Nagyon hullámzó mérkőzésen szenvedett vereséget hazai pályán a Békéscsabai RSE az Újpesti TE ellen a női Extraliga alapszakaszának ötödik fordulójában (3:2). A viharsarkiak az ötödik szettben már 13:9-re is vezettek, ám a játszmát végül a fővárosiak nyerték 15:13-ra!

Az Extraligában a nyáron leginkább megerősödött, egykori válogatottak sorát felvonultató Újpest az egyik legrutinosabb csapat a mezőnyben. Ez meg is látszott az első szettben a fővárosiak játékán, ugyanis jobbára ők vezettek és láthatóan begyakorolt megoldásokkal gyűjtögették a pontokat, noha a csapatjátékuk még kissé döcögött. A békéscsabaiak nagyon lelkesen üldözték ellenfelüket, bár a nyitásfogadásuk ekkor még némileg darabos volt, ám három ászt is nyitottak, majd a végjátékban fordítottak. Három ponttal is vezettek, ami végül elegendő volt az első szett megnyeréséhez.

A második szett csak az egyik csapatnak hozott örömöt. 4:4-ig még az előző részhez hasonlóan felváltva gyűjtötték a pontokat a csapatok, ezt követően azonban teljesen leültek a hazaiak. A két technikai szünet között pontot sem szereztek a viharsarkiak, de azt megelőzően sem sokat... A fővárosiaknak minden bejött, ezúttal ők nyitották az ászokat, remekül védekeztek és támadtak, így megérdemelten egyenlítettek. Érdekesség, hogy a szett közepén zsinórban 16 pontot szereztek (1:1).

A harmadik játékrész elején ismét a vendégek kaptak hamarabb lábra, ám ezúttal a csabaiak már nem hagyták magukat. Bár ezúttal is jobbára a fővárosiaknál volt az előny, a házigazdák kitartóan üldözték ellenfelüket. Ezúttal is a finisben fordítottak, ám most rövid életűnek bizonyult az előny, és ismét az Újpest húzta be a szettet (1:2). A folytatásban az első technikai szünetig az újpestiek vitték a prímet, azt követően békéscsabai percek következtek a következő technikaiig, sőt azt követően is. Szárnyalt a csapat, a vendégek edzője pedig egymás után cserélte le kezdőjátékosait. Így könnyedén hozták a játékrészt a hazaiak (2:2).

Az utolsó játékrészre természetesen visszahozta eredeti kezdőcsapatát Farkas Mihály, a vendégek edzője. Eleinte ez sem segített rajtuk, nem pihenték ki magukat eléggé, a csabaiaknál pedig maradt az előző szettből hozott lendület, s a technikainál 8:4-et mutatott az eredményjelző. Aztán megkezdték a felzárkózást a vendégek, 13:9 után szívós munkával 13:13-ra egyenlítettek. Majd egy nagy ütés és egy csabai hiba után a szettet is megnyerték a finisre megfáradt csabaiak ellen (2:3)

Extraliga, nők, alapszakasz, 5. forduló

Békéscsabai RSE – Újpesti TE 2:3 (23, –8, –23, 13, –13)
Békéscsaba, 400 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Békéscsaba: Jenei, Molcsányi R., Jezerniczki, Bozóné, Fésüs E., Soós N. Csere: Bucsi (liberó), Czina, Horváth V., Pallag. Edző: Nagy Attila
Újpest: Papizsanszkaja, Kovács T., Rácz, Dambendzet, Battlay, Szombathelyi K. Csere: Nagy F. (liberó), Ancsin K., Runge, Demcsák, Hadnagy, Bleicher. Edző: Farkas Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:8, 13:11, 16:17, 20:20, 24:23. 2. játszma: 3:7, 4:20, 8:21. 3. játszma: 4:8, 9:8, 9:11, 15:15, 20:20, 20:22, 23:22. 4. játszma: 6:5, 6:8, 11:8, 13:9, 15:11, 19:11, 23:12. 5. játszma: 5:2, 7:3, 10:6, 13:9

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Nagy Attila: – Nehéz ilyenkor bármit mondani. Érthetetlen számomra, amit a második szettben és az ötödik felvonás végjátékában produkált a csapat. Egy-két játékosnak el kellene gondolkodnia a mai produkcióján.
Farkas Mihály: – Nagy bravúr volt ez a győzelem a jól mezőnyöző és támadó Békéscsabával szemben. Az is nehézzé tette a dolgunkat, hogy az első számú feladónk, Natalija Papizsanszkaja már az első szettben megsérült és nem tudta folytatni a játékot.

MÁV Előre SC – Vasas Duna Autó Óbuda 2:3 (–19, 20, 22, –18, –6)

(forrás: brse.hu)

Címkék: békéscsaba röplabda ute újpest extraliga brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr752411655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása