eredményesebbek leszünk, és esélyünk lesz a dobogón végezni.”

A játékos-edző elismerte, hogy a mezőnyből kiemelkedik a Dág csapata. „Saját csarnokukban hetente ötször edzhetnek és az anyagi kondíciójuk is kiemelkedik a többiek közül – magyarázta Bugyi József. – A trend egyébként az, hogy a csapatok zöme kész játékosokat igazol. Mi nem ezt az utat járjuk, csak a saját nevelésű fiatalokra tudunk építkezni, ehhez pedig idő kell, hogy megfelelő rutint szerezve be tudjanak épülni az együttesbe.”

A folytatás hamarosan következik, hiszen a hétvégén kettősforduló vár a Nyíregyházára. Pénteken 19 órától a Debrecen vendége lesz a szabolcsi együttes, amely vasárnap délelőtt 11 órától hazai környezetben, a Tiszavasvári úti csarnokban a Kodolányinak próbál visszavágni a székesfehérvári vereségért.

Az állás 7 forduló után
1. Dág 14 pont
2. Csepel 11 pont
3. Sümeg 10 pont
4. Szolnok 9 pont (12:11)
5. Nyíregyháza 9 pont (10:17)
6. Ifjúsági-válogatott 8 pont
7. Kodolányi 7 pont (7:16)
8. Debrecen 7 pont (5:17)

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr572438938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása