A Dunaferr SE megszerezte első idegenbeli győzelmét a férfi Extraligában. A dunaújvárosiak az alapszakasz hatodik fordulójában a MAFC-BME-Mapei otthonában nyertek 3:0-ra.

Hamar magához ragadta a kezdeményezést a Dunaferr, s Bokor Elek, valamint Tomanóczy Tibor pontjaival igyekezett ellenfele tudtára adni, hogy ne reménykedjen a sikerben, így az első technikai szünethez érve már két ponttal vezettek a látogatók (6:8). Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy, amelyet kihasználva előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a MAFC, ám túl sokáig a hazaiak sem örülhettek, mert az újabb technikai szünetnél ismét a Dunaferr állt közelebb a sikerhez (15:16).

Innentől viszont már nem ismertek kegyelmet az újvárosiak, akik a következő hat labdamenetből ötöt megnyertek, így a játszma hajrája előtt már öt egységgel álltak jobban vetélytársuknál (16:21), amelynek a folytatásban sem adtak esélyt a felzárkózásra sőt, előnyüket tovább növelve, sima részsikerrel cserélhettek térfelet (17:25, 0:1).

A második szettet még jobban indította a Dunaferr, amely a játék minden elemében felült tudta múlni riválisát, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a játszma első technikai pihenőjénél már 8:3-as vezetésnek örülhettek a vendégek. A hazaiak persze nem adták fel a küzdelmet, s óriási erőket mozgósítva, minimálisra csökkentették hátrányukat a folytatásban, ám Tomanóczy és Lukács Attila jókor törte meg lendületüket, s újra nyugodtabban figyelhette az eredmény alakulását a Dunaferr (12:15). Már csak azért is, mert a házigazdák erejét láthatóan felemésztette a korábbi felzárkózás, így az első játékhoz hasonlóan, ezúttal is a Dunaújvárosé volt a szett hajrája. A vendégek ekkor már esélyt sem adtak ellenfelüknek, támadásban, valamint mezőnymunkában is nagy fölényt kiharcolva növelték tovább vezetésüket, s végül az első játszmához hasonlóan könnyen nyertek (19:25, 0:2).

A harmadik etap hozta talán a legnagyobb csatát, ám emellett a Dunaferr legsimább részsikerét is. Mindezt úgy, hogy a hazaiak kezdték jobban az újabb felvonást, s a játékrész közepéig rendre egy-két ponttal jobban álltak, mint a Dunaferr (14:13). A látogatók ekkor váltottak újra tempót, amelyet már nem bírt követni a házigazda, s egy 11:1-es sorozatot produkálva nem csak a harmadik szett, de a mérkőzés végére is pontot tettek (15:25, 0:3), így végül biztos győzelmet aratva erősítették meg harmadik helyüket a bajnoki táblázaton.

Ruffing Péter, a Dunaferr edzője: – Az alapszakaszban elért első idegenbeli győzelmünkkel sikerült leszakítanunk a táblázaton a MAFC együttesét. Ezen az összecsapáson jól játszott az egész csapat, de Bokor Elek, Tomanóczy Tibor, Lukács Attila és Tóth András teljesítményét külön is szeretném kiemelni.

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 6. forduló
MAFC-BME-Mapei – Dunaferr SE 0:3 (–17, –19, –15)

(forrás: Dunaújváros Online)

Címkék: dunaújváros röplabda dunaferr mafc extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr162433735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása