Ahogyan arra számítani lehetett, alaposan megnehezítette egymás dolgát a Vasas Duna Autó Óbuda és az NRK-Nyíregyháza! Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a végletekig kiélezett, színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok, a női Extraliga alapszakaszának hatodik fordulójában végül a fővárosiak győztek 3:2-re hazai pályán.

Álmosan kezdtek a szabolcsi lányok, ennek köszönhetően hamar hátrányba kerültek. A Vasas Dékány Bernadett és Takács Zsófia révén határozottan és jól röplabdázott. Az első technikai időnél már három pont volt a hazaiak előnye, és a szünet sem zavarta meg a Vasast, így nem sokkal később Kőhalmi Richárdnak kellett időt kérnie (12:7). Hiába az edzői intelmek, az NRK nem tudta tartani a lépést fővárosi riválisával. Vatai Gabriella hatalmas mentéseinek, valamint Milovits Júlia pontos centerlabdáinak köszönhetően a második kötelező pihenőnél már hét ponttal vezettek a hazaiak (16:11). A biztos előny tudatában aztán túlságosan is megnyugodtak, és elkezdte ledolgozni hátrányát a Nyíregyháza! Jókay Zoltán 17:14-nél kért időt, de ezzel sem tudta megzavarni ellenfelét, így 17:17-nél már egyenlő volt az állás. Ekkor elkezdett ismét éledezni a hazai csapat, de előnybe nem tudtak kerülni. 21:21-ig felváltva születtek a pontok, ám innen kettőt a vendégek szereztek, így Jókay mester ismét időt kért. A folytatásban a hazaiak csökkentették hátrányukat, így 24:24-nél ismét egál volt az állás, sőt egy okos Takács-ejtéssel ismét a Vasasnál volt az előny (25:24)! A játszmalabdát nem tudták kihasználni az óbudaiak, fordított az NRK, és megnyerte a játszmát (26:28, 0:1).

Joggal volt mérges tanítványaira Jókay Zoltán, hiszen egy részben megnyert szettet ajándékoztak ellenfelüknek. A térfélcserét követően azonban az elvesztett játszma nem látszott a hazaiakon, akik ismét jobban kezdtek (8:6). Jól variálták a játékot, így szép támadásokra is futotta tőlük (12:9). Hiába próbálkozott Kőhalmi Richárd, nem ment a nyíregyháziaknak, így nem sokkal később – talán pihentetés céljából – elkezdte lecserélni legjobbjait (17:10). Hiába az előző szett példája, a Vasas-játékosok nem tanultak saját hibájukból, ismét könnyelműen kezdtek játszani, így nem is volt meglepő, hogy 18:15-nél magához rendelte csapatát Jókay Zoltán. Ezúttal azonban már használtak az edző szavai és időben észhez tértek az óbudaiak (22:19). Ekkor még időt kért Kőhalmi Richárd, ám csapata már több pontot nem tudott gyűjteni (25:19, 1:1).

Az előző két játszmától eltérően ezúttal szorosan kezdődött a szett. Az adok-kapokból a látogatók jöttek ki jobban, és a technikai szünetnél két ponttal vezettek (6:8). Előnyük azonban nem tartott sokáig, 10:10-nél egalizálták az állást a fővárosiak. Ekkor a Vasas periódusa következett (14:12), majd magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat (15:16). Előnyüket ezúttal jól őrizték a szabolcsiak, és 16:21-nél már eldőlni látszott a játszma. Ekkor még egy utolsó hajrába kezdett a Vasas, de ez már későinek bizonyult, így összesítésben ismét az NRK-nál volt az előny (19:25, 1:2).

A negyedik felvonásban aztán repülőrajtot vett a Vasas. A pályán ekkor már Lutter Liza foglalta el a feladóposztot, valamint a gyengébben teljesítő Oláh Vivien helyén Szalma Alexandra játszott. Részben ennek is volt köszönhető a jó kezdés, ami után 5:0-nál már időt is kért a vendégek mestere. 7:0-nál szerezte első pontjait a Nyíregyháza, sőt a technikai szünetig három pontra sikerült csökkentenie hátrányát (8:5). A fővárosiak azonban nem ijedtek meg és ritmust váltottak. Dékány a hátsó sorból, Takács átlóból szerezte a pontokat, és a centerek is parádéztak. Miklai Zsanett a sokadik tyúkot ütötte be Erdősné Balogh Erika mellett, ezzel a második technikai pihenőnél ismét hat egység volt a Vasas-előny (16:10). Riválisuk lendületét ezúttal nem tudták megtörni a vendégek, Lévai Vivien beállásával még stabilabb lett a hazaiak mezőnymunkája. 20:12-nél még időt kértek a nyírségiek, majd elkezdtek zárkózni. A hajrát azonban későn kezdték, következhetett az ötödik játszma (25:19, 2:2).

Szép Takács-ejtéssel kezdődött az utolsó felvonás, majd Miklai következett centerből, amire Kapuvári Melinda válaszolt (2:1). Katona Brigitta egyenlített, majd ismét Takács Zsófia oldotta meg jól a feladatát, és Dékány Bernadett sem hibázott (4:2). Kicsit megtorpantak a hazaiak, így 6:6-nál egyenlíteni tudott a Nyíregyháza. Vatai sokadik hatalmas mentését követően Takács szerzett újabb fontos pontot, majd Miklai oldotta meg jól a centertámadást (8:6).

A térfélcsere után Dékány bombázott az ellenfél térfelére, Kőhalmi időt kért (9:6). Ekkorra már minden poszton javultak a hazaiak, és nem hagyták közelebb kerülni ellenfelüket (11:8). Ismét magához rendelte csapatát az NRK mestere, aminek köszönhetően a vendégek játéka is javult. 13:10-nél Takács jutatta meccslabdához együttesét, ám erre két ponttal válaszoltak a szabolcsi lányok, Jókay is időt kért (14:12). Az edzői húzás bevált, hiszen a következő labdát elrontották a vendégek, így a 130 perces találkozót hatalmas küzdelem árán megnyerte a Vasas (15:12, 3:2).

A hagyományoknak megfelelő mérkőzést játszott egymással a két csapat, végig kiélezett, jó játékot hozó meccset láthattak a nézők. A Vasas erejét bizonyítja, hogy ez volt zsinórban a harmadik 3:2-re megnyert meccse a csapatnak.

A mérkőzés legjobbja
Ezúttal számos Vasas-játékos pályázott a meccs legjobbja címre. Többen is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A választás Vatai Gabriellára esett, mert a liberó szinte végig hiba nélkül játszott. Számtalan hatalmas mentés fűződik a nevéhez, nem ismert elveszett labdát, amit lehetett, elért, amit nem lehetett, még azt is megpróbálta elérni! Emellett végig hajtotta csapattársait is! Kiváló teljesítményt nyújtott még Takács Zsófia is. Végig magabiztosan, jól játszott és bátran vállalta az ütéseket, mindezt nagyon kevés hibával. Jár a dicséret az ex-nyíregyházi Miklai Zsanettnek is, aki szerváival és támadásaival is megnehezítette volt csapattársai dolgát. Meg kell még említeni Lutter Lizát, az ő beállítása hozta meg a fordulópontot a Vasas játékában, stabilabbak és változatosabbak lettek a támadások. A vendégeknél a legjobb teljesítményt Kapuvári Melinda nyújtotta, amit meglehetett, megoldott, és mezőnyben is jól teljesített. Jó volt még Katona Brigitta is, bár ő a vége felé már elfáradt.

Extraliga, nők, alapszakasz, 6. forduló

Vasas Duna Autó Óbuda – NRK-Nyíregyháza 3:2 (–26, 19, –19, 19, 12)
Folyondár utca, 200 néző. Játékvezetők: Vári, Pőcze
Vasas: Milovits 6, Takács 25, Oláh 6, Dékány 18, Miklai 17, Nagy E. 15. Csere: Vatai (liberó), Lutter L., Szalma 6, Lévai. Edző: Jókay Zoltán
Nyíregyháza: Illyés 9, Erdős 3, Bodnár 9, Katona 17, Kapuvári 13, Erdősné 9. Csere: Petróczy (liberó), Pető 1. Edző: Kőhalmi Richárd

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 12:7, 16:11, 17:17, 21:23. 2. játszma: 8:6, 12:9, 17:10, 18:15, 22:19. 3. játszma: 10:10, 15:16, 16:21. 4 játszma: 7:0, 11:8, 16:10, 20:12, 23:19. 5 játszma: 4:2, 7:6, 11:8, 13:11

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jókay Zoltán: – Erőlködtünk, erőlködtünk, aztán csak megtaláltuk azt a játékot, amivel eredményesek lehettünk. Örülök, hogy a cserék is jó teljesítményt nyújtottak.
Kőhalmi Richárd: – Sok hibával játszott mind a két együttes, mi a végére belefáradtunk ebbe. Úgy gondolom, nem adtuk könnyen magunkat.

Junior: Vasas – NRK-Nyíregyháza 3:0 (17, 12, 20)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda vasas extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr292432223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása