A tavalyinál kevésbé kiegyensúlyozottabb, inkább bolondabb a női NB I alapszakaszának küzdelemsorozata, legalábbis ami az eredményeket illeti. A hétvégén a hatodik fordulót rendezik, amelynek a legnagyobb rangadója a Kaposvár–Újbuda csata lesz, de a Veszprém–Eger meccs is tartogathat fordulatokat és meglepetést. Beharangozó!

VESZPRÉMI EGYETEMI SC – AVE-AGRIA RC-EGER
(október 30. szombat, 16 óra)
Tavaly parádésan, idén viszont rettenetesen kezdte a szezont az Eger, amely az Újbuda, a Palota és a Kalocsa elleni vereségek után némileg magához tért, és a Miskolc és a Kaposvár ellen már lényegesen jobban teljesített, de a vereséget nem kerülhette el. A hevesiek nyeretlenül, öt ponttal a tabella utolsó helyén állnak, pedig ők rendelkeznek az egyik legjobb játékosállománnyal a ligában. A Magyar Kupában sem tudtak javítani, hiszen az első forduló első mérkőzésén otthon kikaptak 3:0-ra a Békéscsabával. Pedig egyszer ki fog jönni a lépés számukra is, és az utóbbi hetek bajnoki teljesítménye egyre javuló játékot mutat. Lehet, hogy éppen idegenben, Veszprémben szakad meg a rossz egri sorozat?
A bakonyiak három győzelemmel és két vereséggel rendelkeznek, otthon a Miskolctól, idegenben a Kaposvártól kaptak ki, de a legjobb négy közé kerülésre így is jó esélyük van. Persze csak akkor, ha az úgymond kötelező meccseket sikerrel abszolválják. Vékony jégen járnak a dunántúliak, hiszen Pintér Eszter távozásával és Dordzsceren Dádzsó sérülésével egyik percről a másikra meglehetősen kevesen lettek... Ha az alapcsapat nem fogyatkozik tovább, és a kezdőjátékosok az eddig mutatott jó teljesítményt nyújtják, összejöhet az újabb siker.

Tippünk: 3:2

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI – PALOTA-BÖLLHOFF
(október 30. szombat, 16 óra 30 perc)
Kapaszkodik a Palota, amely már a szezon elején tisztes távolságba szeretne kerülni a kiesőzónától, teljesen érthetően. A fővárosiak ugyanakkor kizárólag otthon győztek eddig, idegenben három meccsből három vereség a mérlegük, ezúttal is nehezen képzelhető el, hogy sikerrel térnek haza. A mezőny tagjai közül a Miskolc vesztette el utoljára a veretlenségét, hiszen a legutóbbi fordulóban 3:2-re kikapott az Újbuda otthonában. A feljutásért zajló csata egyre élesebb lesz, a borsodiak ezért nem engedhetnek meg maguknak egy könnyelmű botlást!

Tippünk: 3:0

BITT-KAPOSVÁRI NRC – ÚJBUDA TC
(október 31. vasárnap, 16 óra)
A forduló rangadójára ezúttal a somogyi megyeszékhelyen kerül sor. Mindkét együttesnek egy veresége van, azzal a különbséggel, hogy a kaposváriak attól a Miskolctól kaptak ki, amelyet a fővárosiak legyőztek! Az Újbuda viszont vesztett azzal a Szolnokkal szemben, amelyet a somogyiak megvertek, tehát ez a gondolatmenet enyhén szólva sehova nem vezet... Döntő lehet, hogy melyik együttes milyen kerettel indul majd a csatába, a kaposvári térdsérültek tudják-e vállalni a játékot, illetve a vendégek közül mindenki egészséges lesz-e. Jó formában van az Újbuda, hiszen a Miskolc elleni bravúr után kettős győzelemmel (a változatosság kedvéért két 3:2-vel) elbúcsúztatták az Extraligában szereplő MÁV Előrét a Magyar Kupából! Ebből a szempontból a somogyiak nem állnak túl jól, hiszen adminisztrációs hiba miatt nem játszhatták le a Győr elleni kupameccsüket, és egyelőre nem lehet tudni, hogy pótolhatják-e a találkozót, vagy játék nélkül kiesnek a sorozatból. Ez azonban csak mellékszál, a lényeg az, hogy a közelmúltban a Veszprém és az Eger ellen is óriási, ötjátszmás csatában nyert a Kaposvár, amelytől ha elpártol a szerencse, megbotolhat, akár otthon is...

Tippünk: 2:3

SZOLNOKI RK-SI – KALOCSAI SE
A mérkőzést a hazaiak kérésére, teremproblémák miatt elhalasztották. Az új időpont: november 28.

Az állás 5 forduló után
1. Újbuda TC 9 pont (+7)
2. Miskolc 9 pont (+6)
3. Kaposvár 9 pont (+6)
4. Veszprém 8 pont
5. Palota 7 pont (0)
6. Szolnok 7 pont (-6)
7. Kalocsa 6 pont
8. Eger 5 pont

A női NB I adatbankja ide kattintva megtekinthető!

Címkék: eger miskolc beharangozó palota szolnok röplabda kalocsa újbuda bitt mvsc kaposvári rse vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr122406939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása