Az ARC RSE az elmúlt héten előbb a Szombathelyi Egyetemi SE ellen nyert 3:0-ra a női Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján, majd a szintén szombathelyi Haladás VSE ellen győzött szintén 3:0-ra az NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz negyedik körében.

A Szombathelyi Egyetemi SE elleni, hétközi kupaösszecsapáson háromjátszmás győzelmet aratott odahaza az ARC RSE, amelynek komoly jelentősége nem is volt. A visszavágón is tét nélkül röplabdáztak ugyanis a csapatok, ahogyan korábban, a vasiak otthonában. A sorozatban való részvételhez szükséges versenyzési engedélyek hiányoztak a szombathelyi csapatánál. A hivatalos eredmény tehát az, hogy kettős győzelemmel az Ajka jutott a legjobb 16 közé, ahol a tavaszi NB II-es döntőből ismerős, immár NB I-es Szolnokkal mérkőzik majd. A néhány hónappal ezelőtti fináléban kétszer is kétjátszmás előnyből kapott ki az ARC RSE a Szolnoktól, de a két együttes a tavalyi Magyar Kupa-sorozatban is találkozott, s akkor Ajkán a dunántúliak nyertek.

A Haladás VSE elleni hazai bajnoki összecsapásra a fiatalok hARCba küldése szerepelt Poórné tervei között, amire lehetősége is nyílt az ajkai játékos-edzőnek. Az első szett Náray nyitássorozatával kezdődött. Remek rajtot vett az Ajka és tíz pontig meg sem állt. Kiváló volt az összhang Kelemen és Kolat között, ennek köszönhetően a játszma során látványos támadásokat vezetett az ARC (25:12, 1:0).

A második etapban szinte teljes sorcserét hajtott végre Poórné. A fiatalok is remek megoldásokkal és bátor játékkal rukkoltak elő. Somosi kiváló feladásai és Tóth szélsőütései jellemezték ezt a játékrészt, Szokol-Humay pedig erős nyitásaival bizonytalanította el az ellenfelet (25:14, 2:0).

A harmadik szettben kicsit akadozott az ajkai gépezet. Pontatlanok voltak a nyitásfogadások és mezőnyben sem találták helyüket a hazaiak. Nem volt veszélyben ugyan a győzelem, de a későbbiekben vendéglátóként nem engedheti meg magának az ARC, hogy ilyen gálánsan pontokat ajándékozzon ellenfeleinek (25:19, 3:0).

Az ajkaiak a következő fordulóban a Győri Dózsa otthonában lépnek pályára, Ikrényben.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 4. forduló

ARC RSE – Haladás VSE 3:0 (12, 14, 19)
Ajka, 50 néző. Játékvezetők: Oláh B., Éri G.
Ajka: Szokol-Humay, Náray, Kelemen, Poórné, Kolat, Pajor. Csere: Simon (liberó), Kun, Tóth, Somosi, Fonyó. Játékos-edző: Poór Tamásné
Haladás: Szabó, Marics, Laki, Szárnyas, Majorné, Nelmann. Csere: Sipos, Tuboly. Játékos-edző: Laki Klaudia

Junior: Ajka – Haladás 3:0 (12, 15, 11)
 
A fotókat készítette: Oláh András

Címkék: szombathely haladás röplabda ajka nb ii arc rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342433998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása