Már az alapszakasz második fordulójában vérbeli rangadót rendeztek a női NB II Nyugati-csoportjában. A Vasi Sportakadémia a Tatabányai Volán SE-t fogadta. A szombathelyiek végül vesztesen hagyták el a pályát.

A jelentős NB I-es múlttal rendelkező Tatabánya látogatott a második fordulóban Szombathelyre. A csapatok összetételét böngészve látszott, hogy nem ígérkezik könnyűnek a mérkőzés a hazaiak számára. Az első szettben nagy akarással kezdett a VSA. A szett közepéig tudták tartani a lépést nagyobb nevű riválisukkal a vasiak, azonban a védekezési hibák és a rengeteg nyitásrontás megpecsételte a sorsukat.

A második részben szerkezetet váltott a VSA. A játszma elején bizonytalanság jellemezte a hazai csapatot, elhúzott a Volán. Nagy akarással, lelkes, motivált játékkal sikerült felzárkóznia a házigazdának, amely 13:13-nál utolérte a remek napot kifogó Tatabányát. 19:17-es állásnál időt kért a vendégek edzője, de ezzel sem sikerült megállítania a remekül játszó szombathelyieket, akik kisvártatva egyenlítettek (1:1).

A folytatásban aztán ismét a Tatabánya játéka dominált. Ugyan remek mezőnyjátékkal sikerült a hazaiaknak felzárkózniuk, de a szett elején elajándékozott pontok újabb játszmagyőzelmet hoztak a vendégeknek. A negyedik szettben mindent elkövetett a VSA, hogy újra egyenlítsen. Parázs labdamenetek, közönségszórakoztató látványos játék, igazi rangadó zajlott a pályán. A végjátékba kétpontos előnnyel érkező Tatabánya kihasználta rutinját, jelentős magassági fölényét, nagyon szoros szettben nyerte a játszmát és a mérkőzést.

Fennállásának legmagasabb színvonalú mérkőzését játszotta a VSA. A fiatal hazai csapat bizonyította, hogy van jelene és szép jövő elé nézhet. A mérkőzés egészében egyenrangú ellenfele tudott lenni a magassági fölényben és rutinban előbbre tartó, a csoport favoritjának számító vendégcsapatnak. A mérkőzés nívója messze meghaladta az NB II átlagos színvonalát.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 2. forduló

Vasi Sportakadémia – Tatabányai Volán SE 1:3 (12, –21, 16, 22)
Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Horváth Gy, Nagy P.
Tatabánya: Dombi, Pap, Mészáros, Fekete, Haász, Somogyi. Csere: Tóth (liberó), Vellanics. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
VSA: Németh, Wlassits, Mikos, Simon, Kiss, Mészáros. Csere: Sipos (liberó), Koltayné, Tarlaczné, Gácsi, Fülöp, Varga. Edző: Mucsi Péter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter: – Fiatal csapatom minden dicséretet megérdemel. Nagy szívvel, remek játékot mutatva vesztettünk. Izgalmas, magas színvonalú mérkőzésen most még győzött a rutin.
Tálosné Rozsinszki Rita: – Az történt, amit vártunk, tudtuk, hogy a VSA fiatal, jó játékosokból álló csapat. Nagy küzdelemben sikerült a magunk javára fordítanunk a játékot. Gratulálok csapatomnak és a szombathelyi csapatnak is, mert ragyogó, jó mérkőzést játszottak.

Junior: VSA – Tatabánya 0:3

(forrás: VSA)

Címkék: volán tatabánya szombathely röplabda nb ii vsa sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr442381599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása