Az ajkai ARC RSE óriási bravúrt vitt véghez: 3:1-re nyert a Tatabányai Volán SE otthonában a női NB II alapszakaszában, a Nyugati-csoport harmadik fordulójának rangadóján.

Az NB I-be való feljutásra pályázó Tatabánya az előző fordulóban rangadót nyert a Vasi Sportakadémia otthonában. Az ARC RSE ezúttal lelkes, egymásért küzdő csapatjáték révén tudott felülkerekedni a jól küzdő vendéglátón.

Nimsz Katalin nem tartott a csapattal, helyette a csapatkapitányi feladatokat a feladó Kelemen látta el. Tóth és Somosi a héten nem tudtak a csapattal készülni, Pajor első ízben lépett pályára kezdőként. Végig fej-fej mellett haladtak a csapatok az első szettben. Támadó-jellegű nyitások jellemezték mindkét csapat játékát. Ajkai részről különösen Náray remekelt ebben a játékelemben. Az ajkaiak pontosabb nyitásfogadásainak volt köszönhető, hogy Kolat és Poórné ponterősen tudott támadni, emellett Szokol-Humay sáncban volt eredményes. Szoros végjátékban, rendkívül lelkes játékkal sikerült begyűjteniük az első szettet a bakonyiaknak (25:27, 0:1).

A második részben alaposan beleerősített a Tatabánya, és az ajkaiak koncentrációja csökkent, aminek köszönhetően pontatlanok voltak a nyitásfogadások és nem tudtak pontot érő támadásokat vezetni a vendégek. Megérdemelten nyerte ezt a szettet a Tatabánya (25:18, 1:1).

A harmadik játékrész ugyanott folytatódott, mint az előző. A Tatabánya összeszedetten játszott, míg az ARC RSE játéka kapkodóvá vált. Aztán 14:12-es állásnál Náray állt a nyitóvonalhoz, és beindult az ajkai henger. Kelemen remekül szolgálta ki társait, a liberó, Simon számára nem volt elveszett labda. Kolat és Poórné támadásban volt ellenállhatatlan (14:19). Kiharcolt pontelőnyét végig megtartva haladt a részsiker felé az Ajka, s négy pont különbséggel be is gyűjtötte azt (21:25, 1:2).

A lendület mégis alábbhagyott a negyedik szett nyitányán, érthetetlen módon teljesen szétesett az Ajka. Csak 7:1-es tatabányai vezetésnél kezdtek magukra találni a hARCos lányok. A szív diadala volt az a játék, amit az Ajka ezután produkált. Olyan mezőnymunkával sikerült átvennie a vezetést, amit ritkán látni a bakonyi alakulattól. A végletekig kiélezett küzdelemben – Kolat kiemelkedő teljesítményével – hazai pályán fektette két vállra a megfiatalított ARC RSE a csoport favoritjaként számon tartott Tatabányát (24:26, 1:3).

Ismét előkelő helyezést szeretne elérni az ARC RSE az NB II Nyugati-csoportjában, és a harmadik forduló rangadójának győzteseként célja felé igen nagy lépést tett.

Poór Tamásné, az Ajka játékos-edzője: – A heti edzésmunka hagyott maga után kívánnivalót, a csütörtöki tréningen ezért rendet is kellett tenni a fejekben. Talán ennek az eredménye, hogy ilyen összeszedetten és lelkesen tudtunk játszani az egész találkozón. Egy rendkívül színvonalas mérkőzésen nagyon jó erőkből álló csapatot legyőzve tudtunk két pontot szerezni. Külön elismerés a fiatal játékosoknak, akiknek nem remegett meg a kezük és bátran tették a dolgukat.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 3. forduló

Tatabányai Volán SE – ARC RSE 1:3 (–25, 18, –21, –24)
Tatabánya, 50 néző. Játékvezetők: Mihály T., Horváth Gy.
Tatabánya: Somogyi, Dombi, Pap, Mészáros, Szövérdffy, Haász. Csere: Velladics, Sinai, Bokros. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
Ajka: Náray, Kelemen, Poórné, Kolat, Pajor, Szokol-Humay. Csere: Simon (liberó) Fonyó, Tóth, Mészáros, Somosi. Játékos-edző: Poór Tamásné

Junior: Tatabánya – Ajka 3:0 (20, 19, 13)

Címkék: volán tatabánya röplabda ajka nb ii arc rse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr22414471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása