Az Extraligában szereplő női csapatok közül az Újpest, a Nyíregyházi Főiskola és a Békéscsaba is kettős győzelemmel jutott tovább a Magyar Kupa első fordulójából. A viharsarkiak az Eger ellen arattak sima győzelmet.

A Békéscsaba kezdőhatosában Fésüs Erzsébet helyén Czina Kata lépett pályára. Az első néhány pont nem a hazaiak várakozásai szerint alakult. A viharsarkiak sem támadásban, sem a nyitásokban nem remekeltek. Az első technikai szünetnél 8:6 volt az állás az Eger javára. Ekkor Nagy Attila kicsit ráncba szedte a lányokat, és az ifjúsági válogatott Czina jó nyitásaival sikerült megfordítani az állást. A következő technikai pihenőnél már 16:10-re a hazai együttes vezetett. A csabaiak folyamatosan lendültek játékban. Jezerniczki Tímea és Czina nagyon szép centertámadásokat mutatott be. A nyitásokkal még mindig problémák voltak, az első szett alatt hat szervát rontott a csapat, és összesen 12 hibával segítette riválisát, de a győzelem nem lehetett kérdéses. 25:16-os részsikerrel a Békéscsaba biztosította helyét a Magyar Kupa legjobb 16 csapata között.
 
A második részben a kezdeti bizonytalankodást leszámítva szépen gurult a hazaiak szekere. Molcsányi Rita és Pallag Ágnes ellenállhatatlanul támadott. Az egri lányok nem tudták megszelídíteni az ütéseiket. Soós Nikolett tizenkétszer nyitott egymás után. 13:6-os vezetésnél Horváth Vivien érkezett a pályára, aki rögtön egy pontos ütéssel köszönt be. 15:8-nál Molcsányi helyett Bozóné Bakos Rita folytatta. Ezek után a Soós, Bozóné, Jezerniczki trió percei következtek. A képlet a következő volt: Bozóné nyit, a visszajövő labdát Soós vagy Jezerniczki bődületes erővel üti a padlóra. A szett végén ismételten a hazai csapat örülhetett (25:17).

Nagy Attila – gondolva a hétvégi bajnoki duplafordulóra – kicsit megkavarta kezdőhatosát. Lehetőséget adva ezzel a játékra, és a pihenésre egyaránt. Hiszen minden játékosra szüksége lesz még a héten. Az eredeti felállásból csak Soós Nikolett maradt a pályán. A mérkőzés képe mégsem változott túl sokat. Egri oldalon Tóth Eszter mutatott be egy-két szép sáncot és támadást, mégis végig csabai előny látszott az eredményjelzőn. Összességében izgalmak nélküli, álmos mérkőzésen sima békéscsabai továbbjutást eredményezett a hazaiak nagyobb ütőereje (25:16, 3:0).

Magyar Kupa, nők, 1. forduló, visszavágó

Békéscsabai RSE – AVE-Agria RC-Eger 3:0 (16, 17, 16)
Békéscsaba, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Békéscsaba: Jenei, Pallag 4, Jezerniczki 9, Molcsányi R. 8, Czina 12, Soós N. 9. Csere: Bucsi (liberó), Horváth V. 6, Kerepeczki, Várai 3, Bozóné 3. Edző: Nagy Attila
Eger: Izsák 3, Dancs 8, Tóth R., Róth 4, Imreh, Tóth E 8. Csere: Répánszki (liberó), Nemes. Edző: Juhászné Tóth Mária

Jók: Jezerniczki, Czina, illetve Dancs
 
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:1, 5:5, 6:8, 7:9, 16:10, 22:14. 2. játszma: 1:2, 3:5, 8:5, 12:6, 14:7, 20:11. 3. játszma: 5:1, 6:3, 8:4, 9:7, 10:8, 13:9, 16:12, 22:13

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nagy Attila: – Játszott ma mindenki, jól azonban nagyon kevesen. Túl kell lendüljünk a hétvégi sokkoló vereségen, és a duplafordulóra meg kell találjuk újra a kedvünket és hitünket a játékban. Örülök a továbbjutásnak, és annak, hogy mindenki játszhatott eleget.
Juhászné Tóth Mária: – Érződött az osztálykülönbség a két csapat között, de azért többet vártam a lányoktól. Az irányítónk teljesítményével nagyon elégedetlen voltam.

Kalocsai SE – Nyíregyházi Főiskola SE 0:3 (–11, –14, –16)
Újpesti TE – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (17, 21, 19)
Továbbjutott: Békéscsaba, Nyíregyháza és Újpest (kettős győzelemmel, 6:0)

(forrás: brse.hu)

Címkék: eger miskolc nyíregyháza békéscsaba agria röplabda ute újpest főiskola kalocsa magyar kupa mvsc brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr142422642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása