Az NRK-Nyíregyháza meglepően jól, a Békéscsabai RSE meglepően rosszul kezdte az idény. A két csapat egymás elleni meccsén sem maradt el a meglepetés, a női Extraliga alapszakaszának harmadik fordulójában a szabolcsi megyeszékhelyen nyertek 3:1-re a viharsarkiak, ráadásul úgy, hogy mindhárom szettben 25:23-ra győztek. Ez nem a nyíregyháziak napja volt, a Főiskola SE 3:0-ra kikapott a Vasas otthonában.

Az NRK-Nyíregyháza kezdett jobban a Békéscsaba ellen, majd a fiatal és csinos center, Ilyés Bettina a hetedik nyitását elrontotta, így a Békéscsaba elkezdhette a felzárkózást. Aztán Molcsányi Rita érkezett a nyitóhelyre csabai oldalon. Egy szép labdamenettel, és két ásznyitással a hazai csapat ismét látótávolságra került ellenfelétől. Végül Molcsányi és Soós Nikolett parádés játékának köszönhetően a látogatók megnyerték az első szettet.

A második rész elején Bozóné Bakos Rita szerezte az első négy pontot okos ütéseivel. Aztán Fésüs Erzsébet nagyon szép egylábas ütése után ismételten a békéscsabaiak örülhettek vezetésnek. A mérkőzést szép labdamenetek mellett elég sok hiba is tarkította. Már három ponttal is vezetett a vendégcsapat, de a Nyíregyháza felzárkózott. Szoros végjátékra volt kilátás: 17:17-től egy-két pontnál többel egyik együttes sem tudta növelni a különbséget. A végjáték sem volt hibáktól mentes. Egy oda-vissza nyitásrontás, és egy nagyon okos Soós-ejtés jelentette a szett végét.

Jenei két ásznyitásával vette kezdetét a harmadik etap. Az előző két játszmához hasonlóan most is fej-fej mellett lépkedtek a csapatok, de a végjáték most a Nyíregyházának sikerült jobban. A folytatásban 4:0-s békéscsabai vezetést követően az NRK képes volt a megújulásra, és 8:7-nél már a szabolcsiaknál volt az előny. Mindkét csapat hangyaszorgalommal gyűjtögette pontjait, de egyik sem tudta leszakítani magáról a másikat. A végén a csabai szív bizonyult erősebbnek, és 23:23-as állást követően, két emlékezetes ponttal befejezték a találkozót a vendégek.

A Békéscsaba küzdeni tudásból, akaraterőből, és csapatszellemből is jelesre vizsgázott. Nem ismertek elveszett labdát, az ellenfél játékosai olyakor csak tanácstalanul nézelődtek a pályán.

Extraliga, nők, alapszakasz, 3. forduló

NRK-Nyíregyháza – Békéscsabai RSE 1:3 (–23, –23, 18, –23)
Nyíregyháza, 200 néző. Játékvezetők: László É., Elsik
Nyíregyháza: Erdős Zs. 3, Bodnár N. 10, Katona 15, Illyés 9, Erdősné 12, Kapuvári 14. Csere: Poór (liberó), Pető. Edző: Kőhalmi Richárd
Békéscsaba: Jenei 4, Molcsányi R. 30, Jezerniczki 7, Bozóné 9, Fésüs E. 7, Soós N. 16. Csere: Bucsi (liberó), Czina 1, Horváth V., Kerepeczki, Várai, Pallag. Edző: Nagy Attila

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 9:3, 15:14, 17:17, 20:19, 22:22. 2. játszma: 3:3, 6:4, 8:8, 13:11, 16:16, 19:21, 23:23. 3. játszma: 3:3, 7:8, 14:11, 19:16. 4. játszma: 0:4, 7:7, 13:11, 16:15, 19:17, 20:21, 23:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kőhalmi Richárd: – Sajnos a vasárnapi enervált játékunkat is sikerült alulmúlnunk a játék minden elemében.
Nagy Attila: – Soha nem nyertünk még Nyíregyházán. Két szetten keresztül jól, két szetten keresztül pedig határtalan elszántsággal játszottunk.

Egymást segítheti az egyetem és a klub
A Szent István Egyetem Gazdasági Kar Kari Tanácsa egyhangúlag támogatta az együttműködési megállapodás meghosszabbítását az egyetemi kar és az Extraligában szereplő Békéscsabai RSE. Baran Ádám, a Szent István Egyetem Gazdasági Karának ifjúsági referense, aki egyben a BRSE elnöke is, közleményében idézte Dr. Borzán Anitát, a gazdasági kar dékánját, aki az aláíráskor kiemelte: számukra fontos a fiatalok szellemi és fizikai nevelése, valamint az aktív szerepvállalás a város életében.
A BRSE az ország egyik legjobb utánpótlás-nevelő klubjaként szeretné a városban tartani a középiskolát befejező tehetséges fiatal sportolókat, valamint az új igazolások esetében is vonzó, hogy itt össze tudják egyeztetni felsőoktatási tanulmányaikat az élvonalbeli sportolói tevékenységükkel. Az idei tanévben már hat röplabdás hölgy folytatja tanulmányait a csabai egyetemi karon.
Az együttműködési megállapodással nemcsak a kar és az egyesület járt jól, hiszen a folyamatosan fejlesztett Egyetemi Sportcsarnokban a szurkolók kiváló körülmények között élvezhetik a mérkőzéseket, valamint a gazdasági kar hallgatói ingyen járhatnak a mérkőzésekre.

Vasas Duna Autó Óbuda – Nyíregyházi Főiskola SE 3:0 (16, 24, 13)
Folyondár utca, 150 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Kiss Z.
Vasas: Milovits, Takács Zs., Nagy E., Dékány, Miklai, Oláh V. Csere: Vatai (liberó), Lombos, Szalma, Lutter L., Lévai V. Edző: Jókay Zoltán
Főiskola: Sipos Z., Roma, Akimova, Szikszai, Lévai G., Szalai. Csere: Sipos T. Edző: Kolozsi János

Kolozsi János: – Kilenc emberrel jöttünk, nagyon sajnálom a második szettet, amelyben reális esélyünk volt a győzelemre, de magunknak köszönhetően elveszettük azt a szakaszt is.

A 3. forduló további mérkőzései
Október 15. péntek, 18 óra: MÁV Előre SC – Újpesti TE
Október 15. péntek, 18 óra: TEVA-Gödöllői RC – BSE-FCSM

(forrás: beol.hu, csabaradio.hu, szon.hu)

Címkék: nyíregyháza békéscsaba röplabda főiskola vasas extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr342372699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása