A múlt héten a Szeged ellen megszerezte első győzelmét a Company Nyelviskola-Veszprémi RC a férfi Extraligában (3:0). A bakonyiak az alapszakasz hatodik fordulójában a Vegyész RC-Kazincbarcika otthonában lépnek pályára.

„Jót tett az önbizalmunknak a várva várt siker, bár a fiúk azt mondták, tudnak ennél jobban is játszani – mondta Nyári Sándor, a Veszprém szakvezetője. – Sajnos a bajnoki táblázatból az nem látszik, hogy a MAFC és a Dunaferr otthonában is karnyújtásnyira voltunk a sikertől. Ha bármelyik meccset behúzzuk, akkor reális esélyünk lehetne a négy közé jutásra, ám mostantól csak óriási bravúrok árán tudnánk oda beküzdeni magunkat. Az egyetlen, ami a hazaiak mellett szól, hogy heti nyolcat edzenek, mi pedig csak négyet. Azonban ha képesek vagyunk nyugodtan, nem feltett kézzel harcolni, akkor elérhetjük a kiugró sikert.”

A Veszprém nyögvenyelős meccsen jutott tovább a Magyar Kupa első fordulójából a MAFC-Vásárhelyi ellen (3:2), a Kazincbarcika ugyanakkor simán győzött a Kiskunlacháza otthonában (3:0). „A kupameccsen több olyan játékosunk is hiányzott, aki a kezdőben szokott helyet kapni, de egyébként is az volt a tervem, hogy azok szerepeljenek többet, akik eddig kevesebbet játszottak – tekintett vissza Dudás András, a Vegyész edzője. – Bár 3:0-ra nyertünk, volt hiányérzetem. Mindenkinek, akinek pályára lép, át kell éreznie, hogy ha komoly célokat fogalmazunk meg, akkor az ilyen meccseken is oda kell figyelni, és tényleg mindenkinek oda kell tennie magát, hogy eredményesek legyünk. A lényeg persze a továbbjutás, és már előre kell tekintenünk, hiszen jön az újabb bajnoki. A Veszprémet idegenben sikerült legyőznünk, azonban most éppen egy sikerélmény után érkeznek hozzánk, hiszen megszerezték az első bajnoki győzelmüket a Szeged ellen. Szóval biztosan fel lesznek pörögve, és én azt mondom, hogy többre képesek, mint amit eddig nyújtottak. Ugyanolyan nehéz meccsre számítok, mint legutóbb a Dunaferr ellen, de mint akkor is, a győzelem megszerzése az egyértelmű célunk.”

A férfi NB I-ben a Sümegi RE a listavezető és még veretlen Dágot fogadja. „A Csepel kiütött minket a Magyar Kupából szerdán, ám tartok tőle, a 3:1-es mérkőzés nem múlt el nyomtalanul a játékosokban – magyarázta Rédei János technikai vezető. – Bízom benne, hogy hazai pályán rá tudjuk erőltetni játékunkat az éllovasra, mert egy esetleges győzelemmel lerázhatjuk üldözőinket.”

A nőknél a Veszprémi Egyetemi SC a tabellán éppen előtte álló Újbudához látogat szombaton. „Az Eger ellen alaposan beszűkültek a lehetőségeink, de Tobak Eszter meggyógyult és játszani tud – mondta Oláh János edző. – Az esélyek a hazaiak mellett szólnak, remélem, a vállsérüléssel bajlódó Földesi Nóra pályára tud lépni, különben olyan fiatalokat kellene bevetnem, akik erre még nincsenek felkészülve.”

(forrás: Veszprém megyei Napló, Borsod Online)

Címkék: veszprém röplabda kazincbarcika vegyész extraliga vrc vrck

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása