Remekül szerepel a Vegyész RC-Kazincbarcika, valamint a Dunaferr SE is a férfi Extraligában. A borsodi és a dunaújvárosi csapat az alapszakasz ötödik fordulójában egymás ellen játszik. Beharangozó!

A Dunaferr az előző meccsen 3:2-re nyert a Veszprém ellen, a Barcika ugyanekkor 3:2-re kikapott Kecskeméten. „Természetesen megbeszéltük azt a találkozót, persze elsősorban a hibákra, és azok korrigálásra hívtam fel a játékosok figyelmét – mondta Dudás András, a Vegyész edzője. – Sok összetevője volt a vereségünknek, de mi csak magunkra figyelünk, mert tanulni kell és lehet a fiaskóból is. Az ilyen maratoni meccseken is végig fegyelmezetten kell játszanunk, és a nyitásaink hatékonyságán is van még mit javítani. Erre már most is lehetőségünk lesz a dunaújvárosi gárda ellen, és bízom benne, hogy lelkes és szépszámú közönségünk előtt nyerni fogunk. Mert hazai környezetben csak ez lehet a célunk.”

„Két hasonló erejű együttes találkozik szombaton, hiszen négy fordulót követően a Kazincbarcika és mi is három győzelemmel és egy vereséggel állunk – mondta Ruffing Péter, a Dunaferr edzője. – Ellenfelünk sokat erősödött a nyáron, ráadásul most hazai környezetben játszik, ami egy kicsit feléjük billenti a mérleg nyelvét. A nyári felkészülési meccseken kétszer legyőztük őket, ám ezekből túl sok következtetést nem lehet levonni, mert egy bajnoki mérkőzés mindig sokkal nagyobb motiváló erőt jelent minden csapatnak. Magas csapatról van szó, amelynek hosszabb a kispadja is, mint nekünk, így csak akkor lehet sanszunk a győzelemre, ha az a hét-nyolc játékosunk, akikre ezen a szinten számítani lehet, maximális figyelemmel tud jó teljesítményt nyújtani. Nagy csatára számítok tehát, ám a célunk ezúttal is a győzelem megszerzése lesz.”

(forrás: Borsod Online, Dunaújváros Online)

Címkék: dunaújváros kazincbarcika dunaferr vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr672408288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása