Megszakadt a Company Nyelviskola-Veszprémi RC nyeretlensége. A bakonyiak a férfi Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában hazai pályán 3:0-ra nyertek a HPQ-Szegedi RSE ellen.

A bajnokságban még nyeretlen, de a Dunaferr otthonában az oroszlánkörmeit már megmutató veszprémi csapat szinte teljes létszámban készülhetett a meccsre, csak Bánhegyi István hiányzott a keretből. Az első szett nagy részében fej-fej mellett haladtak a csapatok, eleinte rendre a vendégek vezettek. Az első technikai időnél 7:8 volt az állás, majd a rövid szünet után zsinórban négy pontot ütöttek a szegediek, nem csoda, hogy Nyári Sándor időt kért (7:12). Azonnal összekapta magát a veszprémi csapat, és egy 6:1-es szériát produkálva egalizált, ami vendég időkérést is eredményezett (13:13). Lendületben maradtak a bakonyiak, átvették a vezetést, és 20:16-nál már néggyel vezettek. A hajrában próbáltak felzárkózni a vendégek, de a veszprémiek nem engedték ki a kezükből a játszmát (25:20, 1:0).

A második szett fordulatot nem, a végjátékban viszont némi izgalmat hozott. Ellenállhatatlan kezdéssel, 6:0-val nyitott a Veszprém, ami túlságosan megnyugtatta a csapatot. Nyári Sándor variált az összeállításon, kihasználta a lehetőséget a cserejátékosok bevetésére, a csapat forgatására. Ez azonban átmenetileg visszaütött, megtört a lendület, és sok hibát vétettek a hazaiak. Eleinte felváltva estek a pontok, a második technikai időnél még 16:7-re vezettek a veszprémiek, és a meglehetősen lapos játék könnyed játszmagyőzelmet sejtetett. 23:15-nél fejben már mindenki a harmadik szettre készült, de a vendégek feljöttek 23:19-re, egy pontot követően négy játszmalabdát is elpuskáztak a hazaiak. 24:23-nál már csak egy pont volt a különbség, de végül az időközben minimálisra zsugorodott előnyt megtartva abszolválták a játszmát a veszprémiek (25:23, 2:0).

A harmadik szettben gyorsan dűlőre vitte a dolgot a Veszprém, a játék elején felváltva születtek a pontok, 6:6-nál még senki nem gondolta, hogy a folytatásban még a tíz pontot sem fogják tudni elérni a vendégek. Czintula Mihály vezérletével zsinórban hét veszprémi pont következett (13:6), majd 16:8-nál egy hatos hazai sorozatot láthatott a publikum, így 22:8-nál bizonyára már a szegediek is a mérkőzés végét várták. A záró sípszó 25:9-nél szólalt meg, összességében teljesen megérdemelten győzött a Veszprém, és elkezdett felfelé kapaszkodni a bajnoki tabellán (25:9, 3:0).

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Company Nyelviskola-Veszprémi RC – HPQ-Szegedi RSE 3:0 (20, 23, 9)
Veszprém, 200 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Tillmann
Veszprém: Puspán 1, Cziczó 10, Czintula M. 19, Tóth T. 8, Németh E. 14, Seck 4. Csere: Horváth Á. (liberó), Dolgos, Németh Z. 2, Horváth Sz., Kráml 2, Szalai B. Edző: Nyári Sándor
Szeged: Bitó 1, Petheő 3, Csányi D. 9, Bondor 13, Makhult, Babanyecz 2. Csere: Filius (liberó), Strezeneczki. Edző: Mészáros Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 7:12, 10:13, 15:13, 19:16, 22:17, 23:20. 2. játszma: 6:0, 9:1, 13:6, 17:7, 19:12, 23:15, 23:19, 24:23. 3. játszma: 8:6, 13:6, 16:7, 18:8, 22:8

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Nyári Sándor: – Ebben a szezonban először végre a legerősebb csapatunkkal tudtunk játszani, aminek meg is lett az eredménye. El kell ismerni, hogy a sérüléshullám most a szegedieket érte el, több kulcsjátékosukat is nélkülözniük kellett, de mi nagyon akartuk a győzelmet. Az első játszma elején szenvedtünk, utána az történt a pályán, amit mi akartunk. A második szettben olyan nagy volt az előnyünk, hogy úgy gondoltam, nem kockázatos másoknak is játéklehetőséget biztosítani. Ekkor azonban szerkezetileg szétesett a csapat, ami számomra is meglepő volt. A harmadik játszmában nyugodott meg a csapat, sáncban, mezőnyben és repülőszervában is nagyon megkínoztuk a szegedieket. Puspán Balázs feladóként nagyon jól osztogatott, Czintula Mihály a hármason kívül és a hálónál is elementárisan ütött, és nagyon tetszett Németh Ervin feltámadása is, a végjátékban sok értékes pontot csinált. Nagyon örülök a győzelemnek, kellett a csapatnak a lelki plusz, ezután biztosan meg fogunk indulni fölfelé, hiszem, hogy még beleszólhatunk a legjobb négybe is a rájátszásban.
Mészáros Péter: – Gratulálok a Veszprémnek, sajnos csak a második szettet tudtuk szorossá tenni.

Az állás 5 forduló után
1. Kecskemét 10 pont
2. Kazincbarcika 9 pont
3. Dunaferr 8 pont
4. Veszprém 6 pont
5. MAFC 6 pont
6. Szeged 6 pont

(forrás: hajraveszprem.hu)
 

Címkék: szeged veszprém extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr282411725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása