Október másodikán rendezték az egri Eszterházy Gyakorlóiskolában az intézmény által támogatott Egri Szent-Györgyi Albert DSE közreműködésével lebonyolított Eszterházy Eger-kupa felkészülési tornát gyermek korosztályú csapatok számára. A rendezvényen 11 csapat 120 játékosa vett részt, a sikeres lebonyolítás érdekében szinte folyamatosan a játéké volt a főszerep mindkét tornateremben. Ez összesen 21 mérkőzést jelentett.

A tanév eleji torna utolsó összecsapásai igazi csemegét jelentettek a sportág iránt érdeklődő szépszámú közönségnek. Az EKF Gyakorlóiskola fiú és leány 13-14 éves tanulói is a pályán élhették meg ezen emlékezetes pillanatokat. A lányoknál Vajda Tiborné tanítványai a döntőbe jutásért folytatott küzdelemben jókora hátrányból igazi csapatjátékkal fordítva végül két játszmában győzték le a TEVA-Gödöllői RC csapatát. A döntőben a budapesti Központi Röplabda Akadémia már túl nagy falatot jelentettek (0:2), de a megszerzett ezüstérem nagyon szép teljesítménynek számít.

A fiúknál kilenc simának mondható, kétjátszmás mérkőzés után a döntőben az aranyérem sorsa csak hosszabbításban dőlt el. A hazai EKF előbb nagy elánnal játszva sikeresen ráijesztett a manapság állandó riválisnak számító Kunhegyesre, de aztán az alföldi fiúk közel egyórás meccsen fordítottak, megszerezve a győzelemmel járó kupát (1:2).

Sport XXI. Eszterházy Eger-kupa

Leányok: 1. Központi Röplabda Akadémia, 2. EKF Gyakorlóiskola Eger, 3. TEVA-Gödöllői RC, 4. Miskolci Sportiskola, 5. BSE, 6. RUNKIL SE

Fiúk: 1. Kunhegyes ESE, 2.EKF Gyakorlóiskola Eger, 3. RUNKIL SE, 4. Vegyész RC-Kazincbarcika, 5.Delta RSE Érd

Különdíjasok
Legjobb támadójátékos:
Gáspár Henrietta (Eger), Tamasi Ákos (Kunhegyes)
Legjobb mezőnyjátékos: Guba Eszter (Gödöllő), Nagy Bendegúz (Eger)
Legjobb előkészítő-játékos: Csóri Bianka (KRA), Ruff Roland (RUNKIL)
Legjobb hazai játékos: Mocsári Réka, Mákos Attila

(forrás: gyakorlo.ektf.hu)

Címkék: eger röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr932372749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása